Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Statliga krisbroschyren: ”En handbok för handlingsförlamade”

av | 31 maj, 2018 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

De flesta har vid det här laget fått broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” i sin brevlåda. Högst upp på häftet står det ”Viktig information till dig som bjudit hit terrorister och andra grova brottslingar”. Okej, det sista var inte sant, men när jag läser innehållet inser jag snabbt vilka informationen riktar sig till och därför hade det varit en mer passande överrubrik. Det mesta som står i den är nämligen rena självklarheter för oss som lärt oss att tänka själva, men jag antar att sjusovarna (som f ö bidragit till broschyrens uppkomst) behöver få grundsanningarna serverade på ett tydligt och pedagogiskt sätt. På så vis kan stundens allvar landa i dem medan de yrvaket gnuggar sig i ögonen. Det skriver idag Eva-Lisa Dezmin.

Låt oss ändå gå igenom innehållet lite snabbt. Längst ner på varje sida finns en sammanfattande ruta. Att ta till sig fakta är ju inte alla förunnat, jag antar att det är därför man tvingats summera varje sida, för att understryka att det här handlar om sakuppgifter och inte om känslor. Första avsnitten redogör för krisberedskap och ironiskt nog handlar en av sidorna om falsk information.
”Var vaksam mot falsk information”. Vidare står det: ”Stater och organisationer använder redan idag vilseledande information för att försöka påverka våra värderingar och hur vi agerar. Syftet kan vara att minska vår motståndskraft och försvarsvilja.” Skulle detta kanske kunna betraktas som en försynt ursäkt för vad regeringen ställt till med? I sammanfattningsrutan kan man i alla fall läsa följande:

  • Sök information – du kan motverka propaganda och falsk information bäst genom att vara påläst.
  • Tro inte på rykten – använd flera trovärdiga källor för att se om informationen stämmer.
  • Sprid inte rykten – verkar informationen inte trovärdig, sprid den inte vidare.

Den sista punkten har ju flertalet journalister gjort sig skyldiga till, det vet vi som inhämtat information från andra källor än MSM, men återigen, de som trott på punkt två behöver nu väckas, så de inte tas på sängen när fienden dyker upp.

Vidare finns ett avsnitt under rubriken: ”Vid terrorattentat”. Märkligt nog står det inget om hur handhjärtan ska hjälpa oss, eller hur vi möter ondskan med öppenhet. Istället följer en rad tydliga råd om hur man bör agera. Även detta är sådant jag antingen redan visste, eller kunnat räkna ut, men den som aldrig lärt sig att tänka efter eget huvud, behöver uppenbarligen en manual även kring sådana här självklarheter.

Därefter följer avsnittet om Totalförsvar. Vilket totalförsvar? Har vi ens ett försvar värt namnet? Hur många tror egentligen att svensk militär skulle stå emot ett angrepp längre än max några timmar? Regeringen tänker i alla fall stärka totalförsvaret nu, informeras man om. Eftersom vi inte har en aning om vilka vi släppt in i landet, eller hur många illegala som lever här och i vilket syfte, gissar jag att det största hotet redan intagit sina eventuella positioner. De har sannerligen haft gott om tid att finna sig tillrätta och ostörda fått planera eventuella attacker. Inte ens SÄPO hinner med, men det har aldrig bekymrat de politiskt korrekta. Deras största hot är ”högerpopulisterna”, ändå nämns märkligt nog inte ett ord om dessa i broschyren.

Avsnittet om hemberedskap är också rena självklarheter. Men för sjusovaren är även detta något som måste framgå på ett mycket didaktisk vis, så det inte kan misstolkas.

Efter stycket om Varningssystem, har vi så nått slutet på foldern. Där informeras läsaren om att broschyren tagits fram för att vi ska bli bättre förberedda på allt ifrån allvarliga olyckor till militära konflikter.
Förstår ni vilket sjukt land vi lever i?
Först har Sverige aldrig varit tryggare, vi bygger minsann inga murar, alla som vill ska få komma hit och det största hotet är alla ”rasister”. Sedan trycker man ett informationshäfte där saker vi lär oss i grundskolan går ut till samtliga hushåll, trots att det bara är de PK-indoktrinerade som är i behov av materialet. En högstadieelev kan enkelt räkna ut vad som händer i ett land med noll gränsbevakning och ett försvar som i det närmaste är obefintligt.

Om det funnits någon ryggrad i sittande regering hade man börjat med att be om ursäkt för vad man ställt till med, förklarat att man farit med osanningar och vilseledande fakta, samt totalt brustit i det mesta beträffande rikets säkerhet. Det borde man ha gjort redan när transportstyrelsens it-läcka uppdagades, åtminstone var det en tydlig varningssignal om vad det är för pajaser som är kaptener på skutan Sverige. Det enda broschyren skvallrar om, är hur oerhört naiva människor blir som kuvas under en feministisk regering, vilken lyckats invagga befolkningen i fagra, men ack så vilseledande löften och visioner. Nu försöker man försiktigt väcka det sovande folket med en handbok för handlingsförlamade.

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 47, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i det nystartade förlaget DareMe Publishing. Hennes nya bok Guessing game köper du här. 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer