Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Staten vänder terroroffer ryggen – Ebba Åkerlunds minne hedras 7 april via privat stiftelse

av | 4 apr, 2019 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

Brottsoffer är inte mycket värda i dagens Sverige. Tvärtom är det stort fokus på gärningspersoner och kriminella. Lidandet som deras gärningar orsakar talar man mindre om, och de skadestånd som svenska staten betalar ut är löjeväckande. 60.000 var summan som Ebba Åkerlunds föräldrar fick var för sin 11-åriga dotters liv (samtidigt som man betalar skyhöga skadestånd på hundratusentals kronor till kriminella och våldtäktsmän, som i det uppmärksammade Fittjafallet). Staten kan inte skydda Ebbas grav från vandalisering, inte heller anordnar man några ceremonier för att hedra offren för det värsta terrordådet i svensk historia. Den manifestation som anordnas nu söndagen den 7 april är en privat sådan, initierad av Ebba Åkerlunds minnesstiftelse Ebbas Änglar som startades av Ebbas mamma Jeanette Åkerlund.

På hemsidan kan vi läsa följande:

På årsdagen för terrorattacken i Stockholm anordnas en årlig manifestation för all den kärlek människor visade varandra och den starka gemenskap som rådde i Sverige efter den fruktansvärda händelsen. Vi vill med denna manifestation hedra alla som drabbades den 7 april 2017. Tillsammans väljer vi att lyfta fram kärleken människor visade den dagen.

Arrangör är INSAMLINGSSTIFTELSEN EBBAS ÄNGLAR som bildades för att hylla minnet av Ebba Åkerlund och stödja utvecklingen av barns talanger.

Alla medverkande deltar utan ersättning. Biljettintäkterna går till insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar som startades 2018 av Jeanette Åkerlund som är mamma till Ebba Åkerlund som blev ett av offren i terrorattacken på Drottninggatan den 7 april 2017. Under årets manifestation kommer Ebbas Änglar kunna dela ut de allra första stipendierna i form av “Änglagåvor”. Dessutom delas även 1:a priset i novelltävlingen “Ebbas historia” ut. Det är en tävling som genomförs i samarbete med SvD Junior och mellanstadiebarn från hela Sverige har bjudits in för att delta. Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar vill genom att stödja barns ambitioner och att ekonomiskt bidra till dessa fokusera på en ljusare framtid under devisen ”Tillsammans gör vi skillnad”.

Läs mer här:

MINNESKONSERT 2019

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer