Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Slöj- och diskrimineringsaktivister är viktiga brickor i islamiseringen av Sverige

av | 16 aug, 2018 | Integration

Lästid: 5 minuter

Att diskrimineringsaktivisterna försöker sätta sharia- och islamistnormaliseringen i system är tydligt när man skrapar närmare på Uppsalakvinnorna bakom. 2013 sökte Safad Alhajeh medial uppmärksamhet genom att anklaga en butik för diskriminering eftersom hon nekades arbeta i slöja. Farah Alhajeh uppvisade aktivistiska tendenser redan som 15-årig (då obeslöjad) elev i Gränbyskolan. 2018 är Farah Alhajeh tillbaka i rampljuset och får rätt i DO när hon anmäler en chef för handskakningsdiskriminering. I referensgruppen hos Diskrimineringsombudsmannen sitter, föga förvånande, några av de värre shariavurmande islamisterna i Sverige, däribland Fatima Doubakil och Rashid Musa, samt en ”frilansande imam”. De sägs representera ”det muslimska civilsamhället”.

 Det råder inga tvivel om att den värdegrund och de lagar som Sverige vilar på är under angrepp från främst islamister som strävar efter att skapa särlagsstiftning och ge islam ökat inflytande i samhället. Igår flyttades positionerna fram ytterligare när det blev klart att den kvinna som anmält en överordnad till DO för att denne avbrutit en anställningsintervju då hon vägrat skaka hand med honom, har fått rätt. Detta är ytterligare ett steg i fel riktning för rättsstaten Sverige. Diskrimineringsindustrin har skördat nya segrar, varigenom islamistisk lobbyverksamhet gynnas ytterligare. Föga förvånande uppdagades idag att Diskrimineringsombudsmannen tar hjälp i sina beslut av en refernsgrupp som sägs representera det muslimska civilsamhället, något som mainstreammedia inte uppmärksammat. Hela listan ser du här, bland annat ingår här aktivisten Fatima Doubakil som är emot att terrorresor kriminaliseras och Rashid Musa som anser att sharialagar bör råda.

När det kom till bilbränningen i Göteborg häromdagen var många opinionsbildare, kändisar och politiker inne på spåret att det låt ”högerextrema” krafter bakom. Detta visade sig vara fel. När det kommer till slöjaktivism och en strävan efter att sharialagar ska få fäste i Sverige är det dock ingen som misstänker några konspirationer från islamextremismen och religiösa fundamentalister. Aningslöst och rent ut korkat står det svenska samhället och låter sig manipuleras in i en utveckling som hotar den sekulära och likaberättigade grund vårt land i dag står på.

Slöj- och diskrimineringsaktivister är dock viktiga brickor i spelet om att islamisera Sverige, eftersom dessa utspel syftar till att skapa en känsla av att muslimer är trakasserade, särbehandlade och utstötta i samhället. Offerrollen är tacksam och används som slagträ för att anklaga majoritetssamhället och därmed få fördelar i form av generösa skadestånd, samtidigt som man flyttar gränserna framåt när det gäller att ge islam större inflytande i samhället. Man normaliserar diskriminering och skev syn på kvinnor, män och sexualitet genom detta. Det är frapperande hur Sverige, som säger sig stå för alla människors lika värde, går i denna fälla. Sharialagar är tvärtom extremt diskiminerande och går helt emot vad svenskt rättsväsende står för. Kvinnor diskrimineras och riskerar kroppsbestraffning och död om de bryter mot dessa lagar. Brutala kroppsstraff som lemlästning, piskstraff och avrättning meddelst medeltida metoder står på agendan. Kvinnan är underordnad mannen och är hans ägodel. Hädelse och homosexualitet är andra förseelser som straffas hårt. Listan kan göras lång men dessa exempel är tillräckliga för att visa att sharialagar inte hör hemma i ett civiliserat samhälle.

Slump eller målmedveten aktivism? Ett flertal fall har uppmärksammats i media de senaste åren och dessa ges av mainstream-media en självklar offerroll. Vänsteraktivisterna bland journalister gräver inte och undersöker inte bakomliggande orsaker utan rapporterar naivt och okunnigt. 2017 nekades tex Aye Alhassani jobb som incheckare på SAS för att hon inte ville ta av sin slöja. Det omdebatterade fallet utreddes också av Diskrimineringsombudsmannen, DO, men där blev slutsatsen tack och lov att bolagets klädpolicy inte strider mot diskrimineringslagen. Alhassani gavs ändå stort medialt utrymme bland annat hos public service och tilläts gråta ut och berätta om hur diskriminerad hon kände sig, trots att hon tidigare utan problem uppträtt utan slöja på bilder i sociala medier.

Det märkliga är att i de två aktuella fallen av slöj- och shariaaktivism finns en koppling. Det är två yngre kvinnor från Uppsala, båda med namnet Alhajeh, som har sökt konflikt och medial uppmärksamhet i sin strävan att normalisera kvinnoförtryck och särlagsstiftning.

2013: ”Safad Alhajeh hade lovats provjobb i en godisbutik i Uppsala i dag. Men när hon dök upp iklädd slöja nekades hon plötsligt att jobba.” skriver SVT.

2018: ”Farah Alhajeh vägrade skaka hand med en man vid en anställningsintervju. Företaget avbröt rekryteringen, men nu har Arbetsdomstolen (AD) slagit fast att hon diskriminerades. Jag är jättenöjd. Det känns superskönt att få rättvisa och upprättelse, säger Farah Alhajeh.” skriver SVT.

Farahs aktivism 2009:

Frågan är hur mycket de båda Alhajeh-kvinnorna (som är födda 1992 respektive 1994 och båda skrivna i Uppsala) samarbetar. Är de kanske rentav släkt? Jag har inte lyckats visa upp deras inbördes band men det skulle inte förvåna mig.

Sverige behöver stå mentalt rustat mot attackerna från shariaaktivister. Vår lagstiftning bör gälla och de som vill leva och arbeta i Sverige måste lyda de lagar som finns för landets medborgare. Jag anser att DO i sin nuvarande form bör läggas ner då arbetet idag är kontraproduktivt och skapar splittring. Muslimer gynnas inte heller då de framstår som oflexibla och konfliktsökande. Därmed kommer DO:s dom skapa större diskriminering och klyftor i samhället.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer