Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Strandhälls nätmobbning: När makten ger sig på privatpersoner är demokratin illa ute

av | 25 jul, 2021 | Socialdemokratins dödsryckningar

Lästid: 5 minuter

Sociala medier är på många sätt en märklig företeelse, men också en barometer på hur ett land mår. Vi har senaste veckan sett Sveriges justitieminister Morgan Johansson öppet stötta Boråspolisen Nadim Ghzale, vars grova hatretorik på Twitter skapat ökad polarisering och piskat upp negativa känslor mot i princip alla som inte röstar på socialdemokraterna eller med dem lierade partier. Morgan Johansson kanske har dåligt verklighetsförankring och inser inte att han i egenskap av minister inte är en ”vanlig dödlig”, utan att alla hans utspel intill minsta kommentar och retweet blir till politik? En annan person med mycket makt är socialdemokraternas affischnamn Annika Strandhäll, tidigare minister men numera ”enbart” socialdemokratisk riksdagsledamot, numera främst verksam på Twitter vad det verkar, där hon bitvis beter sig helt urspårat. Strandhäll har i dagarna blivit föremål för ett anonymt twitterkontos kritik, som ett svar på hennes utspel i samband med tioårsdagen av massakern på norska Utøya, då hon i princip jämställt alla sverigedemokrater med massmördaren Breivik, en riktigt bisarr taktik, tyvärr lika ohederlig och låg som övrig socialdemokratisk propagandan. Det som är desto allvarligare är att Strandhäll bussat sin vänsterextrema följarskara på ett anonymt konto, vilket lett till att denna privatpersons identitet exponerats. Detta måste betraktas som en av de värre formerna av maktmissbruk, helt oavsett det anonyma kontots egen hårda ton gentemot Strandhäll. Politikerna har förlorat greppet och skäms inte längre för att attackera enskilda individer. Att på så sätt strida mot sitt eget folk sker bara i totalitära stater. Frågan måste ställas, är Sverige fortfarande en demokrati?

Jag är beredd att gå så långt att jag skulle hålla Strandhäll ansvarig om personen bakom det anonyma kontot på något sätt tog skada av Strandhälls attack. ”Hatet måste exponeras” skriver Strandhäll, samtidigt som hon själv smutskastar hundratusentals människor i Sverige genom att jämställa befogad kritik av den misslyckade migrations- och kriminalpolitiken med en massmördares sjuka idéer.

Men det är så propaganda och smutskastning fungerar. Upprepar man en lögn tillräckligt ofta så kommer den till slut att passera som sanning. Det vet Strandhäll och fortsätter därför skamlöst att reproducera sina falsarier och ohederliga påhopp.

Morgan Johansson ”varnar” för att politiker och poliser ska ”rensas”, men själv är han den förste som anser att systemkritiska röster måste kväsas och tystna. Han kallar medborgare för ”hatare” och sammanträder gärna med chefer för sociala medier för att stoppa människor för att utnyttja sina demokratiska rättigheter att uttrycka sin åsikt. Det är ren ironi att just Johansson ”oroar” sig för ”utrensningar” när hans eget parti inte ens tolererar att en socialdemokrat tar en öl med en sverigedemokrat. Eller att en socialdemokratisk politiker blir tillsammans med en sverigedemokrat. Snacka om att projicera sin egen politik på andra!

Vänstern älskar att prata om högerdebattörers ”hatsvans”. Oftast handlar det om opinionsbildare som är systemkritiska och som med fakta och konkreta exempel ifrågasätter makten. Men vänsterns egna frontalfigurer, som förfogar över kontakter med chefer inom sociala medier, över public service och över de största medieplattformarna, går aggressivt in för att med hjälp av sina bundsförvanter tysta all konstruktiv debatt. Det är på grund av detta som privatpersoner känner sig tvingade att vara anonyma. När en riksdagsledamot eller en minister sedan missbrukar sin makt, står den lilla människan helt försvarslös och oskyddad. Man kan jämföra det med att skicka en soldat i strid endast beväpnad med en leksakspistol ­ mot militär med all tänkbar stridsutrustning. Strandhäll kan skjuta ner misshagliga röster och åsikter som det passar henne. Hon ser heller inga problem att liera sig med vänsterextrema ytterkantsrörelser.

Jag tror dock att maktens desperation växer just för att de inser att deras tid rinner ut. Verkligheten hinner ikapp. Det hjälper inte att anklaga systemkritiker för lögn, när sanningen knackar på dörren. Strandhäll, Johansson och hela regeringen Löfven står på fel sida om historien. Sveket mot svenska folket blir större för varje dag som går. Till slut går det inte att blunda. Men under tiden missbrukar politikerna sin makt. Vi lever i farliga tider. Demokrati är det definitivt inte.

 


*****

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet! Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer