Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Socialdemokratiska härdsmältor och en yttrandefrihet som mår pyton

av | 18 aug, 2019 | Maktmissbruk

Lästid: 5 minuter

En gråmulen söndag är en bra dag att rekapitulera den senaste tidens politiska utspel. Låt oss konstatera att namnet Absurdistan blir mer och mer korrekt benämning på ”lyckoriket” Sverige. I synnerhet de senaste veckorna har framför allt socialdemokraterna lyckats toppa något slags vansinnesrekord i fråga om offentliga fadäser och metala härdsmältor. Icke desto mindre kan konstateras att desperationen i de vänsterliberala leden hårdnar när verkligheten tränger sig på. Det blir för makthavare allt mer angeläget att stoppa sanningen och fortsätta lägga ut dimridåer som ska kollra bort det naiva folkets vetskap om de styrandes politiska haveri.

Det har verkligen duggat tätt av socialdemokratiska fadäser på sistone. Det är som om sossarna tävlar med varandra vem som ska göra bort sig mest. SSU:s Philip Botström (ni vet han som åkt taxi på skattebetalarnas bekostnad från Sälen till Stockholm och skyllde på utbrändhet) tycker man inte ska få flyga mellan Stockholm, Göteborg och Malmö och att man ska införa en ”vegetarisk norm” inom offentliga verksamheter som skolor, sjukhus och äldreboenden. Det var några av förslagen på SSU:s kongress, med ambitionen att göra Socialdemokraterna till ”Sveriges största klimatrörelse”. Botström tycker också man ska förbjuda kärnkraft inom en snar framtid.

 

SSU-förslag: Vegetarisk norm på äldreboenden – ”ska påverka klimatet mindre”

 

 Den socialdemokratiska kvällstidningen Aftonbladet ville inte vara sämre och slog till med en krönika med rubriken ”Genusdagis är bättre än en ny pepparsprej” (underförstått: Om du håller på att bli våldtagen bör du försöka tala värdegrund med förövaren!) med anledningen att kriminaliteten exploderat och runt 22 våldtäkter anmäls dagligen i Sverige, vilket fått försvarssprayerförsäljningen att skjuta i höjden. Nej, kvinnor har ingen lust att bli våldtagna. Men, Aftonbladet vet:

 ”Hårdare straff löser inte det problemet. Ska kvinnor slippa vara rädda, bli misstänkliggjorda när de anmäler förövare och stå ut med social utfrysning är det normerna som måste förändras. På lång sikt kan den nya samtyckeslagen leda till en attitydförändring. Förskolans och skolans uppdrag att motverka traditionella könsroller och könsmönster inger också hopp för nästa generation”, förkunnar skribenten Susanna Kierkegaard som gissningsvis försöker ta över som ledarredaktionens clown efter Anders Lindberg.

Sen hade vi förstås vår egen statsminister som gjorde bort sig i stor skala då han skyllde gängkriminaliteten på societetens knarkande. Det var i en intervju med Dagens Nyheter som Löfven pekade specifikt ut Djursholm som den största boven i knarkkrig-dramat som regeringen förlorat greppet om. Dock finns siffror på att det 2018 anmäldes nästan sex gånger fler narkotikabrott i Rinkeby-Kista än i Danderyd. Detta enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) och utslaget på per 100 000 invånare för en rättvis bild. Att Löfven åter inte vågar peka ut den misslyckade integrationen och den slappa hanteringen av kriminella är inget nytt, men man undrar när en statsminister ska börja ta ansvar för sitt land?

 

Löfvens utspel om knarkare i Djursholm skapade stora rubriker

Som om allt detta inte vore nog har vi den totala paniken kring att sanningen om det svenska tillståndet nu läcker ut internationellt. Sprinnet kring samhällsproblemen i Sverige har därför antagit nya, absurda proportioner.

Vi närmar oss Nordkorea med stormsteg, för vad är det man absolut inte får göra i Nordkorea? Jo, kritisera den store ledaren som skapat ett fantastiskt välfungerande rike! Därför har man ni u Sverige kommit fram till att det inte är det som faktiskt händer i verkligheten som är problemet, utan att man har mage att sanningsenligt berätta om denna besvärliga verklighet. MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, där en av Sveriges mest misslyckade chefer, sossen Dan Eliasson numera huserar (ni vet han som lyckats förstöra flera myndigeter innan, både Försäkringskassan, Polisen och Migratiosverket) har blivit rena desinformationsorganet som numera mest försöker ljuga folk blå om att allt är frid och fröjd och att våldtäkter, skjutningar, rån och svältande gamlingar bara är ”högerextrem propaganda” och att ”negativ Sverigebild” kan få folk att begå grova våldsbrott, allt enligt Mikael Tofvesson, ansvarig för MSB:s arbete mot påverkanskampanjer. Man har ”insett att även Sverigebilden har ett skyddsvärde” och att ”den negativa bilden av landet ökar risken för våld från högextrema grupper”, står det att läsa i SvD. ”Svenska berättelser har hamnat i centrum för debatten om hur högerextremister sprider sin världsbild”.  Samtidigt ökar polariseringen och rädslan i landet, skriver SvD. Någon som känner stor maktlöshet kan ta till våld”, menar MSB.

Förlåt mig men de som genom dessa dumheter bidrar till polariseringen och rädslan är ju själva MSB, som försöker undanhålla sanningen om Sveriges tillstånd. Vad vill man ska hända? Att vi tiger om kriminaliteten och slutar kritisera de politiker som skapat denna situation? Kommer folk att bli mindre rädda för att de inte lägre får veta något om knivattacker, planerade terrordåd och gruppvåldtäkter? Är de knivviftande ”kulturberikare” som borde blivit utvisade men som man inte klarar av att hålla borta från Sverige, det ”högerextrema” våld man syftar på? Som terror-uzbeken i Östersund och den knivhuggande mannen i Kungsbacka? Ska vi uppmanas att leva som vanligt så att vi slutar försöka skydda oss och därmed blir ännu lättare brottsoffer? Logiken är som vanligt fullkomligt bisarr.

Vi har en regering som fullständigt tappat kontrollen över landet och som försöker lägga dimridåer över sitt fatala misslyckande. Därför försöker man också peka ut de få etablissemangespolitiker som fortfarande orkar protestera, som moderaterna Hanif Bali, Lars Beckman och Jan Ericsson, samt deras ”ton” på sociala medier, som ett problem. Där är det dessvärre tidningen Expressen som ljugit ihop en tendentiös text full med påhitt och överdrifter.

https://www.expressen.se/nyheter/trycket-okar-pa-kristersson-satt-stopp-for-hanif-bali/

Ännu ett tecken på att det vi på sistone bevittnar är en mental kollaps hos den naiva och förljugna socialdemokratiska och vänsterliberala politiken – i nära samarbete med sina vänner i mainstreammedierna. Sverige och spillrorna av dess yttrandefrihet mår pyton.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer