Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Striden om islamistcentrum i Uppsala: Kommunen vågar inte ta ställning mot extremism

av | 23 aug, 2019 | Islamisering av Sverige

Lästid: 4 minuter

Den svenska naiviteten om islamister i Uppsala, skulle denna historia kunna heta. Är det något i dricksvattnet? Är tjänstemännen smittade av parasiten toxoplasmos, som gör kvinnor mer tillitsfulla och benägna att ta kontakt, enligt forskning som presenteras av FoF? Eller finns det påtryckningar från högre ort? Man kan nästan misstänka att tjänstemän och politiker är antingen hotade eller mutade att bevilja bygglov till islamistiska extremister. När politiker från Centern och Socialdemokraterna svarar på frågor om islamistcentrum i Uppsala gömmer de sig bakom lagar och hävdar samtidigt att de skulle behandla tex en nazistisk organisation på samma sätt, något som måste betraktas som en ren lögn. Som alltid får man en svart känsla av att Sverige är förlorat i bottenlös dumhet och självskadebeteende med syfte att att montera ner demokratin.

Tjänstemän ska ”utreda” och jurister ska granska rättsfall. Som om det var nödvändigt när det handlar om våldsbejakande extremism. Hur kommer det sig att svenska myndigheter är så utredningsbenägna när det handlar om saker som gynnar samhället, men så snabbt och huvudlöst stiftar lagar som raserar vår välfärd? Till exempel så kan man inte utvisa terrormisstänkta och grova våldtäktsmän, en sådan lag kan man inte stifta hur som helst, men däremot kan man snabbt som attan bestämma att 9000 afghanska män utan asylskäl ska ges möjlighet att gå gymnasiet med svenska barn och kosta samhället både resurser och social stabilitet…

Nåväl. I fråga om den islamistiska byggnaden i Stenhagen i Uppsala har hittills två politiker uttalat sig när de mejlats frågor om ett kommande beslut.

Ylva Stadell (socialdemokrat som är medarbetare i Uppsala kommun) svarar så här i ett mejl på frågan om bygglovet till extremisterna:

”Plan- och byggnadsnämnden prövar bygglov och byggnaders lämplighet och tar inte beslut kring själva verksamheten. Just nu ser jurister över om vi överhuvudtaget kan fatta beslut avseende själva verksamheten. Vi ska behandla verksamheter på ett likvärdigt sätt vilket gör att NMR ska behandlas på samma sätt som Dawa om vi bara kan behandla byggnadens utformning. När jurister har granskat rättsfall etc. så vet vi om vi kan ha åsikter avseende själva verksamheten.

Gällande detaljplan säger ”centrumverksamhet” dvs verksamhet som man normalt kan se i ett centrum. Detaljplanen hanterar användningen av marken.

Boverket säger detta om centrumverksamhet:

”Centrum är en samlingsanvändning som är lämplig att använda där syftet är att det ska finnas en blandning av verksamheter. I centrum ingår en rad olika verksamheter som också kan återfinnas i andra användningar. Där ingår till exempel butiker, restauranger, kontor, gym, biografer, bibliotek, teatrar, museum, banker, apotek och annan service.  I användningen ingår även byggnader för religiösa ändamål, föreningslokaler, samlingslokaler, vuxenutbildning, hotell, vandrahem och lättare former av vård och hälsovård som vårdcentral, fot- och hudvård.”

Är hon bara aningslös eller gör hon sig medvetet dum när hon blandar ihop religiös indoktrinering av barn med fot- och hudvård? Men intressant att hon låtsas som om NMR skulle ges bygglov hur som helst.

Karin Ericsson (C) skriver så här: (PBN betyder alltså Plan- och byggnadsnämnden, min anm):

”Problemet för PBN (och tjänstemän) är att PBL-lagen inte ger utrymme för att besluta om verksamheten i en byggnad, bara om byggnaden kan tillåtas på platsen. Och i Stenhagen-fallet så finns inga hinder eftersom byggansökan stämmer med detaljplanen. I PBN vill jag ändå få utrett om det finns utrymme för nämnden att besluta om lämpligheten. Jag drar en parallell med ärenden då vi tar hänsyn till omgivningen på olika sätt. Få se vad våra tjänstemän kommer fram till efter en utredning i frågan.”

Fortsättning följer. Men så här ser alltså den politiska idiotin ut. Det enda rätta är att säga blankt nej till extremister av alla de slag, och se till att våld och diskriminering inte ges mer utrymme i det svenska samhället. (Och tillåt mig att tvivla att en nazistisk organisation skulle ges bygglov i Uppsala.)

Fotnot: Här är artikeln om parasiten toxoplasmos som sätter sig även i människors hjärnor:

https://fof.se/tidning/2013/2/artikel/katter-sprider-parasit-i-hjarnan

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer