Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Självklart är statsjournalisten Carina Bergfeldts kläggande med politiker ett jätteproblem

av | 27 aug, 2021 | Media

Lästid: 5 minuter

Nej, journalister kan inte vara kindpussarkompisar med politiker om de samtidigt ska granska desamma. De sociala banden skapar lojaliteter som avspeglar sig på professionen. Carina Bergfeldt är en av dessa mäktiga journalister som har en stor plattform i public service, bland annat en talkshow dit hon bjudit in såväl statsministerparet Löfven samt den pedofilkopplade Centerpartistiska politikern Frederick Federley (givetvis för att rehabilitera denne och göra honom mer kosher i allmänhetens uppretade ögon). Bergfeldt, och även statliga journalisten Lisbeth Åkerman, umgås privat med såväl Annie Lööf som före detta socialdemokratiska pampen Mona Sahlin. De här kotterierna står i direkt strid med det opartiska uppdrag statlig skattefinansierad propagandateve säger sig ha. Bergfeldt och Åkerman är härmed på intet sätt opartiska journalister. Deras värdegrund är givetvis vänster, av den kvalitén som skapat ett förtvivlans land av Sverige. Där är medierna och dess hycklande representanter själva viruset som omöjliggör att en sund debatt kan föras.

Jag har inte kunnat släppa den där tillställningen som rubricerades som ”Maktkvinnornas fest: Inspirerande och coola”. Så här skriver Carina Bergfeldt själv på Instagram:

Faktiskt har till och med Expressen, Aftonbladet samt Världen idag lyft frågan, eftersom den är oerhört viktig att diskutera. Det var häromveckan som författaren Katarina Wennstam bjöd in de samhällsdestruktiva tanterna, att mingla och mysa med. ”Det var dags att ses och prata” hette det. Wennstam som gärna skriver om brott mot kvinnor och som gjort sig till en taleskvinna för att värna kvinnors rättigheter, bland annat i sina deckare, har tydligen inga problem att frottera sig med Sverigehataren Mona Sahlin och Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Den senare är en av dem som möjliggjorde att tusentals vuxna afghanska män utan asylskäl fick gå på gymnasiet i Sverige ihop med riktiga minderåriga, med tonårsflickor, vars gymnasietid därigenom på många sätt blivit störd.

Centerpartiet är ett av islamister infiltrerat parti. Dess kvinnoförbund har till exempel inget problem med att småflickor sexualiseras genom slöjbärande, en islamisering som kommer komma alla svenska kvinnor till skada på sikt. Könsstympning, hedersmord, barnäktenskap samt andra kvinnoförtryckande normer börjar bli vardag i Sverige, bland annat tack vare Centerpartiets försorg. Wennstam verkar blind för den här negativa påverkan som hotar flickors och kvinnors frihet, lika förnekande som hon verkar inför afghanska mäns grova kriminalitet och överrepresentation i till exempel överfalls- och pojkvåldtäkter. Kanske tror hon att allt sådant bara är ”högerextrema myter”. Hon gillar att klanka ner på SD, helt utan att vara medveten om att den politik som hennes powerkvinnokompisar torgför skapar ett tusenfalt sämre Sverige för dem hon säger sig värna, nämligen flickor och kvinnor… Nej, det finns ingen logik. Det finns inget sunt förnuft. Det finns framför allt ingen ärlighet i den påstådda ”feminismen”, som på det stora hela är en björntjänst för kvinnorna i Sverige.

Wennstam kommenterar debaclet i kommentarsfältet på Instagram, men hennes kommentar skapar knappast ett ökat förtroende för mainstreammediernas journalistskrå.  Wennstam skriver att hon känner till ”politiska reportrar som haft mängder av politiker på sina privata födelsedagsfester, som minglar och viskar hemligheter med dem de ska granska under Almedalsveckan eller är riktigt goda vänner privat”. Ja men självklart är det så! Det är därför som så få kritiska frågor ställs till makthavarna. Det är därför de får komma undan med sitt fulspel och sina huvudlösa politiska beslut. Eftersom journalister som ska granska dem, sitter och kläggar i deras knä.

Att SVT:s Carina Bergfeldt och hennes kollega nyhetsankaret Lisbeth Åkerman hänger med de politiker de som journalister bör förhålla sig kritiskt till är därmed logiskt. Kanske har dessa propagandajournalister förlorat alla perspektiv. Kanske tänker de att de ju alla tillhör samma mysiga vänsterliberala falang, de politiska åsikter som Sveriges etablissemang vilar på och som därmed är ”rätt” att vara anhängare av?

”Jag har gått SVT:s etikkurs. Den säger inget om att man inte får umgås med andra kvinnor”, skriver Bergfeldt själv angående kritiken hon fått, på Instagram.

Det visar bara hur totalt tondöv hon är och hur hon inte förstår sin roll. Nyhetsankaret Lisbeth Åkerman försöker åtminstone. Tidningen Journalisten har fått ett skriftligt svar av henne som säger att hon inte hade deltagit i tillställningen om hon känt till inbjudningslistan:
”I det här fallet blev jag inbjuden till en god vän sedan många år. Det var en stor middag, och jag visste inte vilka andra som skulle komma. Hade jag vetat det hade jag tackat nej. När jag väl är där och det visar sig att en partiledare och en tidigare partiledare var på middagen valde jag att konversera artigt med dem”, skriver Åkerman till Journalisten.

SVT:s etikkurs är däremot bortkastad på Carina Bergfeldt. Likt en diva anser hon uppenbarligen att pressetiska regler inte gäller henne. Sveriges stora medieplattformar lider redan av trovärdighetsproblem. Journalisterna har blivit politiska aktivister som främst ska fostra folket i rätt värdegrund. Fakta och sanning vinklas så den passar in i uppfostrargärningen. Med en ”journalist” som Bergfeldt kan mediekonsumenterna vara säkra på en sak: Att hennes politiska lobbyverksamhet är hennes viktigaste fokus.


*****

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet! Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer