Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Skam är det sista folk behöver känna – det är politikerna som borde skämmas ögonen ur sig

av | 14 aug, 2019 | Den politiska hjärntvätten

Lästid: 5 minuter

Sommaren har präglats av den ena påtvingade skammen efter den andra. Det dundras ut från mainstreammediernas löpsedlar, krönikor och ledare att svenska folket borde känna skam och skuld över än det ena, än det andra. Skam över att de flyger flygplan, skam över att de äter en biff, skam över att de shoppar mer kläder än de behöver, nu sist även skam över sina älskade husdjur, över hundarna och katterna. Och vissa osäkra själar lyder och skäms på kommando. Själen krymper och man känner djupt obehag inombords då man sätter sig på planet eller äter en köttbit. De här påbuden är till för att kuva och krossa folket. Den som skäms blir nämligen svag och orkar inte, vågar inte kritisera makten. Den makt som borde skämmas allra mest, och lämna över till någon som kan sköta sitt jobb.

Skamvrån! Det var forna tiders sätt att straffa barn som hade varit ”stygga”. Man skulle stå med ansiktet mot väggen och där begrunda sina synder. Att man hade slagit något. Eller sagt något dumt. Det var en kännbar bestraffning för man fick ofta stå där inför övriga klassens blickar. Samtidigt var det en offentlig varning, för de andra barnen skulle vara medvetna om att det lika gärna kunde vara deras tur att stå och skämmas på det där viset. Man skulle skärpa sig, helt enkelt, och på så vis undslippa förnedringen. Som att låta bli att vara uppstudsig mot läraren.

Svenskarna har Luther i bagaget och därmed är man duktig på detta med att skämmas och det vet de som sitter och styr landet som ett fyllo som försöker ratta en bil. Nu är det hela svenska folket som behandlas som barn och det är som vanligt mainstreammedierna som agerar hejdukar åt makten. För det är främst mainstreammedierna och public service som hamrar in detta med skam, en jättebra affärsidé där man skrämmer skiten ur blåögda invånare. Det är msm som går politikernas ärenden och anger agendan. Medan politikerna fullkomligt raserar landet ska folket skämmas. Medan de vänder oss ryggen och agerar som galningar uppmanas vi att stå i skamvrån. Vi ges skulden för deras misstag, vi måste betala för dem, och dessutom ska vi också må dåligt. För ju sämre vi mår desto mer försvagade blir vi, desto mindre klart orkar vi tänka.

Så här är det: Jag själv skäms inte ett dugg för hur jag lever. För jag vet att allt det där bara är idiotisk propaganda, som är till för att kollra bort mig och resten av landets normala medborgare. Maktmissbrukarna i regeringen vill få ner mig på knä och tuta i mig att jag ska ha skuldkänslor för vad jag äter och hur jag lever. Glöm det, säger jag. Jag flyger så mycket jag vill, jag shoppar kläder ifall jag har råd och jag äter gärna kött. Det där vegetariska snacket står mig upp i halsen. Senast var det den bortskämda snorvalpen och ordföranden för SSU, Philip Botström, ni vet han som åker taxi på skattebetalarnas bekostnad från Sälen till Stockholm och som slösar så mycket pengar att han borde stå i skamvrån i fem år, som kommit med en idé om att svenska gamlingar ska fråntas sina köttbullar och sina ärtor med fläsk för att de ska leva ”vegetariskt”. Låt folk äta vad de vill. Låt gamlingarna vara ifred, säger jag bara.

Sverige är redan duktigt som sjutton, vi återvinner, pantar, returnerar, sopsorterar, odlar ekologiskt, betalar för utsläpp, renar och filtrerar och satsar på all möjlig slags hållbarhet. Vårt lilla land består av massa skötsamma medvetna människor som tillbringar sin fritid på returstationer och ÅVC där de kämpar för att lägga ofärgat glas i rätt igloo och som trycker ner kartonger tills de inte tar mer plats än nödvändigt. Ja, och vi recyklar och köper begagnat och det är underbart, jag älskar det, för en massa prylar håller länge. Men skam? Ge er!

Den som borde skämmas är Stefan Löfven och Annie Lööf, två individer som skapar kaos och elände i landet. Brinnande bilar, hur mycket giftig rök släpper inte de ut? Skräp i naturen som kommer av illegala tiggarläger? Människor som begår brott, en stor belastning för alla samhällssystem? Politiker som Annika Strandhäll och Morgan Johansson, två nyckelindivider som bidrar till ett dysfunktionellt system, det är de som borde skämmas allra mest, för de har blivit en sanitär olägenhet för Sverige. Likaså journalister och ledarskribenter som hycklar och sprider lögner och desinformation, de borde skämmas ögonen ur sig, det är ofattbart hur de kan hålla på. Stora mäktiga massmedieplattformar som lurar godtrogna medborgare som ännu inte lärt sig att genomskåda lögnerna, de borde skämmas. För det är deras fel att samhället är trasigt och dysfunktionellt.

Svensken behöver inte mer skam och fler klimatpsykologer som tjänar pengar på ångest över fejkade problem. Svensken behöver sträcka på sig och känna sig duktig, och sen fråga sig om det är den här typen av förtryck vi verkligen ska fortsätta tolerera. Det var inte den här misslyckade regeringen vi bad om. Men det är tyvärr den vi nu tvingas skämmas för inför omvärldens ögon. En regering som själv borde känna djup skuld, och ta konsekvenserna av den.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer