Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Stockholm Pride delar in oss i ”bra bögar” och ”dåliga bögar”

av | 11 jul, 2018 | Yttrandefrihet

Lästid: 3 minuter

Erik Rantzow, 21, skriver om sin besvikelse när han nåddes av beskedet att det parti han valt att engagera sig i politiskt, Medborgerlig Samling, som även har en öppet homosexuell partiledare, utestängs från att närvara på Stockholm Prides område med luddig hänvisning till att partiet har ”fel värdegrund”.

”Beskedet att jag och mitt parti portas från Stockholm Pride får mina händer att darra, darra av frustration och ilska. Den pirriga känslan med en kombination av glädjerus och nervositet jag haft i magen innan min första Stockholm Pride för några år sedan känns så långt borta. Ingenstans får jag längre en känsla av en större gemenskap, nu sviken av just den för åsikter jag uttryckt och värderingar jag bottnar i. Hur fick det bli så här i Sverige?
Jag tar Stockholm Prides beslut att utestänga oss som ett personligt angrepp mot min och andras rätt att oavsett sexuell läggning få uttrycka vilka politiska åsikter jag vill. En sexuell läggning är inget politiskt ställningstagande och en demokrati är för alla. Att få fira fri kärlek, försvara tolerans och leva av vår svenska inkluderande demokrati i regnbågens alla färger om man så vill borde vara allas rätt oavsett sexuell läggning och politisk tillhörighet.
Det Prideledningen bevisar och cementerar är HBTQ-rörelsens skadliga vänstervridning. Den är förtryckande mot bögar och flator som inte i alla sammanhang delar just deras politiska agenda. Vi som vill fira frihet, tolerans och kärlek men som har åsikter till höger, i vilken Pridefestival får vi räknas som jämlikar?
Återigen är det inte längre likheten i olikheterna eller gemenskapen i kampen för HBTQ-personers rättigheter som är det primära för vänstern att förenas i. Det viktiga tycks vara att dela deras världsbild och passa in i just deras uppdiktade ”värdegrund”.
Det har blivit så tydligt; det som tidigare smugit sig på sker nu helt öppet.
Yttrandefriheten stryps inom ramen för trånga åsiktskorridorer där den som inte anses passa in i en luddig ”värdegrund” stängs ute, hånas. Åsikts och meningsutbytet uteblir, den som avviker från det som man förväntas tycka utestängs, mobbas. Plötsligt är andra värden inte längre någonting värt.
Vi har sett det nyligen på andra ställen, då i Svenska kyrkan. Vi ser det varje dag i Sveriges riksdag. Hur människor med åsikter som andra inte delar fryses ut, behandlas olika. Plötsligt är det inte längre okej att gilla olika.
Nu på morgonen nåddes jag alltså av beskedet att jag och det parti jag valt att ägna mitt engagemang för vårt Sverige i inte får vara med under Stockholm Pride. Medborgerlig Samling (MED) utestängs från deltagande. Vi anses inte passa in i deras värdegrund. Det är ett oerhört stort misstag. MED är ett liberalkonservativt parti. Vi är liberala i alla viktiga livsstilsfrågor. Att fira en fri och sprudlande kärlek mellan människor oavsett kön eller läggning hade varit vår sanna glädje. Av vilken anledning MED bryter mot ”värdegrunden” specificeras inte.
Striden om ett öppet Sverige där åsikter och meningsskiljaktigheter får dryftas och utmanas men där vi samtidigt kan enas i sådant vi är överens om och tillsammans bottnar i står här och nu.
Stockholm Prides beslut är oerhört allvarligt och kan inte förlåtas. Flera hundratusen människor med politiska åsikter som inte faller dem på läppen utesluts, och plötsligt är inte värdet att fira och uttrycka kärlek till varandra och vår demokrati längre någonting värt. Istället ska homosexuella och andra delas upp i de som passar in i mallen och de som inte gör det. I de som är ”bra bögar” och ”dåliga bögar”.
Detta är oförlåtligt. Förändring måste till där vänstervridningen och identitetspolitiken i HBTQ-rörelsen utmanas. Och denna förändring är vad vi i Medborgerlig Samling ska stå för.”
ERIK RANTZOW
Landskrona den 11 juli 2018
Erik Rantzow är ledamot i distriktsstyrelsen, Medborgerlig Samling Stockholm
Kandidat MED i kommun, landsting & riksdag

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

Köp den gärna här.

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer