Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Svensk frihetskonvoj kommer till Stockholm 19-20 februari

av | 17 feb, 2022 | Frihetskonvojen Sverige

Lästid: 8 minuter

Helgen den 19-20 februari blir historisk då ett stort antal lastbilar och andra fordon väntas till Stockholm i en svensk frihetskonvoj. Initiativet skapades för att visa solidaritet med de protesterande lastbilschaufförerna och folket i Kanada och i de länder där regeringarna ägnar sig åt drakoniska restriktioner och medicinskt tvång. Den svenska konvojen protesterar mot orimliga pandemiåtgärder, den föreslagna grundlagsändringen samt det faktum att Sverige har världens högsta bränslepriser. Man kräver stopp för pandemilagar och framtida vaccinpass samt en sänkning av skatten på bränsle med minst 70 procent. Lastbilar från Värmland, Småland, västkusten, Skåne samt en rad andra orter väntas till huvudstaden. Jag har intervjuat initiativtagaren till den svenska frihetskonvojen, Johannes Haddad. Förutom frihetskonvojen bistår han även dokumentationen av händelser som skett under pandemin, för att kunna driva rättsliga processer mot ansvariga.

Den som enbart följt mainstreammediernas rapportering har givetvis vilseletts i att tro att protesterna i Kanada rör sig om en uppviglande minoritet. Övriga icke-hjärntvättade mediekonsumenter vet dock att protesterna som spritt sig över världen handlar om att vanliga människor står upp mot maktmissbruk och giriga läkemedelsbolag som lierat sig med politiker och som genom tvingande åtgärder skadar hela befolkningar under förespeglingar att det handlar om ”folkhälsa”. I Kanada har premiärminister Justin Trudeau fryst demonstranters bankkonton – vilket utlöst en ny våg av missnöje. I dag står endast 16 procent av kanadensarna bakom Trudeau. De flesta vill se honom sparkad. Kanadensarna har nu samlat ihop nästan 10 miljoner dollar i kryptovalutan Bitcoin för att kunna stötta demonstranterna ekonomiskt. I Kanada blir du avskedad från jobbet och behandlad som paria ifall du inte vill ta covidinjektioner.

Johannes Haddad är en för många ännu relativt okänd, en ny profil inom den spretiga svenska frihetsrörelsen som under året som gått tagit sig uttryck i en rad demonstrationer över hela landet. Men detta med lastbilar och andra fordon är något nytt. Inspirationen kommer givetvis från Kanada främst, men idén att visa missnöje genom konvojer är inte ny. Däremot är den effektiv. Haddad är 47, tvåbarnspappa, mångsysslare, arrangör av film- och vinylmässor och just nu verksam som högstadielärare. Han har bott i Sverige nästan hela sitt liv och har syrianska rötter. Han känner sig svensk och han älskar Sverige men inte jantelagen, för att sammanfatta det kort. Han pratar fort och energin formligen sprutar om honom.

Hur kom det sig att du startade den svenska frihetskonvojen?
– Det började med att jag fick ett slags uppvaknande… rättvisepatos låter högtravande men beskriver det hela rätt bra. Jag kände väldigt starkt för människor utomlands, hur de blev diskriminerade och illa behandlade, till och med förlorade sina jobb bara för att de inte ville ta ett experimentellt vaccin. Det var inte särskilt långsökt att sätta sig in i deras situation. Tänk om det vore jag och min familj? Jag känner väldigt starkt för människorna i Australien, Nya Zeeland, Österrike, Kanada, Frankrike… i de länder där regeringarna utövar omänskliga påtryckningar mot sina medborgare. Det liknar ingenting av vad vi tidigare sett. Vi som inte vill ta vaccinet blir marginaliserade i samhälle, vi blir misstänkliggjorda. Det finns hur mycket forskning som helst angående naturligt immunförsvar. Till och med Anders Tegnell har sagt att det är den här vägen vi ska gå, genom att uppnå flockimmunitet… Men trots denna gedigna forskning har Folkhälsomyndigheten och regeringen startat det jag kallar för vaccincirkus, en ekonomisk cirkus utan dess like. Miljarder kronor pumpas in i vaccincirkusen i Europa, USA, Kanada och Australien från privata intressen och många beslutsfattande människor sitter på flera stolar, myndighetspositioner som godkänner vaccin och samtidigt är makthavare inom media och myndigheter. Tex Matti Sällberg, på Svenska Vaccinfabriken, helt sjukt att han får så mycket luft när han har så många intressen i vaccinindustrin. Han är så jävig. Likadant i USA, även där är makthavarna jäviga och har ekonomiska intressen i vaccinindustrin och sedan predikar de att till och med små barn ska injiceras med preparat vars långsiktiga effekter vi inte vet något om. Och trots att vaccinskadorna blir fler och fler fortsätter denna industri, man kräver att människor ska ta fler och fler boosters trots att de bevisligen inte fungerar mot nya virusvarianter.

Du har snabbt byggt ett eget nätverk, från i princip ingenstans?
– Ja, jag är relativt ny i detta. Jag startade en Telegramkanal som snabbt fick 1300 följare. På Telegram hittade jag andra intressanta kanaler, medier jag aldrig tidigare haft vetskap om och hittade massa intressant information. Plötsligt ser jag saker jag aldrig sett förut. I mainstreammedierna får vi inte se dessa nyheter, vi får inte veta vad som sker runt om i världen.

The revolution will not be televised.
– Precis. När frihetskonvojen i Kanada drog igång startade jag en svensk stödgrupp på Facebook. Den heter Conwoy 2022 Sweden/Sverige, efter bara ett dygn exploderade det, vi fick tio tusen följare. Nu är det drygt 30 000 och många hör av sig i olika nätverk som vill stötta konvojen. I början handlade det bara om nej till vaccinpass, nej till medicinskt tvång och att pandemilagen skulle skrotas. Vi säger också nej till den föreslagna grundlagsändringen som vill kunna ta ifrån oss rätten att röra oss fritt i samhället, bland annat. Sen är bränslepriserna en viktig fråga också. I Sverige ser det väldigt annorlunda ut jämfört med många andra länder, vi har de högsta drivmedelspriserna i världen. Nu håller vi oss till de här frågorna så det inte blir för spretigt.

Johannes Haddad tar upp frågan om grundläggande mänskliga fri- och rättigheter.
– Det är en fråga som glömts bort. Medierna tar sällan upp den och den sopas under mattan av myndigheter. Men människors frihet är något grundläggande. Man behöver förstå de här grundläggande universella rättigheterna. Du föds fri. Så länge du inte skadar någon eller hotar någon ska ingen kunna tvinga dig till något. Det är självklar sak. Det är detta kanadensarna slåss för, det är det alla de som demonstrerar slåss för. Ingen ska bli förtryckt med medicinska skäl som motivering, ingen ska få sparken för att den säger nej till vaccinet.

Vad kommer att hända i helgen i Stockholm?
– Många vill delta. Vi tippar på att det kommer mellan 150 och 250 fordon. Andra nätverk planerar också att eventuellt ansluta. Många är från Värmland, Örebro, Umeå, Sundsvall, Göteborg, Skåne, och Småland, längs vägen till Stockholm. Bönder har hört av sig, sjuksköterskor, lastbilschaufförer. Problemet är att många inte äger sina lastbilar, de är beroende av sina åkerier. Men det finns fordon ute i landet. Och de vill till Stockholm. Det kommer bli manifestationer utanför Kanadas och Österrikes ambassad, en demonstration på Mynttorget, och vi kommer köra i konvoj i Stockholm. Det blir en manifestation vid SVT också.
– En sak som är viktig: Svenskarna har inte en tradition av att demonstrera hejvilt, som till exempel fransmän har. I Frankrike finns en kultur att visa sitt missnöje. Svenskarna har fram tills nyligen mest bara knutit handen i fickan. Men hanteringen av våra fri- och rättigheter under pandemin har fått många att vakna. 22 januari var en sådan uppvisning i folklig styrka, det var den största manifestationen i Sverige i modern tid. Vi skapar nu vår egen kultur av att visa vårt missnöje och protestera mot regeringen. Helgens konvoj är den första av flera planerade.

Hur är andan i denna svenska lastbilsprotest?
– Konvojen är fredlig. Vi önskar ett bra samarbete med polisen. Precis som i Kanada, är det en folkets rörelse. I Ottawa demonstrerar barnfamiljer vid sidan av truckers. En folkfest äger rum på gatorna. Men det är inte vad mainstreammedierna vill visa upp.

Vad förväntar du dig av helgen?
– Jag förväntar mig att det blir stor uppslutning, att missnöjet får ventileras och nya nätverk kommer att byggas. Genom denna manifestation vill vi markera, och visa missnöje med regeringen och den politik som förs och även att många som visar sitt stöd för Kanadas, Australiens och Österrikes folk, de förtryckta. Att vi i Sverige också är en del av denna globala solidaritetsrörelse. Jag pratar regelbundet med människor i Nya Zeeland och Texas, i Kanada, vi människor länkas ihop och stöttar varandra. Det betyder mycket.
– Något annat jag tänkt på under den här tiden är vilken kraft som var och en av oss besitter! Titta på mig, jag är bara en vanlig människa med heltidsjobb och familj men lilla, lilla jag har klarat av att dra ihop det här. Tänk att varenda människa där ute har en sån här potential i sig! Det är mindblowing. Många är inte medvetna om hur mycket de klarar, bara de vill. På att vi har den här kraften inom oss. Men om man förstår vad som är viktigt, då kommer man också frigöra sin potential. Det är det som händer nu. Det kommer ny energi. Vi länkas samman och gör det här tillsammans. När vi enas, kan vi gå hur långt som helst.

Johannes Haddads Telegramkanal:
”The Biggest Awakening”

Här finns nyheter, studier och material från hela världen.

https://t.me/thebiggestawakening

Forumet där man kan dela egna nyheter. Information härifrån kommer fram till advokaterna:

https://t.me/+jziHN3iM6TgwZDE0

*******
Äntligen! Nu kan du köpa ”Ingen Kvinnas Land” på Bokus – eller direkt av mig och få ett signerat exemplar. Det är fortsättningen på spänningsromanen ”Blodsådd” där du åter får möta journalisten Dea Wilenius och hennes försök att överleva i ett farligt och trasigt land. Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Ingen Kvinnas Land”.

Eftersom jag såg det komma har jag givetvis även beskrivit våra vanvettiga politiker och deras framfart med att förstöra Sverige. Löfven lämnar snart posten som Sveriges statsminister men även hans anhang borde hamna på soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet!

Vill du köpa även denna så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

Vill du köpa båda böckerna eller några andra, till exempel ”Bilden av Sverige” så märker du helt enkelt mailet ”Böcker” och preciserar vad du önskar beställa, samt din adress och hur många du vill ha.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer