Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Se och lär, Kristersson: Staffanstorp-modellen bör bli en ny modell för Sverige

av | 13 nov, 2018 | Politik

Lästid: 3 minuter

Istället för den svenska modellen borde vi så snabbt som möjligt införa Staffanstorp-modellen nationellt. Det är tur att landet har åtminstone några människor med sunt förnuft i behåll. En av dem är Christian Sonesson, kommunstyrelseordförande i Staffanstorp. Sonesson är moderat, men har nu ingått ett samarbete med SD för kommunen och dess invånares bästa. Jag har tidigare skrivit om de sociala problemen och oron i Staffanstorp och därför är det med stor tillförsikt jag nu läser om samarbetet mellan M och SD – jag hoppas att situationen för dem som utsätts för våld blir ljusare och att det blir ordning och reda. Samarbetet i Staffanstorp känns som en nystart och borde bli inspiration för hela Sverige. Faktiskt borde Christian Sonesson bli statsminister, den ende vuxne i rummet.

Integrationsplikt för nyanlända, lokalt tiggeriförbud,stopp för skilda badtider och frihet från religiösa uttryck samt arbetsro i skolan är bara några av de punkterna som finns i det gemensamma handlingsprogrammet. Man sätter ner foten och värnar alla människors lika värde och att det i Sverige är svenska värderingar som gäller. Bra, säger jag. Ut med särbehandling och kvinnoförtryck, in med sans och balans. Tiggeriförbud är utmärkt och bör omgående införas i hela landet. Bra att Staffanstorp visar vägen.

Jag publicerar hela pressmeddelandet, som skickats ut av moderaterna i Staffanstorp. Ulf Kristersson bör se och lära!

Moderaterna och Sverigedemokraterna har enats om en gemensam politisk inriktning för den kommande mandatperioden för Staffanstorps kommun. Valet för ca två månader sedan blev en framgång för en tydlig politisk linje för Staffanstorps kommun. Moderaterna fick ca 43 % och Sverigedemokraterna fick ca 11 % av väljarna. 

Under de senaste fyra åren har likheterna mellan dessa båda partier blivit tydliga i omröstningar i kommunfullmäktige. Därför har ett gemensamt politiskt handlingsprogram arbetats fram, som kommer att ligga till grund för den kommande mandatperiodens politiska inriktning. Med stöd av ca 54 % av väljarna i Staffanstorps kommun skapas stabilitet i de politiska besluten. Utöver detta politiska samarbete, välkomnar Moderaterna och Sverigedemokraterna i Staffanstorp, fler partier som vill ansluta till hela eller delar av det politiska handlingsprogrammet. 

Exempel ur det gemensamma handlingsprogrammet:

 • Arbetsro i skolan är en grundläggande förutsättning för inlärning. I undervisningen ska det vara fritt från störande inslag.
 • Värna lärarnas arbetsmiljö och auktoritet i skola och förskola.
 • Eget boende med hemtjänst, trygghetsboende och särskilt boende är exempel på boendevarianter som ska finnas tillgänglig för våra äldre i kommunen.
 • Fortsätta söka tillstånd och installera övervakningskameror på särskilt utsatta områden.
 • En ökad polisnärvaro i vår kommun. Om inte staten klarar av den uppgiften vill vi införa kommunala poliser. Så länge det inte är möjligt ska vi anställa kommunala ordningsvakter.
 • Kommunen kan komma att göra hembesök hos den som uppbär ekonomiskt stöd från kommunen.
 • Integrationsplikt för nyanlända.
 • Boende till nyanlända ska ordnas på ett ekonomiskt försvarbart vis, och inga särskilda förturer i bostadsköer eller likande ska råda.
 • Lokalt tiggeriförbud ska införas om det finns juridiska möjligheter.
 • Den så kallade anvisningslagen behöver antingen kraftigt reformeras eller avskaffas, så att det kommunala självstyret återupprättas i denna fråga.
 • I kommunens verksamhet ska kulturella särkrav inte förekomma. Exempelvis skilda badtider eller dylikt. Kommunens verksamhet ska också vara fri från religiösa uttryck, som t ex ritualslaktat kött.

Handlingsprogrammet finns att läsa i sin helhet på Moderaterna i Staffanstorps hemsida.

Jag säger: Heja! Låt det sunda förnuftet råda.

Låt Sverige Staffanstorpifieras.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer