Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Självklart känner vi tacksamhet mot Sverige – grattis Moder Svea på din dag!

av | 6 jun, 2021 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

Grattis älskade Moder Svea på din nationaldag! Självklart känner vi tacksamhet gentemot dig och allt du gett oss, i synnerhet vi som tagits emot med öppna armar som invandrare och flyktingar. Vi är stolta Sverigevänner, vad annars ska vi vara? Du vackra generösa land med dina blågula färger, där generationer av människor slitit för att bygga en ljusare framtid för sina barn. Just nu lider du, Svea, tyvärr av vanstyre och människor som inte vill dig väl, otacksamma tyranner som plågar dig trots att du velat ge dem kärlek och skydd. Ditt blonda hår är tilltufsat och din svepande blå klänning bär spår av kulhål och eld. Ditt rike har tagits i besittning av en ond skara härskare som plågar ditt folk, något som möjliggjorts av den mest inkompetenta regering någonsin. Men du har vikingablod i dina ådror och du tänker inte ge dig utan kamp. Jag vill verkligen tro det. Jag måste. Sverige, du vidunderligt vackra, just idag vill jag hylla dig lite extra. Du behöver folkets kärlek. Du behöver kraft för att vända skutan rätt.

I dag är det nationaldagen, denna dag som vi firar till minne av att Gustav Vasa valdes till Sveriges konung den 6 juni 1523, då Sverige åter blev ett fritt rike och bröt Kalmarunionen, men även till minne av att 1809 års regeringsform (som gällde fram till 1974 års regeringsform) skrevs under samma dag. En gång i tiden var det självklart att hissa fanan och varje liten stuga med självaktning hade en flaggstång på tomten för detta ändamål. Faktiskt minns jag hur mina föräldrar till och med förundrades en smula när vi kom till Sverige. Alla dessa stolta flaggstänger i villaträdgårdarna! Och så snart något skulle firas, åkte den blågula fanan i topp!

Men på 70-talet började man också allt mer högljutt börjat ifrågasätta nationalstaten. Och det började sjungas att man skulle bränna flaggan, skända den, att nationen var något dåligt, att det svenska var pinsamt och sämre än alla andra länder. Och till slut blev det blågula till och med kallat rasistiskt… ”Det ursvenska är bara barbariet” sa Fredrik Reinfeldt. Och Mona Sahlin hånade Sverige. Mångkultur var idealet. Mångkultur, där det svenska kom längts ner på listan. Man skulle lära sig förakta sig själv i sitt eget land och hylla dem som kom långväga ifrån, oavsett vilka ideologier de än erkände sig till. Till och med terror.

Hur gick landet Sverige så vilse?

För att kunna älska andra måste man älska sig själv. Inte kan man ge kärlek om man föraktar det egna ursprunget, den egna identiteten, nationen, landet man lever i! Jag vet knappt några andra som så ivrigt tar avstånd från allt det svenska som vissa förmögna svenska kändisar, elit, politiker, bortskämda rikemansbarn gör, dessa individer som inte har vett att uppskatta det fantastiska land de bor i. Och även många utlänningar. På studenten viftar många av invandrarbarnen med sitt hemlands flagga, istället för med den svenska. Trots att det är Sverige som bekostat deras gymnasiestudier. Vill man inte tacka Sverige kanske man bör återvända till det land vars flagga man vördar? Istället tror vissa utlänningar att det är rätt att håna det svenska, att göra narr av den nationella identiteten, att säga att det minsann inte finns något att vara stolt över. Och de bereds plats på paradplats på mainstreammediernas kultur- och debattsidor. Det är både sorgligt och synd.

Jag själv är inte född svensk, jag har dock levt här snart femtio år och är nog rätt så försvenskad. Mitt hjärta är blågult även om mitt ursprung är i andra länder (som jag också älskar). För varje år har jag känt att den nationella identiteten blir allt viktigare. Det är fint, vackert och nödvändigt att älska sitt land! Att föra dess kultur och traditioner vidare. Att hylla det egna, jorden som ger oss bröd, folket som tillsammans kämpar för en bättre framtid. Fanan och nationen förenar oss, svetsar oss samman.

Det jag önskar är att politiker och beslutsfattare älskade Moder Svea och tog hand om henne bättre. Jag avskyr den mentalitet som tillåter vanskötsel av landet, feghet, undfallenhet, ryggradslöshet och en attityd som gör att moder Svea blir misshandlad värre än den mest kuvade hustru, av vandaler som tar för sig frikostigt av hennes generositet och sedan spottar henne i ansiktet. Sådant system kritiserar jag. Men jag inser också att medberoende och destruktiva relationer kan vara svåra att ta sig ur. Så jag vill ta moder Svea i min famn och viska i hennes öra, slit dig fri! Du behöver inte böja nacken för män som våldtar dig, som misshandlar dig, som smutsar ner dig.

Stå stolt, älskade Svea. Detta är din dag. I dag firar vi dig! I dag sträcker vi på oss, sjunger nationalsången och viftar med den blågula flaggan, som symboliserar blå himmel och sol, de vackraste av de vackra sommardagar du skänker oss. I dag blickar vi framåt, tillsammans. Än klappar hjärtat. Än är slaget inte förlorat.


*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer