Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Socialdemokraternas hemliga dubbelspel med antisemitism: Reste till Palestina för möten med extremister

av | 16 sep, 2019 | Maktmissbruk

Lästid: 4 minuter

Samtidigt som den socialdemokratiska utbildningsministern Anna Ekström åkte med en delegation av lärare till Israels huvudstad Jerusalem för att lära sig mer om antisemitism och Förintelsen, åkte en annan delegation med socialdemokrater till de självstyrande palestinska områdena för att hålla möten med palestinska ledare – och extremister. Men medan DN följde varje litet steg utbildningsministern tog på förintelsemuseet Yad Vashem i Israel var ingen svensk media närvarande för att följa den andra socialdemokratiska delegationen. Det gjorde däremot palestinsk media, som rapporterade om Socialdemokraternas möten med palestinska extremister. Det avslöjar idag Tobias Petersson på Katerina Magasin.

Den socialdemokratiska delegationen som reste för att träffa palestinska ledare leddes av Socialdemokraternas internationelle sekreterare Johan Hassel. Mötena som Hassel hade med extremister har rapporterats om i bland annat palestinska tidningarna Donia Al-Watan och Maan News.

Den 5 september hade Hassels socialdemokratiska delegation möte med både Mahmoud Al-Aloul (även kallad Abu Jihad), vice ordförande för Socialdemokraternas systerparti Fatah och Ahmed Majdalani, ledare för det lilla Fatah-affilierade extremistiska partiet, Jabhet Al-Nedal Al-Sha’abi Al-Falestini som på svenska betyder Palestinska Folkets Kampfront (PPSF).

Al-Aloul räknas som en möjlig efterträdare till Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas, när han en dag kommer att lämna presidentposten han innehaft sedan 2005. Al-Aloul har en bakgrund inom Fatahs militanta verksamhet direkt under Khalil Al- Wazir (även kallad Abu Jihad), en av grundarna till Fatah som från 1960-talet och framåt under decennier låg bakom flera dödliga terrorattacker mot civila, inklusive barn. På sin Facebooksida hyllar Al-Aloul Fatahs kvinnliga terrorikon Dalal Al- Mughrabi som ”martyrhjälte”. På order av Al-Wazir kapade hon 1978 en buss i Israel, sköt vissa av bussresenärerna för att sedan spränga sig själv och de civila bussresenärerna till döds. Bland dödsoffren fanns ett stort antal barn.

Al-Aloul höll den 23 mars i år ett tal inför palestinska ungdomar där han hyllade den 19-årige terroristen Omar Abu Laila som bara några dagar tidigare hade knivhuggit och mördat israeliska soldaten Gal Keidan samt skjutit och mördat rabbinen Achiad Ettinger. Abu Laila avled senare då han utväxlade gevärseld med israelisk soldater. Al-Aloul sade i sitt hyllningstal till Abu Laila att denne terrorist var en ”självuppoffrande krigare” som ”genomförde folkets val” och att han var ”extremt stolt” över sin terrorist.

Al-Aloul har även försvarat Palestinska myndighetens löner till terrordömda palestinska terrorister i israeliska fängelser och har vidare sagt att Fatah aldrig någonsin kommer att erkänna Israel som en judisk stat.

Majdalani som Socialdemokraterna också passade på att göra besök hos har på sin Facebooksida hyllat barn som använder våld. Hans parti PPSF har tagit på sig ansvaret för flera terrordåd. Speciellt aktiva var PPSF med sin terrorverksamhet på 1970-talet och en bra bit in på 1980-talet då de tog gisslan, kapade en buss, bombade turistmål vid Döda havet samt sköt raketer mot civila områden i Israel. PPSF påstår även att det finns kopplingar mellan dem och terroristen Baha Aliyan som år 2015 tillsammans med en annan palestinsk terrorist sköt och knivhögg civila resenärer på en buss i Jerusalem.

Vad sades då i detta sällskap av våldsbejakande palestinska politiker och Socialdemokraterna?
Al-Aloul sade i mötet med Socialdemokraterna att det behövs formas en internationell koalition mot den amerikanske presidenten Donald Trumps fredsplan för Israel och palestinier. Al-Aloul talade också om legitima palestinska rättigheter och nämnde ett exempel på en sådan rätt, nämligen ”frisläppandet av palestinska fångar i israeliska fängelser”, det vill säga det orealistiska kravet att palestinska terrorister ska slippa avtjäna sina straff för de terrordåd de varit inblandade i. Mot slutet av mötet diskuterades vidare framtida samarbete mellan Socialdemokraterna och Fatah.

I samtal med PPSF-ledaren Majdalani försäkrades Socialdemokraterna stöd från PPSF. Majdalani förklarade nämligen att PPSF genom sin närvaro i Sverige och andra europeiska stater uppmanar sina ”kamrater” att integrera sig i de europeiska samhällena, aktivt delta i den demokratiska processen samt rösta på socialistiska partier som Socialdemokraterna.

Den socialdemokratiska delegationen i sin tur uttryckte under de politiska mötena med de palestinska företrädarna att de gav sitt stöd till palestinska rättigheter och en tvåstatslösning. Vidare förklarade den socialdemokratiska delegationen att Socialdemokraterna och de palestinska partierna delar samma syn på demokratins och frihetens principer och socialismens värdegrund.

Så under samma vecka som Socialdemokraterna jobbade hårt i Jerusalem för att visa Israel och hemmapubliken via svensk media att de engagerar sig mot judehatet så jobbade en annan del av Socialdemokraterna intensivt med att smickra palestinska extremister och stärka banden till odemokratiska palestinska krafter som betalar terrorister lön för att de mördat judar.

Med andra ord: Ett socialdemokratiskt dubbelspel med antisemitism.

TOBIAS PETERSSON
Tobias Petersson är chef för tankesmedjan Perspektiv på Israel

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer