Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Striden om migrationspolitiken inom M hårdnar: Malmömoderatens kupp mot Hanif Bali

av | 26 jun, 2018 | Politik

Lästid: 3 minuter

Det har varit en hel del skriverier om Nya Moderaterna idag här på Katerina Magasin, men eftersom alla goda ting är tre så tänker jag göra ännu ett inlägg om detta numera inte helt tydliga parti. Det handlar åter om migrationspolitiken, men även om Hanif Bali, nu med anledning av en intern strid som blåst upp inom partiet. Malmömoderaten Farishta Sulaiman går till och med öppet ut på sociala medier och ber allmänheten samla in uppgifter om Bali med syfte att försöka få honom utesluten ur partiet. Frågan är om enskilda politiker verkligen ska hålla på med denna typ av politiska knivhugg i ryggen? Eller är det 2018 års valrörelse som redan spårat ur?

Farishta Sulaiman som sitter i Arbetsmarknads- och socialnämnden i Malmö stad fram till årsskiftet 2018, är en av Nya Moderaternas toppkandidater till Malmös kommunfullmäktige. Men Farishta Sulaiman verkar inte enig med sitt partis numera (åtminstone på ytan) mer åtstramade migrationspolitik. Istället går nu Sulaiman ut offentligt och försöker samla in fakta mot sin de egna partikamraten Hanif Bali, med det tydliga syftet att få Bali utesluten ur partiet.


Det är i gruppen Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar som Sulaiman lagt in sin uppmaning, som en del av sin strategi att få bort Bali ur Nya Moderaterna. Efter att inlägget publicerats, frågar flera personer vad hon ska använda informationen till, varpå den moderata politikern svarar så här:

”Det är mest för att se om det finns uttalanden eller kommentarer där hans uttalanden är så allvarliga att de kanske kan vara till grund för uteslutning eller annat” blir Sulaimans svar. Sulaiman försöker alltså åsiktsregistrera sin partikollega, och hon gör det helt ogenerat på sociala medier. Kanske har hon dålig insikt i hur sociala medier fungerar, kanske vill hon så split i sitt eget parti. Kanske hoppas hon att hennes uppmaning går obemärkt förbi och att hon tack vare människor i den pro-afghanska gruppen ska få ihop massor av olämpliga kommentarer som Hanif Bali gjort sig skyldig till.

Sulaimans agerande är intressant. Hon sitter i Arbetsmarkands- och socialnämnden i Malmö, och ägnar sig helt uppenbart åt politisk aktivism. Man bör härmed fråga sig vilken politik och vad som gäller när det kommer till migration och flyktingpolitiken för Nya Moderaternas del? Finns där en stark falang som vill tillbaka till ”öppna era hjärtan” och öppna Sveriges gränser på vid gavel? Hur många aktivister som ägnar såg åt denna typ av lobbyverksamhet finns det inom Nya Moderaterna?

Om jag var partiledare skulle jag ta ett allvarlig samtal med en partimedlem som Farishta Sulaiman. Agerandet är olämpligt, inte minst i valtider så ett parti åtminstone utåt bör hålla en enhetlig linje. Som det är nu kan man med fog fråga sig hur Nya Moderaterna egentligen mår. Sådan här information är ytterst viktig för väljare att ta del av – för vill man verkligen rösta för ett parti där man inte är överens om en ödesfråga för Sverige?

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer