Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Socialdemokraterna och vänstern sviker oss invandrare i utsatta förorter”

av | 9 dec, 2019 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Skottlossningar, överdoseringar och bilbränder. Detta var tillvaron för mig, en andra generationens invandrare, vars föräldrar flydde en kommunistisk mångkulturell diktatur år 1991. Vi hann fly innan konflikten eskalerade som några år senare dödade över 100 000 människor, de flesta civilister. Väl i Sverige placerades vi, det goda röstboskapet, i segregerade områden medan socialdemokratiska politiker och aktivister placerade sig själva i fina svenska villaområden. ”Mångfald och mångkultur” stod det på socialdemokraternas fönster på det lokala kontoret där Palmes porträtt hade dekorerats med rosor. Men frågan som vi ställde var “Var är svenskarna?” Var fanns dessa personer som skulle bli vår integration? Svaret var att de inte fanns där. Det skriver idag debattören och föreläsaren Petrit Latifi.

Bilden som illustrerar denna text visar en brinnande bil i Norrby och det är jag själv som tagit den. Så här ser det ut i det mångkulturella experimentet, långt från kultursidornas förskönande ord och opinionsbildare som med näbbar och klor försvarar en förljugen Sverigebild. Idag är förorten Norrby i Borås en djupt segregerad och tungt belastad enklav. De svenskar som bodde där har flytt, och socialdemokraterna hade mage att kalla dessa människor för “rasister”. Men vem vill egentligen bo i ett område där det brinner bilar och säljs droger öppet?

Väldigt snabbt lärde vi invandrare hur det egentligen går till i Socialdemokratins Sverige. Notera vilken krånglig terminologi jag behöver använda. “Andra generationens segregerade invandrare i socialt utsatta förorter”. Rinner rätt ur tungan. Vi fick lära oss att svensk kultur var rasism, och att “hemspråk var viktigt”. En hemspråksundervisning som ingen närvarade på och som stjälpte integrationen. För att inte tala om de hundratals familjer som dömdes till livslånga utanförskap med bidragsberoende. Så vad hände med oss andra generationens invandrare?

Många blev apatiska. Många blev segregerade, kriminella och började avsky svenskarna, som hycklade så. Många började avsky allt som hade med svensk kultur att göra. Många blev –  allt mer – invandrare ju längre tiden gick. Vi hade blivit lurade att om vi bara fortsatte rösta på Socialdemokraterna så skulle vi till slut bli “svenskar”. Men det blev vi inte. Istället fick vi ficklampor riktade i ögonen av misstänksamma poliser som patrullerade på kvällarna. “ID-kort, tack” sa den skeptiske polismannen till mig när jag umgicks med vänner. Det var bara att lyda. När jag träffade Vänsterpartister och frågade om utanförskapet sa dem “socioekonomiska faktorer” och “svenskarnas fördomar”. Hade utanförskapet någonting att göra med bristande krav? Vänsterpartisten förblev tyst och ringde sedan en taxi tillbaka till det lyxiga villaområdet där han bodde med sin familj, på tryggt avstånd från det ghetto han och hans partikamrater skapat. Ironin var utan dess like.

Ni PK-vänsteraktivister svek oss och ni fortsätter att svika oss. Ni vägrar ställa krav på språk och integration av rädsla att ni ska springa ärenden åt andra partier. Men er vägran att erkänna att ni har misslyckats innebär ett fortsatt svek mot oss nya svenskar. För någonstans vill även vi känna att vi är en del av Sverige. Det är också därför många utlandsfödda röstar på Sverigedemokraterna. Det får en att undra hur långt ni är villiga att gå för att hålla kvar ert röstboskap och era höga arvoden? Det får en att undra hur många människor ni är villiga att offra för er godhetspolitik? Dessa är frågor som ni behöver ställa er själva.

 

TEXT OCH FOTO: PETRIT LATIFI

Petrit Latifi är föreläsare och bor i Borås.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer