Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Storbråket i Lycksele: Stökig invandrare avvisades av vakt – vänner kom till undsättning

av | 15 jun, 2019 | Integration

Lästid: 3 minuter

Så kallade ”storbråk” börjar bli allt mer vanligt förekommande i tidigare sömniga Sverige. Mainstreammedierna rapporterar neutralt – men boende på de drabbade orterna har ofta mer detaljerade utsagor. Katerina Magasin har varit kontakt med en Lyckselebo som även tagit bilder. Det bråk som uppstod i Lycksele centrum vid 23-tiden igår, ska enligt vittnen på plats ha börjat med att en stökig invandrare blev avvisad från platsen. Det ledde till att personens vänner skyndade till undsättning – varpå våldsamheter utbröt.

Så här beskrivs incidenten i SVT:s rapportering: Polisen larmades under fredagskvällen till torget i Lycksele till följd av ett stort slagsmål. Fyra personer omhändertogs och belades med handfängsel.
– Polis nödgades att använda pepparsprej för att få kontroll på personerna, skriver RLC-befäl John Enzinger. Enligt en person som larmade polisen befann det sig omkring 25 personer på platsen när bråket utbröt vid 23-tiden på fredagskvällen. Flera personer ska ha hamnat i slagsmål med ordningsvakter. 

Ingenting om vilka personerna var, ingenting om hur det hela startade. Så här skriver dock ett ögonvittne som var på plats i Lycksele:

”Det bråk som uppstod i Lycksele centrum vid 23-tiden igår började med att en stökig invandrare blev avvisad från platsen. Det gick naturligtvis inte för sig, varför ett gäng kompisar kom till undsättning för att rätta till det fruktansvärda misstag som ordningsvakten gjort sig skyldig till. Därifrån urartade allt och 25 personer började bråka på platsen.

De svenskar som var inblandade försökte lugna ner situationen, utan större framgång.

Flera polispatruller kom till platsen och fyra personer greps, varav två var så aggressiva att polisen tvingades använda pepparspray för att få kontroll på situationen.

Jag har fått flera frågor under dagen om det här är vanligt i Lycksele.
Det förekommer självklart stök och våldsbrott, men ytterst sällan i den här omfattningen. Tyvärr är ju ingen ort frälst ifrån dagens samhällsutveckling och därför får vi kanske vänja oss vid fler spännande inslag i vår vardag, även här. Och sommaren har ju knappt börjat, så vi får väl se vilka fler händelser vi Lyckselebor får bevittna innan årstiden tagit slut.”

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer