Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Sociala medier-bojkott den 4:e och 5:e juli

av | 4 jul, 2019 | Yttrandefrihet

Lästid: 3 minuter

Strejk, bojkott, kalla det vad du vill, men avstå från etablerade sociala medier, helst meddelst total utloggning idag den 4:e och imorgon den 5:e juli. Så lyder den globala uppmaningen för att sätta åtminstone lite press på jättarna som numera i mångt och mycket styr våra liv. Jag hakar på. Idag och imorgon är jag därför frånvarande på sociala medier. Jag fortsätter att arbeta med Katerina Magasin men inte dela något på Twitter, Facebook och Instagram – däremot på de alternativa plattformarna gab.ai och MeWe.

Framför allt Facebook äger oss och vårt innehåll, men även Twitter är en tidstjuv, för att inte tala om Instagram… Jag har några personer i min närhet som är helt osunt besatta av sina mobiler, och då menar jag inte mig själv, även om jag också ibland tenderar att bli lite väl uppslukad. Om många strejkar kanske det blir nån liten skälvning i medieplattformars flöden? De här plattformarna ska inte få förslava oss, anser jag. De ska inte jävlas med oss genom att begränsa vår yttrandefrihet och diktera hur vi ska skriva och vad vi ska tycka för att passa in i deras narrativ. I synnerhet Facebook har blivit som en åsiktsdiktator som godtyckligt stänger av människor. Facebook-jail har blivit ett begrepp och jag har själv blivit ”bannad” flera gånger, alltid på helt meningslösa och irrelevanta grunder.

De sociala medieplattformarna ägnar sig också åt s k shadow-banning (osynliggörande av misshagliga röster), samt deplatformering, att man miste sin plats i det sociala nätverket. Flera stridbara debattörer har blivit avstängda och på detta sätt tystade, eftersom de sociala plattformarna idag trots allt är viktiga mötesplatser där männniskor nätverkar.

Samtidigt samarbetar till exempel Facebook med censurgruppen #jagärhär för att jaga människor med ”fel” värdegrund.

Bojkotten pågår alltså i 48 timmar, nu är det 36 timmar kvar. Haka på du med! Om du tycker det är för lång tid, kör 24 timmar, alltså imorgon. Bonus: Du får en välbehövlig paus från surret på sociala medier. Paus från skvaller, drev, osakliga påhopp. Du sparar tid och kan lägga ditt engagemang på annat.

Anvisningar:
Vad: en kollektiv paus från social media, förutom inlägg och memes som:
1. Visar att du är på strejk. Använd hashtag #SocialMediaStrike.
2. Länka till Deklarationen om Digitalt Oberoende.
3. Bjud in släkt och vänner att signera och delta i strejken.

#SocialMediaStrike

Declaration of Digital Independence

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer