Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Svensk polis klarar av att hantera Sverige – inte Mellanöstern

av | 1 mar, 2021 | Poliskrisen

Lästid: 4 minuter

Jag är en av alla dem som tittar på polisserien ”Tunna blå linjen” i SVT. Bra skådespel och verklighetstrogen skildring av polisernas vardag i ett mångkulturellt Malmö. Jag har fått bekräftat av poliser att det som visas i serien stämmer väl överens med verkligheten, trots att det vi ser är fiction. Verkligheten överträffar förstås dikten, i verkligheten är det många gånger betydligt värre än det vi ser i SVT. Det som dock framgår med störst tydlighet men som jag undrar om det verkligen varit serieskaparnas avsikt är gestaltningen av hur svensk polis står handfallen inför det importerade våldet som lamslår Sverige. Svenska poliser är jättebra på att hantera svenskar – men mycket sämre på att ta sig an klankriminella, utländska ungdomsgäng och så kallade adidasriddare. Svensk polisutbildning har absolut inte hängt med. Den fokuserar på genus och värdegrund, men borde man inte koncentrera sig snarare på hur man med auktoritet kan hantera unga män som helt saknar respekt för svenska mjukismyndigheter och som inte tar en tillsägelse av en kvinna även om hon bär uniform? Svensk polis av idag har inga problem att bötfälla fartsyndare och skingra demonstrationer där svenska pensionärer protesterar mot diverse samhällsförsämringar – men när de kommer till utlänningars härjande står de sig slätt.

Tunna blå linjen är mycket välgjord och skådespelarna är bra (möjligen saknas alla de patriotiska Peter Springare-poliserna som inte känner för att tramsa med i myspysklubben för regnbågens kalsongdans). Visst blir man underhållen men samtidigt så växer klumpen i magen. För det som skildras är en splittrad värld, ett parallellsamhälle där den svenska polisen – snäll, och som gärna vil bjuda kriminella på en kopp varm choklad eller som tror att handboll kommer att få kriminella småglin att bli skötsamma samhällsmedborgare – inte rår på dem som förstör, skjuter, bombar och bränner ner. Jag tänker att de här områdena som svenska politiker låtit bli mellanösternenklaver borde ha egna poliser. Män (troligen inga kvinnor eftersom de sällan tillåts arbeta i dessa mansdominerade yrken) som talar de kriminellas eget språk, som kan de kulturella koderna, som inte tvekar att använda det våld som uppenbarligen krävs för att sätta sig i respekt. För de svenska poliserna möts inte av respekt. Tvärtom. De får stenar kastade på sig. De kallas ”horunge” och ”fitta”. Utan att ungdomar som säger de nedsättande orden får några som helst konsekvenser. Det skär i hjärtat när poliskvinnan försöker behålla lugnet trots att tonåringen hotar att han ska ”knulla henne”. I mitt stilla sinne tänker jag att han borde få en minnesbeta så han aldrig mer vågar yppa en liknande mening. Men den svenska genuspolisen låter sig kränkas och spottas på som om det vore en väg till en bättre värld.

I det senaste avsnittet står kroppsvisiteringar i fokus. Och gängens våld. Brinnande bilar. Segregation. Invånare som klagar på att ambulansen inte kommer i tid men som inte verkar ha några problem att blåljuspersonal möts av stenregn. Vad är detta för Sverige? Vad är det för våldsmonopol som låter sånt passera? Förstår inte myndigheter att den slöa låt gå-attityden möjliggör att de här problemen växer sig större? Vet de inte om att kriminella skrattar åt polisen? Att man hånar polisen bara för att man kan? Att man gärna visar musklerna för att man vet att den mjuka och förstående svenska polisen inte kommer att slå tillbaka som den borde?

I en välgjord Hollywoodfilm segrar alltid det goda. Clintans Dirty Harry sätter dit våldsmännen. Till och med Eddie Murphy får sista ordet. Men i Tunna blå linjen är poliserna förlorare. och med dem vi alla. Till slut även alla de skötsamma invandrare, som tvingas leva i sina laglösa områden som de flesta svenskarna lämnar. Så går Sverige sönder mer och mer. Och allt vi får är en teveserie som hjälplöst skildrar förfallet.

FOTO: SVT

 

 


*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer