Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Staten uppmuntrar till ett liv i kriminalitet istället för hederligt, arbetsamt leverne

av | 31 maj, 2019 | Ekonomi

Lästid: 4 minuter

Aldrig tidigare har vi haft fler incitament att byta från den laglydiga och hårt arbetande banan, till ett liv i kriminalitet och soffliggarmentalitet. Jag tänker förstås på Skatteverkets senaste utspel om att sluta granska terroristers och kriminellas ekonomiska brott. Det sänder en tydlig signal att livet som lagbrytare förenklas avsevärt och att det är fullt möjligt att leva lyxliv, trots att man inte har någon inkomst. Den som däremot jobbar hårt och försöker rädda några kronor från skattmasen, kommer förstås att riskera samma typer av granskning som tidigare. Skatterna måste ju komma in någonstans ifrån för att betala för idiotin. Det är hög tid att vi sluta gnälla över beslutsfattares vansinnesageranden, och istället frågar oss själva varför vi tillåter dem fortsätta som de gör, skriver författaren Eva-Lisa Dezmin i dagens krönika.

Tyvärr gäller den enkla tillvaron inte bara brottslingar, den innefattar även personer som väljer att inte jobba alls. Som vi alla vet är bidragen väl tilltagna och endast dryga 800 kr i månaden skiljer i pension mellan den som jobbat hela livet med en medelinkomst och någon som aldrig lyft ett finger i hela sitt liv. Är det verkligen värt att slita röven av sig fem dagar i veckan i ett sådant land? Vad är utbytet? Finns det inte en avsevärt högre förtjänst i att sluta jobba (åtminstone vitt) och istället skaffa sig inkomst på andra betydligt enklare vägar? Speciellt som hela rättssystemet, polisväsendet och nu även myndigheterna tycks ha resignerat inför dessa så kallade ”utmaningar” som sittande regering och regeringar före nuvarande, har skapat?

Istället för att göra något åt ovanstående problem, fyller man på med mer av det som inte fungerar. KD har t ex passat på att ge anhörighetsinvandringen en läglig knuff i ännu en ”utmanande” riktning, vilket resulterar i att vi får fler som behöver försörjas eftersom inga försörjningskrav kommer att ställas vare sig på den som vill ta hit sina anhöriga, eller på de som kommer hit. Jag vågar garantera att inte heller detta ger några vinster på sikt. Kraven ställs istället på skattebetalarna, ni vet, de där arma satarna som redan beskattas hårt och som ser sin välfärd beskäras mer och mer. När ska det löna sig att arbeta och hålla sig på rätt sida om lagen i det här landet? Det skulle jag väldigt gärna vilja veta eftersom utvecklingen ständigt tycks gå i motsatt riktning.

I ett nyktert land hade naturligtvis Skatteverket jagat alla typer av ekonomisk brottslighet och inte bara företagare som försöker rädda hårt intjänade pengar från att gå rakt ut i stora svarta hål. Krav skulle ha ställts på den som kommer hit och fördelarna givits till den som sköter sig och betalat in till välfärden. Nu är det precis tvärtom och jag undrar hur länge till skattebetalarna tänker tillåta detta fortgå? De blir bokstavligt talat rånade på pengarna som de betalar in och till råga på eländet är det regeringen och myndigheterna som möjliggör det. Fördelarna ges om och om igen till den som aldrig bidragit med en krona, allt medan kraven skärps för den som faktiskt arbetar.
Vad tror ni händer när majoriteten av skattebetalarna fått nog och flyttar till länder som förstår varför det är viktigt att belöna den som gör rätt för sig och inte den som aldrig haft någon avsikt att bidra, eller den som begår brott? Vilka ska då betala för bidragstagares, kriminellas och terroristers uppehälle? Vilka ska betala för skolor, sjukvård och äldreomsorg? Redan nu går var fjärde kommun med underskott och lösningen på det är uppenbarligen att blunda för bidragsfuskare och importerad ekonomisk brottslighet, samtidigt som vi drar på oss mer utgifter.

I ett nyktert land hade befolkningen krävt en konsekvensanalys och tydliga siffror på vad den här cirkusen kostar skattebetalarna.
Nu kommer det aldrig att hända eftersom majoriteten av svenskarna lallar vidare i tron att vinstregnet snart ska börja falla från skyarna, trots eskalerande problem, fakta som visar på motsatsen och inga krav på motprestationer från de som kommer hit.
Jag konstaterar bara torrt att beskedet om Skatteverkets blundande för viss ekonomisk brottslighet, bara är ännu ett steg mot större frihet för kriminella och bidragstagare, samtidigt som skatterna fortsätter höjas. För oavsett vilken plan regeringen har med spektaklet, måste någon betala för det. Det är hög tid att vi sluta gnälla över beslutsfattares vansinnesageranden, och istället frågar oss själva varför vi tillåter dem fortsätta som de gör.

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 48, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i förlaget DareMe Publishing. Hennes senaste bok, Gärningsspelarna, köper du här.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag sva

rar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer