Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Självklart organiserar vi oss mot vansinnet!

av | 16 jun, 2018 | Media

Lästid: 4 minuter

Igår kväll dök det upp en tweet från P4 Kronoberg med rubriken ”Sverigedemokraternas uppmaning bakom flera överklaganden av böneutrop”. Och tänka sig, man använder ett foto på mig som illustration till texten, trots att jag i dagsläget inte har några kopplingar till SD. Det indignerade tonfallet hörs lång väg. Tänka sig, att författaren Katerina Janouch uppmanat till att citat ”mejlbomba Växjö”! Texten bygger på ett Stort Avslöjande av Smålandsposten. Jajamän, kära P4 Kronoberg med flera. Jag  uppmanar till mejlbombning och organiserade protester mot vansinnet varje vaken minut och tar gärna hjälp av underlag till detta. Och jag hoppas att fler använder sina demokratiska rättigheter för att säga ifrån. Tiden är galen och det gäller att samla kraft för att protestera.

”Det stora avslöjandet” om det organiserade överklagandet gjordes alltså av tidningen Smålandsposten, där rubriken var ”Organiserat överklagande av böneutropet” (premiuminnehåll, men här ovan och nedan ser du bilder på pappersutgåvan). Någonstans mellan raderna luktar det en antydan om att människor är så pass lättledda och dumma att de inte förstår vad de håller på med. Jag vågar påstå tvärtom: Människor har en mycket bestämd uppfattning hur de vill att Sverige ska se ut. Men, i det hektiska livet som så många av oss lever kan det vara svårt att själv ta fram adresser och texter som behövs för att visa sitt missnöje, eller ens ta initiativ till en protest. Därför är det tacksamt när någon, i detta fall SD i Växjö, är behjälplig med formuleringar och underlag. Det var utmärkt att ha en text samt adresser att använda när många ville visa sitt missnöje med det vansinniga beslutet att tillåta böneutropen i Växjö. Jag har idag fått flera meddelanden där människor uttrycker att de gärna hade protesterat mer om de vetat vart de skulle vända sig.

Public services och de vänstervridna mediernas grepp om folket krackelerar. Magsura och präktiga texter där man försöker dreva och tillrättavisa möts numera mest bara av asgarv eller huvudskakningar. Ja, självklart organiserar vi oss. Ja, naturligtvis tänker vi inte masspsykosen pågå ohämmat. Det är slut med att folk böjer på nacken och låter sig köras över. Och nej, vänstervridna kulturrelativister äger inte längre det självklara tolkningsföreträdet till hur samhället analyseras och beskrivs. Jag förstår att de, som tidigare sett sig själva som självklara auktoriteter, tycker detta är jobbigt och plågsamt. Det är tufft när makten över medborgarnas åsikter, tankar och känslor rycks ur händerna på dem och när man kan söka information på annat håll än i mainstream-media. Det är plågsamt när sociala medier tillhandahåller verktyg till protester.

Förvirringen bland tyrannerna blir härmed allt större. Det har gått bra att hunsa folket och skrämma opinionen med tillmälen som populist, rasist och främlingsfientlig, men de verktygen har förlorat sin skärpa. Allt färre skräms av att pekas ut som systemkritiker eller ens SD-sympatisörer. Hur kommer det sig att en författare som tidigare uppfattats som politiskt korrekt plötsligt vågar ta bladet från munnen och kritisera en sjuk samhällsutveckling? Hur kommer det sig att hon inte rädd för att uppmärksamma den skadliga migrationspolitiken och vanskötseln av samhället? Mediernas uppvaknande är smärtsamt. Det är nu mammor, pappor, mor- och farföräldrar som kommer med berättigad kritik, tanter, gubbar, svennar och blattar, alla i en salig röra, människor som ser demokratin hotas och förtrycket av barn, kvinnor, HBTQ, djur, religiösa minoriteter men även kristna och judar bre ut sig.

Ja, vi organiserar oss. Vi tänker hålla ihop och fortsätta säga ifrån. Dessa protester är bara början. Vi som har något vett kvar i huvudet kommer inte sluta säga ifrån. Kanske förlorar vi i slutänden, men då kan vi i alla fall med gott samvete säga att vi gjorde allt som stod i vår makt. Du, som stillatigande ser på och bara knyter näven i fickan – vilken är din ursäkt?

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer