Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Statligt styrda public services haveri blir allt tydligare – nu rycker de ut till vänsterextremisters försvar

av | 18 apr, 2023 | Public services sammanbrott

Lästid: 3 minuter

Vi bevittnar just nu sammanbrottet hos den statligt styrda vänsterpropagandistiska medieplattformen public service inför öppen ridå. Likt en tågkrasch i slow motion ser vi haveriet tillta dag efter dag. Paniken hos dess medarbetare går inte längre att dölja vilket påminner om totalitära regimer som befinner sig nära sammanbrott och därför går ännu hårdare ut med propaganda och hyllningar av sig själv. Nu senast VD:n på SVT Hanna Stjärne som skryter om att förtroendet för SVT ”ökar”. Samtidigt uttalar allt fler att public service inte är att lita på och en kortslutning uppstår när de statliga medierna fått ny märkning på Twitter som ”offentligt finansierade”. Man har redan tidigare försökt begränsa folkets åsikter i bästa DDR-stil genom att stoppa möjligheten att kommentera SVT:s konto på Twitter. Men det pinsammaste fadäsen är hur SVT igår ryckte ut till vänstrextrema bloggen ETC:s försvar. För 9 miljarder per år har vi alltså fått öppet vänstrextremvänliga statliga medier som tydligt sviker sitt uppdrag om att vara opartiska och i allmänhetens tjänst.

I söndags kallade Tobias Andersson (SD) publikationen ETC för ”vänsterextrema” i ett inslag i Rapport på SVT. Då krävde tidningens chefredaktör Andreas Gustavsson en rättelse från Rapport, som han anklagade för att sprida ”sverigedemokratiska narrativ till miljonpublik”. Rapport skred skyndsamt till verket för att göra ETC till viljes och ryckte ut till ETC:s försvar där man förklarade att ETC är ”röd, grön och oberoende”, något som https://iallmanhetenstjanst.blogspot.com uppmärksammade.

Som SVT själv då – minus oberoende…

Är det alltså detta vi får för 9 miljarder per år? SVT som går vänstrextremisters ärenden?

Kom då ihåg att ETC inte har några problem med att kalla andra för ”högerextrema” och SVT och SR själva gärna brunmålar människor och sprider myter om sånt de kallar för ”högerextrema konspirationer” utan att någonsin förtydliga eller nyansera vad de menar! Andelen av dem som är nöjda med public service är också inte så överraskande främst de med sympatier inom den politiska vänstern.

Att public service inte klarar av att hantera debatter i sociala medier har blivit allt tydligare. 27 mars meddelade det skattefinansierade SVT Nyheter att de stänger kommentarer på Twitter med anledning av att ”föraktfulla kommentarer och uthängningar följer ofta publiceringar”.  Man förklarade att ”vi prioriterar närvaro på andra plattformar – främst våra egna”. Ja, deras egna, där de har möjlighet att styra och lägga till rätta åsikter så att det ska framstå som om alla tycker att SVT är jättebra!

Den som är på Twitter kunde igår se att plattformen börjat märka ut konton som tillhör SR Ekot och UR som ”publicly-funded media” det vill säga ”offentligt finansierade”. Helt rätt, tycker jag. Man ska kalla statliga medier för vad de är. men detta har givetvis fått public services representanter att gå i taket.

UR:s kommunikationschef Mikaela Sonck säger till DN att de diskuterar vad märkningen innebär för bolaget.

– Vi ser över vår närvaro på Twitter, säger hon.

SR, UR och SVT finansieras av en public service-avgift som samlas in via skattsedeln.

I förra veckan fick det amerikanska public service-bolaget NPR, som finansieras via donationer, stämpeln ”statsanknutet” och beslutade att lämna plattformen.

Kommer det svenska public service att göra detsamma? I dagsläget vet vi inte. det enda som är säkert är att sammanbrottet och haverierna lär fortsätta. Vad annars är att vänta av en vänstervriden statligt finansierad ljugmedia?

 

*****

Katerina Magasin har haft en rad tekniska problem och blivit utsatt för såväl sabotage som andra typer av attacker. Jag hoppas sidan ska kunna fungera som vanligt igen.

Vill du stötta mitt författarskap får du gärna beställa min senaste satirbok, mejla på katjanouch@gmail.com och märk mejlet ”Sveriges lilla röda”, skicka din adress och vem boken ska dedikeras till så skickar jag betalningsuppgifter för att bekräfta din beställning!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer