Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Skrota åsiktspolisen – lägg resurserna på att utreda sexualbrott!

av | 14 mar, 2019 | Svenska våldtäkter

Lästid: 4 minuter

Under 2018 anmäldes 7 840 våldtäkter, vilket är en ökning med 614 brott (+8 % sen 2017). Detta är rekord och mest antalet våldtäkter som hittills anmälts i Sverige. Uppdrag Gransknings visar i sitt senast program att inte ens en av tio fall utreds och mer än 90% läggs på hög. Vi får möta en tjej som blir drogad och våldtagen av två vietnamesiska män på Radisson hotell i Stockholm city. Hon anmäler och har bevis från både hotellets övervakningsfilm för identifiering och spermafläckar. Polisen lägger ner anmälan torts att de kunde gripa männen innan de lämnade Sverige! Detta kritiseras starkt av fd åklagaren Ulrika Rogland som ser stora möjligheter till fällande domar om förövaren förhörs. Problemet uppstår då man väljer att inte ens kontakta den misstänka utan helt enkelt ”lägger det på hög”. Det skriver idag debattören Ulrika Stigsson.

Mamman till offret säger att hon ”känner hat mot männen och ilska och förakt mot rättssystemet”. Känslor som är fullt legitima och förståeliga. Varför skall någon överhuvudtaget anmäla en våldtäkt då den läggs på hög och sen kommer ett brev att anmälan är nedlagd? UG beskriver vidare att den som anmäler blir också utsatt för kränkningar. Frågorna är av sådan karaktär som att skuldbelägga offret. Hur mycket hade du druckit? Hur var du klädd?

Denna syn på våldtäktsoffret trodde jag var begravd för länge sen. Diskussionen om kläder och alkohol är så förlegad och hur kan förhörsledare få fortsätta med dessa kränkningar av en redan kränkt och utsatt person? Detta är grovt tjänstefel och hela perspektivet på offer och förövare är återigen snedvridet. Vi kvinnor har rätt att gå klädda exakt hur vi vill utan att bli medskyldiga till våldtäkten. I dessa fall målar förhörsledarna upp män som djur, där vissa attribut skulle genererar en våldtäkt per automatik. Män är inte djur utan helt ansvariga för sina handlingar och de allra flesta män är bra män.

UG intervjuar vidare den kända fd åklagaren Barbro Jönson, som beskriver våldtäkter som ett brott som ”Inte särskilt coola att utreda” istället är mord och skjutningar högre i rang.

Jag träffade en person nyligen som blivit anmäld när hon skrivit sina åsikter på sociala medier. Polisen ringde hemma på hennes dörr eftersom hon var misstänkt för Hets mot folkgrupp. ”Hur kan mina åsikter vara viktigare att lagföra än våldtäkter och skjutningar” Hon syftade då på de resurser som helt plötsligt fanns hos polisen! Varför är en åsikt viktigare att lagföra än en våldtäkt? Att vi läser om olika åsiktsbrott är skrämmande och en inskränkning på våra demokratiska fri och rättigheter. Denna tydliga trend som pågår i hela EU att åsiktspolisen agerar och folk lagförs och till och med fängslas då de ifrågasätter ex islam. Just nu följer jag och många andra det som händer med Tommy Robinson i UK.

Det som också händer här i Sverige, är att våra inskränkningar på yttrande friheten drabbar den som är utsatt, som mamman till dottern som känner hat mot männen och ilska och förakt mot systemet. Hon skulle kunna lagföras om hon skriver om detta på Facebook på ”fel” sätt? Är det den vägen vi vill gå?

Dagens förslag från mig är skrota åsiktspolisen och istället använda resurserna som frigörs till riktiga brott. Varför inte till den där högen som ligger och väntar med anmälda våldtäkter?

Källa: Brott 2018 BRÅ https://www.bra.se/download/18.62c6cfa2166eca5d70e2922/1548315169366/Sammanfattning_anmalda_prel_helar_2018.pdf

ULRIKA STIGSSON

Ulrika Stigsson är kristen samhällsdebattör

 

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer