Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Smutskastningen av Staffanstorp är usel och polariserande journalistik – så försöker etablerade medier skada en kommun där utvecklingen går åt rätt håll

av | 19 apr, 2019 | Samhälle

Lästid: 6 minuter

Allt fler svenska kommuner dras med stora tunga ekonomiska problem, för att inte tala om ökande otrygghet. De senaste som uppmärksammats är Filipstad, Vilhelmina och Kalix, med mångmiljonunderskott och social problematik som följer i krisens fotspår. Även till exempel det alliansstyrda Lund utmärker sig i nyhetsrapporteringen med grov kriminalitet även i tidigare lugna områden (notera att bland annat Miljöpartiet nekat att man anlitar extra ordningsvakt för att öka tryggheten för medborgarna). Men det finns en kommun som trotsar den dystra utvecklingen, och visar upp en strålande ekonomi (plus 81 miljoner 2018) och minskad otrygghet tack vare att man anställt fler ordningsvakter. Det är skånska Staffanstorp, där moderaterna med Christian Sonesson i spetsen samarbetar med SD. Sånt gör man dock inte ostraffat i Sverige. Därför smutskastas och brunkletas Staffanstorp grovt i mainstreammedierna, nu senast via en fullskomligt okritiskt artikel i Expressen – så nära polariserande fake news man kan komma. Varför låter man inte dem som är nöjda komma till tals? ”Sonesson är som gjord för vår by, vi är stolta över honom”, säger en av de boende som inte håller med den bild som Expressen ger.

Jag skrev om Staffanstorp i maj 2018, alltså för nästan ett år sedan, när jag fick tips om att det rådde stor oro i staden. Flera av varandra oberoende föräldrar till tonåringar i Staffanstorp hade hört av sig till mig via sociala medier för att försöka få fram den verklighet som deras barn och därmed de själva tvingades leva i. Det mest brutala våldsdådet ägde rum den 28 april, då en ensamkommande afghansk man knivhögg en svensk 17-årig pojke i centrala Staffanstorp. Kriminella ungdomsgäng skapade otrygghet genom våld och hot, bland annat framkom att en elev på Balderskolan tagit fram en dödslista med slumpvisa namn på svenska tonåringa. “De på listan ska knivhuggas”, fick jag veta. Så illa som det hade blivit i Staffanstorp hade det aldrig tidigare varit, sa en av de föräldrar jag pratar med. Jag intervjuade då en mamma som uttryckte stor oro för sina söner, som blivit misshandlade och dödshotade (se länk i slutet av artikeln). Mitt reportage fick stor uppmärksamhet och anklagades från vissa håll för att smutskasta och svartmåla situationen i Staffanstorp, den vanliga kritiken i det fega Sverige när man för en gångs skull vågar visa upp en osminkad bild av verkligheten. I dagens Sverige råder nämligen närmast panikartad ångest över att säga sanningen om de problemen som ansvarslös politik och slapphet orsakat samhället, bland annat med okontrollerad massimmigration, flathet, konflikträdsla mot befolkningsgrupper som vägrar integreras och anpassa sig, och en i det närmaste chockartad ryggradslöshet mot unga som uppvisar asocialt och gränslöst beteende.

En av de föräldrar som jag pratat med förra året har nu åter kontaktat mig. Föräldern har berättat att en av de unga män som varit drivande i våldet i Staffanstorp nyligen åkte fast. Vederbörande är bland annat misstänkt för inblandning i inbrott i kommunhuset samt en grov kidnappning av en pojke som blev frihetsberövad i tio timmar, hotad med knivar och pistoler och vars mor blev krävd på stora summor pengar för att man skulle släppa pojken.

– Tyvärr har han släppts ut och har nu slagit ner och rånat en 87-årig person i en annan by. Och det är inte Christian Sonessons fel!

Samma förälder säger så här om Expressens ”reportage” om ”missnöjet” i Staffanstorp:

– Expressen har länge hängt ut och talat illa om Sonesson på grund av hans samarbete med SD. Men folket här är nöjda. Jag vet vem mannen i artikeln är och nej, hans barn har inte utsatts för vare sig rasism eller mobbning. Däremot sa han inte ett ord när gänget här i byn utsatte andras barn för grova brott och rån, han såg allt men brydde sig inte nämnvärt. Och det som detta gäng höll på med vill jag verkligen kalla grov rasism, man attackerade ungdomar för att de var ”svenskar”.

Hur är det i Staffanstorp nu då?

– Det känns olustigt att den kriminella killen går omkring på gatorna nu igen. Det gör att många ungdomar stannar hemma på kvällarna. Men generellt har det blivit mycket lugnare och tryggare. Folk stöttar Sonesson! Väktare rullar här konstant. De som är kriminella jagas och omhändertas direkt. Kul att Expressen verkar veta mer om vår by än vi som bor här… Men det är så vänsterpropaganda fungerar. Sonesson är som gjord för vår by och vi är mycket stolta över honom och att han bryr sig om sitt folk och skyddar oss som han gör. Alla man pratar med här, både invandrare och svenskar, är väldigt nöjda med utvecklingen! Förr hörde man hela tiden bråk, ”jag ska knulla din mamma”, sånt hör man inte längre, det har Sonesson fixat. Han är också lätt att kommunicera med, han lyssnar på oss medborgare. Han agerar konkret, inte som andra politiker som bara pratar en massa tomma ord.

Så här kommenterar Christian Sonesson själv på sin Facebook Expressens märkligt vinklade text där den stora mediala plattformen utmålar Staffanstorp som att invånare är missnöjda och att kommunen blivit ”extremistisk” (oklart med vilket syfte, med tanke på att tidningen tidigare uttalat sig starkt negativt om att vara alarmistisk och skapa rädsla):

– Expressen försöker slå upp att ordningsvakter, avståndstagande emot islamistiska terrorister, att inte servera halalslaktat kött i kommunala skolor, erbjuda nyanlända boende i husvagnar och tiggeriförbud skulle vara kontroversiellt. Only in Sweden. Vari ligger det kontroversiella i detta? Artikeln har de dock lagt bakom betalvägg där några invånare anser att dessa beslut skapat en splittrad kommun. Känslostämning står var och en fritt att beskriva. Men att en av landets största tidningar gör en artikel av det med laddad rubrik vittnar om att det svenska debattklimatet fortsatt har stora problem. Inte minst i etablerad media.

Staffanstorp är verkligen en nagel i ögat på etablerade medier som går etablissemangets, och destruktiva politikers, ärenden. Jag gissar också att den positiva ekonomiska utvecklingen i kommunen stör dem som fortsatt okritiskt hyllar ansvarslös migrationspolitik och fortsätter ljuga om att den modellen man tillämpar, med en okontrollerad massinvandring som blir allt mer extrem jämfört med åt vilket håll övriga Europa går, är av godo för det svenska samhället. Förra året blev som sagt ett starkt år för Staffanstorps kommun. Kommunen gick plus med 81 miljoner. ”Vi bygger på vår reservfond med ytterligare kapital, som buffert om/när det blir sämre tider. Nu är planen att avsätta ungefär en tiondel av detta som buffert i en särskild fond, säger Sonesson till Sydsvenskan. ”Den kan man använda om skatteunderlaget skulle vika väldigt snabbt och man inte hinner ställa om.”

Åter säger jag: Sverige borde anamma Staffanstorp-modellen. Staffanstorps utveckling visar att det uppenbart går att få bukt med otrygghet och kriminalitet samt skenande kostnader och slöseri med skattemedel.

Christian Sonesson borde bli statsminister i Sverige.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Staffanstorp: ”Jag bara väntar på den dagen då de dödar mina pojkar”

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer