Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Schyfferts briljanta idé kan utplåna fattigdomen i världen

av | 16 okt, 2017 | Uncategorized, Livsstil

Lästid: 7 minuter

Det är orättvist att anklaga Henrik Schyffert för cynism, efter att han twittrat om nyttan av tiggare på våra gator. Vid närmare eftertanke kan han ha kläckt början på århundradets bästa mentala reform, som en gång för alla kan sätta Sverige på kartan som sann humanitär stormakt och radera ut de illvilliga, bekymmersamma bilder som spritts av vårt land. Äntligen finns en konkret möjlighet att utveckla en modell för hur samtliga världens bättre bemedlade medborgare ska fostras i tacksamhetens och ödmjukhetens anda.

”Mamma, du skulle sakna det här. Tänk vad tråkigt för dig att inte få vara med i debatten här och ta del av alla galenskaperna! Om man bortser från att det är så mycket bedrövligt som sker så är ju det offentliga samtalet bitvis verkligt högklassig underhållning.”

Orden är en av mina söners, som en reaktion på att jag än en gång vädrar mina tankar på att lämna Sverige och bosätta mig någon annanstans. Vi har än en gång gått igenom den senaste tidens vansinnigheter i det nya Sverige och skakat på huvudet åt allt tok. Förnekelse som blandas med nya grepp och höjder av vansinne. Hyckleriet. Opinionsbildare och debattörer och krönikörer som krumbuktar sig offentligt. Kändisar som ägnar sig åt ena utspelet efter det andra. Facebook, Twitter, Instagram… Diverse pajkastningar varvade med tappra försök att marknadsföra sig själva. Positionering. Kan man vara vän med X? Eller med Y? Vilken fot ska jag egentligen stå på? Och hur gör jag för att byta åsikt, när den gamla börjar skava, likt en pälsängerangripen sliten yllekofta?

”Det är väldigt tyst från Ernman, Schyffert och Gardell nuförtiden, när butiker kapas av kriminella gäng, småbarn våldtas utan att polisen hinner utreda och 95-åringar rånas i sina hem” noterade jag, och vi beklagade oss lite över rättsstatens förfall och våldsmonopolets försvagande.

Men si, ropar man på trollen så dyker de upp. Kanske är det vårt kollektiva undermedvetna som arbetar? För plötsligt så yttrade sig faktiskt den kände ståuppkomikern Schyffert. Och det var inte vilket yttrande som helst. Nej, det var en samtidsspaning som hette duga.

Att ingen tänkt på det tidigare? Hur kunde vi missa något så uppenbart, trots att vi i åratal haft det mitt framför våra bortskämda näsor?

Ja, jag måste verkligen buga och ta av mig hatten för Schyfferts geni. Jag har tidigare ibland häcklat honom, men det ångrar jag nu djupt. Istället är jag full av beundran och känner att mannen är något stort på spåret här. Kanske kommer Schyffert till slut faktiskt rädda Sverige, och hela vår planet. För hans tweet är inget annat än ett embryo till en fullständigt magnifik affärsidé! Svensk innovationskonst som för den stolta traditionen från Nobel och Rausing vidare in i framtiden, och har därför goda möjligheter att skapa en global trend som en gång för alltid förändrar vår civilisation i grunden. För det som till en början ser ut som lite blygsamt tankegods kan snabbt utvecklas till något mycket större, något som dels kan värdegrundsfostra oss rätt en gång för alla och samtidigt med framgång bidra till Sveriges BNP och för en gång skull sätta oss på kartan på ett positivt sätt, den sanna moraliska förebilden. Vi behöver det efter alla sunkiga, insinuant illvilliga och bekymmersamma Sverigebilder som spritts internationellt under året som gått.

Därför tar jag facklan där Henrik så generöst lämnade den, och presenterar fem konstruktiva förslag på hur hans briljanta tiggeritankar kan förvaltas och vidareutvecklas. Fyll gärna på med fler modeller! Alla ska med!

* Som en tongivande början kan Schyffert kunna skapa Misärresor AB, luftkonditionerade skottsäkra bussar som åker på shariasightseeing till så kallade utanförskapsområdena, så att lönnfeta medelålders svenskar får möjlighet att ta många instagrambilder på där boende burkaklädda och sedan återvända hem till sina radhusområden och känna sig lättade och lyckliga över att de fortfarande lever under svensk lag. (Tillägg: Socialt starka föräldrar kan för en tilltagen summa (faktura+25% moms, avdragsgillt, juridisk person får köpa) en plats i någon mindre resultatstark skola, så att barnen får känna tacksamhet när de så småningom återförs till sin ordinarie läroanstalt i en white flight-zon. En mkt god och nyttig erfarenhet, samt kraftfullt disciplinskapande! Möjlighet finns för åk 0-6 samt högstadium. Ett utbyte som gynnar samtliga inblandade.)

* Eller vad sägs om Fattigweekend™, då rikare äldre får frottera sig med fattigpensionärerna och i två dagar äta vattenvälling, pulvermos och oidentifierbar gryta signerad Sodexho på något sunkigt boende i Gnesta? Hur tacksamma blir inte dessa välbemedlade när de får lämna det påvra äldreboendet och återvända hem till sina Brommavillor där de kan förtära oxfilé och skölja ner den med champagne?

* Powerwalks i no-go-zoner för dem som annars har gymkort på SATS, är också en god tanke (exporteras med framgång till USA där behovet av dessa reality-checks tycks skriande). I kulörta tajts vandrar grupper av unga kvinnor och HBTQ-personer i till exempel Vivalla, Rosengård och Angered. Bonus: Bra konditionsträning då man är tvungen att springandes rädda sig undan granatattacker.

* Port-a-Porsche – för en slant får du möjlighet att parkera din sprillans nya bil (tex din Porsche) på utsatt plats (tex vid en skolgård i Stockholms innerstad) och lämna den olåst. Tacksamheten du känner när någon uträttar sina behov i din bil känner inga gränser, då du själv ju både har bostadsrätt, alternativt villa, med nyrenoverade hygienutrymmen, varmvatten samt kanske även jacuzzi. En nödvändig påhälsning av verkligheten, värd varje krona du faktureras. Samtidigt kan en mindre lyckligt lottad slippa uträtta sina behov på en kall trottoar eller i en sandlåda.

* Rent-a-beggar är annars en mycket mer gedigen och genomtänkt modell för den som hittills visat sig immun mot skuld, skam och ångest. I korthet går den ut på att du inte ska behöva uppsöka närmaste välfyllda ICA-butik för att konfronteras med en tiggande rom, utan du hyr helt enkelt valfri tiggare för tidsbegränsad vistelse på din arbetsplats eller ditt hem. Det finns olika klasser, i privat- samt företagsmodell, men även för de allra minsta, som inhyrda tiggare för till exempel aktiviteter som barnkalas. För det är viktigt att även barnen tidigt får lära sig hur verklig misär ser ut, så de inte uppvisar otacksamhet när de till exempel serveras köttbullar från mamma Scan eller parkeras framför teven när föräldrarna behöver egentid. (Det finns barnvarianter av tiggare för de allra minsta, för en mindre extrakostnad, de är såväl besiktigade och vaccinerade samt kan i nödfall användas som barnvakter för ytterligare ekonomiskt tillägg). Man kan givetvis långtidshyra tiggarna, eller ta in dem för att ge högtider en speciell prägel. Inför julhelgen rekommenderas man dock vara tidigt ute, då det är ”först till kvarn”-principen som gäller. Det svenska julfirandet med sin ymniga överflöd kräver verkligen rekvisita i form av någon fattig och utsatt, så i synnerhet överklassen verkligen medvetandegörs om sin priviligierade position.

* Polygami-akuten är också det en närliggande verksamhet, men likväl sprungen av Schyfferts briljanta tankegods. Här får frustrerade svenska par flytta in hos månggifta familjer, och i synnerhet mannen får testa på hur det känns att ha fyra (eller fler) hustrur istället för en. Tacksamheten han lär känna när paret får återvända hem till sin tvåsamhet på Lidingö känner inga gränser, då det i synnerhet även tröskas med fyra svärmödrar under den tid man får mental vård och godhetsomskolning på polygami-akuten. Tack vare Schyfferts tankeväckande workshops kommer troligen de svenska skilsmässosiffrorna halveras, eller möjligen sjunka till noll.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer