Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ska verkligen svenska hundorganisationer samarbeta med islamister – som anser att hundar är orena djur?

av | 4 sep, 2019 | Islamisering av Sverige

Lästid: 4 minuter

Kanske låter det helt tokigt, men i dagens Sverige är det mycket som inte är rätt och riktigt. En av de viktigaste frågorna är den om yttrandefrihet och demokrati, och det är onekligen en otäck utveckling när ett Studieförbund börjar tafsa på våra grundläggande fri- och rättigheter – som att inskränka i folkbildning och debatter och diskussioner om våldsamma politiska ideologier som islamism, som nu ges ett allt större, okritiserat utrymme i det svenska samhället. Därför är det en berättigad fråga: Varför ska svenska hundorganisationer direkt eller indirekt stötta islamism?

Så här ligger det till: Svenska Kennelklubben, Svenska brukshundklubben och Sveriges Hundungdom är tre av 19 medlemsorganisationer i Studiefrämjandet. Och det var samma Studiefrämjandet, som igår valde islamism framför demokrati genom att officiellt inta ställningen att man inte får föreläsa om terrorism i deras lokaler och inte ”ensidigt kritisera” islam, vare sig som politisk ideologi eller något annat. Här är listan på alla medlemsorganisationer i Studiefrämjandet:
https://www.studieframjandet.se/…/vara-medlemsorganisationer

Att synen på våra fyrfota vänner inte är densamma i länder där politisk islam styr som i Sverige är knappast någon världsomvälvande nyhet. Hundar betraktas enligt många muslimer som ”orena” djur. På www.islamguiden.com (som förresten fick Ibn Rushds hederspris 2009! Ibn Rushd, som uppenbarligen utövat påtryckningar på Studiefrämjandet, då Omar Mustafa, dess förgrundsfigur, sitter i samma styrelse som Studiefrämjandets chef Gustav Öhrn, och dessa två sitter i sin tur ihop i styrelsen för Studieförbunden som är deras huvudorganisation) kan vi läsa följande:

Det är inte tillåtet att ha hund, förutom till jakt eller för att vakta boskap och skörd, och det är tillåtet att ha dem för att vakta hus, så länge man bor utanför staden och det inte finns andra medel att vakta huset. Muslimerna ska inte försöka efterlikna kuffaar genom att springa med hunden eller röra dess mun eller pussa den, vilket orsakar många sjukdomar. Prisad vare Allah för denna rena och perfekta shariah, som kom för att ställa människornas andliga och världsliga angelägenheter till rätta, men de flesta människor inser det inte. Och Allah vet bäst”.

Japp, Allah vet bäst, och kuffar, ja, det är alltså alla de hundägare som är medlemmar i någon av de tre organisationerna som ligger under Studiefrämjandet… där det numera alltså är Ibn Rushd och de islamister som anser att man varken ska få kritisera islam eller politisk islam som ideologi, elelr för den delen terrorism, som anger tonen för vilka som ska få komma till tals…

Svenska Kennelklubben, Svenska brukshundklubben och Sveriges Hundungdom är tre av 19 medlemsorganisationer i Studiefrämjandet. Här är listan på alla medlemmar:
https://www.studieframjandet.se/…/vara-medlemsorganisationer

En av dem som reagerat är hundägaren Stefan Fahlander i Uppsala, som även tagit upp frågan på Facebook. Stefans hund heter Nova, är fyra år gammal och är en Flatcoated Retriever. Stefan och Nova är medlemmar i Svenska Kennelklubben.

– Jag tänker nu direkt kontakta dem och protestera. Det tycker jag alla andra hundägare också ska göra, säger Stefan Fahlander. Man kan maila till Svenska Kennelklubben via deras hemsida https://www.skk.se/

– Svenska Kennelklubben är den organisation som ska representera oss hundägare och Sveriges ca 900.000 hundar. Att man då samarbetar med Studiefrämjandet som nu lierat sig med islamistiska krafter känns som en käftsmäll. Krafter som tycks hata våra hundar och betraktar dem som orena djur.

– Om inte detta omedelbart rättas till kommer jag att lämna SvenskaKennelklubben, fortsätter Stefan Fahlander. Jag kommer också att uppmana alla andra hundägare jag känner att göra detsamma. När Studiefrämjandet tvingas att välja mellan islamism och demokrati väljer man islamism. Vill Sveriges hundägare verkligen stödja ett studieförbund som gör så? Och hur har Studiefrämjandet mage att, om än indirekt, stödja en ideologi som betraktar våra hundar som orena djur?

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer