Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Stefan Löfvén fördömer gärna brinnande fritöser – men är tyst när svenskar mördas och våldtas bestialiskt

av | 21 maj, 2020 | Maktmissbruk

Lästid: 5 minuter

Det var en slarvigt hanterad fritös som orsakade moskébranden i Eskilstuna, då i december 2014, men Stefan Löfven var snabbt framme och talade till nationen, då var det minsann ingen som talade om ”fake news”. Han skrädde inte orden. ”Det är avskyvärt, ett avskyvärt dåd” sa Löfven med en röst som darrade av illa återhållen indignation och vrede, ett uttalande som publicerades i alla mainstreammedier. ”I dag känner jag en stor sympati och empati för de drabbade”, fortsatte Löfven. Han kunde alltså visa sympati och empati, 2014. Därför är det så extra underligt att han inga känslor visar när såväl unga som gamla svenskar mördas och våldtas i Sverige, dåd som lämnar landet sargat, sorgset och polariserat. Det senaste offret är Tommie Lindh, 19 år, i Härnösand. Tidigare har vi i närtid Wilma Andersson, 17 år, Uddevalla, mördad på det vidrigaste vis. Helga, 89, i Norsjö, mötte döden i ett soprum, slaktades obarmhärtigt med kniv av en afghansk migrant. Kjäll Gustavsson, 57, i Gislaved, föll offer för maskerade rånare som han försökte stoppa. Alla våldtagna och knivrånade har jag inte ens plats att ta med här. Jag hör inte Löfven säga ”vi kommer aldrig någonsin tolerera den här typen av brott” som han sa i samband med fritösbranden  2014. Vad ska vi med en statsminister till, som inte står upp för sitt eget folk? Är det detta som är ”den svenska modellen” – att vända det egna folket ryggen?

Nej, Stefan Löfven fördömer inte mordet på 19-årige Tommie Lindh, som föll offer i ett vansinnesdåd som mainstreammedierna i samarbete med det svenska förljugna och hycklande rättsväsendet just nu försöker förvanska allt vad de kan. Det värsta som kan hända är nämligen att en ung Sverigevän mördas, eventuellt på grund av en etnisk konflikt, eller att han visat prov på civilkurage mot någon, vars beteende bekräftar mångkulturens misslyckande. Att mainstreammedierna gör allt för att skydda de politiska makthavarna och därmed inte ens tvekar att känslokallt bokstavligen klampa över lik blir allt mer tydligt. Den misstänkte förövaren är afrikan, någon som enligt åklagaren i fallet ”beskrivs rasistiskt” och därför känner hon sig, Stina Sjöqvist, nödgad att tala ut i medierna för att redan innan rättegången tydliggöra hur allt gått till, trots att ingen dom fallit. (Jag vill påpeka att det är samma åklagare som i det uppmärksammade målet med den gamle mannen som hjälpte sin dödssjuka hustru att dö. Sjöqvist drev på att mannen skulle dömas för dråp. Det säger också en del om en människa. Det säger dessutom mycket om det svenska rättsväsendets prioriteringar, där man friar våldtäktsmän, pedofiler, där man ger mördare löjligt låga straff, där man inte utvisar utländska brottslingar, men där man å andra sidan dömer stenhårt när en gårdsägare försvarar sitt liv mot en påtänd narkoman. Det är inget annat än äcklande.) Sjökvist kan inte säga hur mordet på Tommie gått till, men är ytterst mån om att framhålla att han inte har gjort något bra det sista han gjorde i livet, samt lyfter de eventuella ”rasistiska” aspekterna i mordet, precis som socialdemokratins främsta mediala kollaboranter Aftonbladet och Sveriges Television.

Och mitt i all denna tragiska soppa står ”landsfadern” Stefan Löfven. En statsminister som historiskt sett är den svagaste och fegaste som landet skådat. En galjonsfigur som inte kan framträda i direktsändning, utan måste ha skrivet manus för att kunna yppa några ord till landet han är satt att leda. En statsminister som konsekvent tackar nej till nyhetsintervjuer, han vågar inte ens sätta sin fot i statliga televisionen som ju består av hans undersåtar.

Löfven vet mycket väl att hans land håller på att slitas isär av polarisering hans eget parti orsakat. Av människors vrede mot den katastrofala hanteringen av coronakrisen. Av hyckleri, Av lögner. Av inkompetens. Av politisk förlamning, där man tillåter bedrägerier, kriminalitet och ett ekonomiskt system våldsamt utnyttjat av kriminella medan myndigheterna lamt och hjälplöst ser på. Av ekonomiska orättvisor, där allt färre tvingas betala för allt fler, människor som aldrig tänker bli en del av Sverige och vars barn växer upp till långt mer radikaliserade individer än deras föräldrar. Medan nya moskéer växer upp som svampar ur jorden i Sverige och de gamla, som byggde landet, avlivas i skuggan av Covid-19. Sverige är en skräckfilm numera, och Löfven den onda dockan som ger mardrömmen ett ansikte.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer