Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Skulle protestera mot slöjtvång – blev utslängd från Burka Songs 2.0

av | 16 apr, 2018 | Samhälle

Lästid: 2 minuter

Under måndagen visades den omdebatterade filmen Burka Songs 2.0 på Folkteatern i Göteborg. Enligt arrangörerna är syftet att bredda diskussionen och låta alla vara delaktiga – men konstnären Fateme Gosheh, som ville belysa slöjtvång, blev bryskt utslängd av vakterna.

Författare, poeter, filmregissörer och dj:s hade bjudits in för att på olika sätt lyfta filmens tema kring vilka röster som egentligen får höras i vårt offentliga rum, skriver Göteborgsposten. Arrangemanget var, enligt uppgift fullsatt. ”Jag hoppas att vi kan rädda diskussionen och belysa det som hänt utifrån filmen”, sa regissören Hanna Högstedt inför kvällen. ”Jag vill att alla ska känna sig välkomna och att vi ska hitta en samtalston som gör att alla känner sig delaktiga.”

Uttalandet från Högstedt verkar dock bara vara tomma ord. En som definitivt inte var välkommen var konstnären Fateme Gosheh, som försökte använda evenemanget till att protestera mot slöjtvång. Fateme Gosheh blev istället utslängd av arrangörerna. Det rapporterar journalisten Helene Bergman, som publicerat information om incidenten på Facebook.

– Jag kom in i salongen med min tavla som är en protest mot burkor. Jag frågade om jag fick vara med och debattera burkatvånget. Jag nekades och föstes sedan ut av vakterna, säger Fateme Gosheh. Konstnären gav sig dock inte utan fortsatte sin protest utanför Folkteatern, där hon ställt upp sin protesttavla.

– Arrangörerna pratar om yttrandefrihet, men de slängde ut mig! För de accepterar inte oliktänkande!
Fateme Gosheh är också aktuell med sin animerade film Kari om det dubbelliv muslimska kvinnor tvingas leva. Filmen Kari visas nu på Folkets Bio.

FOTO SAMT INTERVJU FATEME GOSHEH: HELENE BERGMAN

 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer