Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Sexbrev

av | 27 apr, 2017 | Sex

Lästid: 9 minuter

När en tjej ger mig oralsex så är det högsta formen av njutning och ett bevis på att hon verkligen gillar mig.  Det tror jag för övrigt många killar instämmer i. Detta har jag sagt till min flickvän två gånger, varje gång har hon svarat att hon tänker på det, och behöver tid. Nu har det gått ett halvår sedan jag sist frågade och jag blir alltmer frustrerad över detta. Varför tycks vissa tjejer känna sådan olust inför oralsex, så att de inte ens provar, men samtidigt uppenbarligen njuter av det själva? Vad är hon rädd för, vad ska jag göra?

Frustrerad kille som vill bli avsugen

 

Det är så här, att alla känner sig inte per automatik bekväma med alla slags sexuella handlingar. Absolut att många människor njuter av oralsex, med det inte sagt att alla människor därmed njuter av att GE oralsex. Vissa blir aldrig bekväma med det, eller lär sig tycka om det. Jag tror inte du löser något med tjat. Kan hålla med om att det är trist, att din tjej är negativt inställd, men i sexuella sammanhang är det respekt som gäller. Fråga gärna vad hon tycker är jobbigt, om det är hygien kanske ni kan pröva i duschen? Fråga om du kan göra något för att det ska kännas bättre för henne? Varför en del känner olust inför oralsex kan bero på många olika saker, kanske dåliga erfarenheter, lukt, obehag eller kväljningskänslor.

*****

Jag blir väldigt sällan riktigt upphetsad varken i mina tidigare förhållanden och mitt nuvarande och jag vet inte riktigt varför. När jag och min pojkvän väl har sex är det inte speciellt spännande, det är skönt första minuten eller sekunderna när han kommer in i mig men därefter blir allt som en väntan på att han ska bli klar. Jag känner ingenting fysiskt, bara att någonting åker in och ut men inga fantastiska känslor av välbehag. Jag har försökt att ”hjälpa till själv” samtidigt men det går inget vidare, jag har nu kommit till den punkten att det känns som om det är hopplöst och jag känner mig väldigt asexuell. Vad är det för fel?

Tjej utan sexlust

 

Fråga dig vad du tycker är skönt? Att bli smekt, kysst, hur vill du i så fall att det ska göras? Kanske är det för kort förspel, kanske är det så att du med dina önskemål inte får den plats du behöver. Vissa kvinnor överlåter för mycket på sina partners, utan att själva ta ansvar för sin sexualitet, och resultatet kan bli att upphetsningen uteblir. Får du tillräckligt mycket smek på klitoris så att du blir upphetsad? Den stimuleringen är A och O för många kvinnor, missar man klitoris så kan sexet kännas rätt meningslöst. Det kan också vara så att du inte är särskilt tänd på dina partners… att du tycker om dem, men inte går igång sexuellt. Då blir inte heller den sexuella akten särskilt givande. Jag gissar att du har en del att fundera kring, nu har jag gett dig lite att fundera på – hoppas du finner svar.

*****

Hur ser ett normalt sexliv ut? Hur ofta har man samlag? Går folk omkring och är sexuellt upphetsade dagligen, eller är lusten något som infinner sig mer sporadiskt? Är nyfiken på dessa frågor.

Undrande och kåt ibland

 

”Normalt” är ett väldigt diffust begrepp som kan variera väldigt mycket för olika individer. Vad som är normalt för ett par är kanske ganska utsvävande för ett annat, om du förstår hur jag menar. Statistisk sett har folk sex någon gång i veckan, men det kan variera väldigt över perioder, ibland ingenting, ibland mer. Allt sex innebär inte heller per automatik ”samlag”, som sex kan också smek räknas… Hur ofta man har sexlust är också väldigt individuellt, här finns ett brett spektrum med allt från noll lust till upphetsad/kåt dagligen och vill ofta och mycket. I nyförälskelse har man mer sex, i en längre relation falnar glöden ibland och man har sex mer sällan. När man får barn blir det en sexuell svacka, liksom under tider av sjukdom och stress. På semestern å andra sidan liggs det mer frekvent.

*****

Hej, såg dig på teve när du talade om sexmissbruk, jag har detta problem, att jag är helt fixerad vid sex. Jag är en man på 42 år, har barn och fin sambo men det är som om jag har ett stort svart hål i mig som måste fyllas med sex. Så fort jag är ensam letar jag porr på nätet, eller bara tittar på sexbilder för att kunna onanera till. Efteråt känner jag mig smutsig och ångerfull. Trots det kan jag inte låta bli. Min kvinna tycker att sex någon gång i veckan är tillräckligt, men jag måste onanera minst en gång per dag för att må bra. Kan inte ta upp det med henne. Vad ska jag göra?

Sexmissbrukaren

 

Du är inte ensam om att ha stort behov av sex, jag får många brev från män som upplever att sexualiteten tar för stor plats och har blivit en fixering. Att man efteråt mår dåligt och känner skuld är vanligt, det hör till missbruksbeteendet. Det finns en nationell sexmissbrukslinje man kan ringa och prata anonymt, både som sexmissbrukare och som anhörig, PrevenTell, 020-66 77 88, och det finns tolvstegsprogram för sexmissbrukare, SLAA. Jag tycker att du ska vända dig dit och prata med någon som förstår dig och som kan hjälpa dig, eftersom dessa mönster är svåra att bryta på egen hand. Lycka till!

*******

Jag är en kille som har svårt för att njuta av sex. Jag har inget emot att ha sex och försöker vara sexuellt aktiv så gott det går men det är något som

fattas. Sex är inget nytt för mig och jag har både lust och vilja men när det är dags tvivlar jag och har svårt för att genomföra ett samlag någon längre stund eftersom jag inte känner mig säker inombords på mig själv. Det är som om jag inte duger? Som om jag betraktar mig själv utifrån. Kan det spela in att jag blev mobbad i skolan och tappade mycket av min självkänsla där? Hur kan jag bygga upp tilliten till mig själv igen?

Ledsen kille, 26

 

Du ställer en fråga som är ganska komplicerad och som det behövs mer utrymme för att besvara än denna begränsade spalt. Det låter helt klart som att din brist på självkänsla bottnar i tidigare upplevelser. Kanske skulle du behöva bearbeta detta i terapi. Varför tvivlar du egentligen? Om du har en partner som uppskattar dig kan du välja att tro på vederbörande. Eller är det egna krav du sätter upp? Som sagt, det är en svår fråga, i viss mån kan det också handla om erfarenhet och mognad, du är fortfarande rätt ung och kanske har du inte träffat rätt partner med vilken du kan må bra och ge dig hän.

*****

Jag är en kille med rätt stor penis och när jag och min tjej skulle ha samlag i början så kom jag inte in riktigt. Nu när vi varit ihop ett tag så går det plötsligt bra, då undrar jag kan hennes underliv ha anpassat sig? Har hon blivit djupare och bredare? Kan du ge mig ett bra svar.

Vårkänslor

 

När en kvinna blir sexuellt upphetsad så blir slidan både bredare och samtidigt djupare. Det som kan vara förklaringen är att er sexualitet har utvecklats så att din tjej blir mer upphetsad nu, vilket påverkar slidans storlek och även djup. Om den sexuella upphetsningen inte når ända fram kan slidan både förbli torr och icke utvidgad. Så, jag tror den enkla förklaringen ligger i att ni blivit trygga ihop och hennes kåthet fördjupats på ett sätt som gynnar er båda sexuellt.

*****

Är en 30-årig kvinna med ett stort problem som jag skäms enormt för. Jag lider av hemorrojder. Jag har inte vågat söka hjälp på grund av skammen jag känner.  Jag har haft detta problem i flera år och levt med en kille, har lyckats mörka problemet. Vi hade samlag i ställningar där min bak inte exponerades. Nu har jag dock en ny man och han vill gärna ta mig bakifrån.  Det ger mig panik! Trots att jag är tänd på min nya kille har jag börjat undvika sex, vill inte han ska se min rumpa. Var kommer jag i kontakt med kvinnliga experter på det här området? En manlig läkare kommer jag aldrig att gå till. Men det måste åtgärdas nu, jag kan inte gå resten av mitt liv och lida.

Skammen är värst

 

Det är många som lider av hemorrojder (som enkelt förklarat är åderbråck i anus) men få talar om problemen, eftersom just skamkänslorna är så stora. Våra rumpor är helt enkelt tabu! Dock kan jag säga att många, både kvinnor och män, lider av samma problem. De goda nyheterna är att detta går att operera med goda resultat. Det är en kirurg som utför ingreppet, i lokalbedövning (kan även göras i helnarkos, men blir då ett större ingrepp.). Du kan vända dig direkt till sjukhuset där du bor, eller så kan du gå till vårdcentralen och få en remiss. Just kvinnliga läkare kan jag inte garantera, men det kan du ha som önskemål. Lycka till! Gå inte runt och lid utan sätt dig och boka tid bums, så att du kan leva utan detta besvärande problem.

*****

Jag hade inga problem med sexlust efter mitt första barn, men den försvann totalt efter mitt andra. Jag var jätteledsen över det, har alltid varit sexuell av mig och den enda trösten var att det inte bara var min man som jag inte tände på utan jag tappade lusten totalt och tänkte aldrig ens på sex och om jag gjorde det tyckte jag det bara verkade jobbigt. Detta höll i sig under hela amningen och nu undrar jag vad amning och minskad sexlust har med varandra att göra?

En som tycker om att amma

 

Amning är sexlusten fiende. När man ammar vilar äggstockarna och östrogenproduktionen är på låga nivåer. Samtidigt har man höga nivåer av hormonet prolaktin, ett ”mamma-hormon” som knappast är sexbefrämjande. Samtidigt kan amning också bidra till att man får brist på sexhormonet testosteron. Kroppen går på sexuell sparlåga för att koncentrera sig på barnet, men också för att kvinnan inte ska bli gravid igen. Ägglossningen upphör medan man helammar och det kan dröja innan den kommer tillbaka (vilket man inte ska använda som preventivmedel.).

******

När jag får orgasm så är det liksom över så fort. Jag menar man ligger o känner sig varm i hela kroppen o sen kramar man åt en gång med underlivet, och det känns helt underbart. Går det på något sätt att förlänga den känslan eller förstärka den? Jag vill oftast bara ha mer, men det är svårt att fortsätta smeka för det blir obehagligt kittligt.. Hjälper knipövningar?

Orgasmera mera

 

Orgasmförmågan kan absolut utvecklas, både hos kvinnor och hos män! Jag föreslår att du skaffar en vibrator med kraftig vibratorfunktion (inte någon svag stackars rackare) och experimenterar sedan både på egen hand och med en partner. Vibrationerna frigör din orgasmförmåga och kan få dig att komma flera gånger. Försök också att stimulera och göra en paus, sedan stimulera igen, tills upphetsningen stegras ännu mer. Bäckenbottenträning bidrar också till kraftigare och längre orgasmer, liksom att variera tekniker mellan att smeka klitoris, G-punkt och mellangården. Lycka till.

*****

Vi har varit ett par i över två år, förlovade i lite över 1 år och bott ihop i 1,5 år. Min flickvän säger nu att hon vill ta en break ett tag och vara ensam. Jag blir alldeles förvirrad, hon säger att jag är för snäll och för bra för henne? Kan man vara för bra? Samtidigt säger hon att vi inte pratar om sånt lite djupare, inte bara vad vi ska äta och vad som händer på jobbet och sånt… jag vill försöka att stanna ihop och börja prata men hon säger att det bara känns konstlat. Vad ska vi göra?

”Ledsen och förvirrad”

 

Jag förstår att du är ledsen men tyvärr så finns det sällan logik i när en person inte vill vara kvar i en relation, eller behöver ta en paus. Hon känner att något inte fungerar för hennes del och därför vill hon ha en paus. Du måste acceptera det hon säger, det bästa är att du bara gillar läget. Det handlar egentligen inte om att vara ”för bra” utan om att förhållandet inte är vad hon vill ha ut av livet.

*********

Jag är en kvinna som fyllt 50, och lever i en destruktiv relation där jag bryts ner bit för bit. Jag får höra hela tiden att jag är tjock, dum i huvudet, en idiot, att han inte är attraherad av mig osv. Jag gråter varje dag. Han hotar mig också. Jag har på grund av denna relation nästan tappat kontakten med mitt enda barn. Vad ska jag göra?

Kram från rädd och kuvad 

 

Du måste bryta med honom omgående! Sök hjälp hos vänner och hos dem du litar på, detta är inte acceptabelt och du kommer inte bli starkare om du stannar i förhållandet. Dessutom kan han skada dig fysiskt, eftersom våldet kan accelerera. Han är farlig för dig. Vänd dig till en kvinnojour för stöd. Kram!

*****

Jag blir ganska trött på alla spalter, insändare och kommentarer om sex. Nog måste det väl ändå vara bra mycket viktigare att ha en bra icke-sexig relation till så många som möjligt – inte minst för barnens skull! Dessutom tycker jag det verkar som män i de flesta fall har problem när de inte får sitt sex – det spelar sällan roll med vem – bara det är sex. Jag undrar ofta varför män alltid låter sex styra deras liv. Har vi inte vuxit ifrån det djuriska ännu? För det förklaras ju alltid att knappast någon kan överleva och må bra utan sex. Jag tycker det är rena rama bullshit! Väx upp alla kåta män och ta Ert ansvar som pappor och världsmedborgare.

Upprörd kvinna

 

Vi kommer aldrig ”växa från” sexualiteten, måste jag säga, för vi är födda med den driften och den är viktig. Sen kan jag hålla med om att den ibland ges för stort utrymme på bekostnad av harmoniska relationer, men att det enbart är män som vill ha sex kan jag inte hålla med om, kvinnor är minst lika sexuella, även om det inte pratas lika mycket om det. Det är inget fel i att vara sexuell – och hur skulle en värld utan sex se ut? Mänskligheten skulle dö ut, det vore bara en av konsekvenserna.

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer