Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Socialförvaltningen i Karlskrona beskjuten: Samhällsfientligheten sprider sig

av | 27 maj, 2018 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 3 minuter

Vi bör alla ställa oss frågan vilket samhälle vi vill ha i framtiden. Det råder inte längre någon tvekan om att otryggheten ökar bland såväl medborgare i allmänhet som offentligt anställda. Nu har socialförvaltningen i Karlskrona spärrats av, detta efter att man under lördagen kunde konstatera att någon beskjutit lokalerna. Socialförvaltningen har sedan en tid tillbaka haft en hotbild mot sig. Denna typ av angrepp är ett allvarligt hot mot rättssamhället och demokratin. 

Denna samhällsfientlighet som sprider sig som en löpeld genom hela landet måste stoppas. Hotbilden mot socialförvaltningen är synonymt med ett svagt samhälle där kriminella tillåtits att flytta fram sina positioner, steg för steg. Myndigheter som inte kan ge den samhällsservice de ålagda att göra kommer automatiskt öppna för ytterligare otrygghet. Det här vakuumet utnyttjas av de som vill se ett parallellsamhälle utanför vårt rättssamhälle.
Karlskronaborna blir härmed också mer otrygga. Det är få saker som inskränker människors liv lika mycket som hot, stölder, våld och andra brott. Vi kan ju upprepa till leda att ingen sak behöva känna sig otrygg, eller behöva vara rädd, men vad hjälper det när ingen förändring sker. Noll och intet. Det är fullständigt oacceptabelt att en socialförvaltning som är en hörnsten i vårt samhälle drabbas på det här sättet. Det här riskerar att ge ytterligare konsekvenser för ett redan otryggt samhälle som Karlskrona. Vem vill arbeta i medborgarnas tjänst om hot och våld är en del av arbetsmiljön?
En attack av det här slaget är också en attack mot varenda Karlskronabo som är i behov socialförvaltningens stöd. Som klient ska du inte behöva riskera liv och lem vid ett besök. Du ska också vara trygg i att de finns där när du behöver dem.  Socialförvaltningens arbete handlar om förtroende, precis som för vilken annan myndighet. Om att se och stötta de allra mest utsatta människorna i samhället: fattiga, hemlösa, missbrukare, barnfamiljer med flera.
När en myndighet som socialförvaltningen hotas måste samhället kliva fram, det måste vara slut på allt prat om att man tar otryggheten på allvar. Om inget görs nu så kommer rädslan ta över och förändra, inte bara hur karlskronaborna lever, utan även för oss andra. Vi ser det hända i småstad efter småstad.
Hot, skadegörelse, misshandel och bråk har tyvärr blivit vanligare och människors frihet fortsätter att beskäras.
MADELEINE LILJA RÖNNQVIST

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer