Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Strömmer är alltför trög – mjäkigheten kommer inte få ordning på den skenande kriminaliteten

av | 15 jun, 2023 | Kriminalitet, Migrationspolitik

Lästid: 3 minuter

Justitieminister Gunnar Strömmer konstaterar idag att det finns 30 000 gängkriminella i Sverige (jag misstänker dock att denna siffra är lite väl lågt estimerad!) men ingenstans säger han att detta är ett resultat av en helt galen och slapp massinvandring – och vad serveras oss medborgare? Ännu en segdragen utredning. Ännu en segdragen utredning ”efter sommaren”. Som lär bli… i blodigaste laget. Medan politikerna ojar sig från hängmattorna och Arga Magda posörpromenerar i orten, omgiven av hundra livvakter. Det finns runt 4000–5000 fängelseplatser i landet, således saknas det omkring 25 000 men ingenstans andas Strömmer om att dessa borde fixas i något lämpligt land långt bortom Sveriges gränser, till exempel förövarnas egna hemländer dit de omgående borde skicka inklusive sina klanfamiljer, länder från vilka de aldrig mer får återvända till Sverige.

Tidöregeringen är alltför trög, anser jag och många med mig. Man konstaterar och bekymrar sig men några hårda nypor använder man inte utan istället kör man fast i det traditionellt svenska och socialdemokratiska, nämligen man tillsätter ännu en utredning, i detta fall efter sommaren. Byråkrater är det gott om, feta löner får de men jobbar de snabbt? Nej, absolut inte. Jag har tidigare föreslagit att man ska agera först eftersom läget är akut. Agera nu, utred senare! Men nej, allt ska vara som vanligt trots att situationen i landet är långtifrån som vanligt och Strömmer själv erkänner att läget är exceptionellt allvarligt. Så hur tror han att det exceptionellt allvarliga läget ska kunna åtgärdas med hjälp av sånt som inte fungerat tidigare?

Naturligtvis är situationen vi befinner oss i inte Strömmers eller Kristerssonregeringens fel, även om Kristersson är Reinfeldts lillprins och fortsätter ha kontakt med sin forna partiledare, något som borde ha upphört eftersom Reinfeldts migrationspolitiska landsförräderi gjort ohygglig skada i Sverige. Men oavsett vad så anser jag att Strömmer är fel man på fel plats, han är konflikträdd och alltför försiktig på ett sätt som knappast får stopp på den importerade kriminaliteten.

Varför sparkar Strömmer inte den oduglige Rikspolischefen Thornberg, till exempel? Varför sätter han inte in lite radikala åtgärder för att få stopp på det värsta våldet? Polisen vet vilka de kriminella är. Polisen som bör ha våldsmonopolet skulle kunna göra mycket mer. Men istället fortsätter den dysfunktionella mjäkiga attityden råda. Polismyndigheten är i fortsatt fritt fall. Polisen tramsar runt på Pride och poserar på TikTok istället för att rensa upp i det kriminell träsket. Och rättsväsendet får anses helt havererat som släpper ut misstänkta barnamördare och månar om förövare istället för att stå på offrens sida.

Så tyvärr, jag är inte imponerad av Strömmer och regeringens tröga reaktioner med halvkvädna visor och åtgärder som känns som plåster på ett hål i Titanics skrov. Det krävs långt mer, tuffare, modigare tag för att få stopp på det svenska tillståndet.

*******

Katerina Magasin har haft en rad tekniska problem och blivit utsatt för såväl sabotage som andra typer av attacker. Jag hoppas sidan ska kunna fungera som vanligt igen.

Vill du stötta mitt författarskap får du gärna beställa min senaste satirbok, mejla på katjanouch@gmail.com och märk mejlet ”Sveriges lilla röda”, skicka din adress och vem boken ska dedikeras till så skickar jag betalningsuppgifter för att bekräfta din beställning!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer