Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

I säng med SVT

av | 22 sep, 2017 | Uncategorized, Relationer

Lästid: 5 minuter

”Älskling, vad sägs om att göra ett idolporträtt på mig? Det är dags tycker jag, det var ett tag sen…” ”Självklart älskling. Det borde faktiskt inte gå en vecka utan att du syns i public service! Min lysande stjärna, min kärlek, min underbara”.

Så skulle samtalet i sängkammaren kunna gå. Eller så är det han som kommer upp med den strålande idén om att vika ut sin hustru. De älskande tu nojsar i varandras armar och snart får landets medborgare se och läsa ännu en skildring av denna magiska, rättrådiga stjärna. Vilket fint teamwork! Det går som tåget. Reklamvärdet i pengar går inte att mätas, för det är redaktionellt material, dessutom levererat i Sveriges Television. Sånt bygger varumärken på ett sätt som gör varenda PR-strateg våt eller hård i byxan. Och makarna kan skåla i champagne för ännu en lyckad mediaexponering.

Det handlar om Mina och Magnus Dennert, paret bakom nätaktivistsidan #jagärhär som i dagsläget har runt 75.000 medlemmar, oklart exakt hur många då sidan är stängd och enbart den som blir godkänd av administratörerna får vara med och leka. Gott så, om inte vore för att Magnus Dennert är anställd av SVT och vad det verkar som också har hand om SVT Opinions Twitterkonto. Han är tillika administratör i #jagärhär ihop med sin fru Mina, som grundade nätverket och har sedan dess synts flitigt i media som ”det godas” tillskyndare.

Mina Dennerts tyckonomnätverk har stöd hela vägen upp i regeringen och belönades nyligen med socialdemokraternas prestigefyllda Anna Lindh-pris, vilket givetvis också rapporterades av SVT.

Att Magnus Dennert är stolt över sin hustru går inte att ta miste på, och det är verkligen vackert med makar som älskar varandra, men jag önskar det fanns lite mer självinsikt och faktiskt det som public service ska vara, nämligen opartiskhet och neutralitet. Googlar man Mina Dennert + SVT får man på 0,60 sekunder 7700 träffar. Det är idel välvilja, och inte ett ifrågasättande eller kritiskt pip så långt ögat når. Att misstänka att maken bidragit till succén är inte alltför kvalificerad gissning. Som en detalj i sammanhanget kan nämnas att Magnus Dennerts privata Facebook nästan till 100% tillägnas hustrun Mina och #jagärhär. Det är sida upp och ner av oförblommerade hyllningar. Det vore i sin ordning om det rörde sig om en privat blogg…

…men nu är det SVT och public service som är kanalen som Magnus ogenerat använder för sitt hyllande och marknadsförande av Minas och sin egen nätaktivism, vilket känns mindre fräscht.

Jag kan inte låta bli att undra om detta verkligen är rätt och riktigt? Ska det få gå till på det här sättet? Ska man helt hämningslöst få utnyttja den statliga televisionen för att göra reklam för sin käresta och dennas verksamhet – i vilken man dessutom har egna intressen – när man själv är anställd där? Nu ska #jagärhär bli bok också, vilket väcker frågan om denna publikation framöver kommer ges toppbetyg i någon morgonsoffa i SVT:s regi, om den ska hyllas och ventileras, om Mina ska bjudas in till debatter och samkväm? Är det inte väldigt orättvist och framför allt ohemult vinklat genom att Mina har en gräddfil in i teverutan och därmed rakt in i medborgarnas vardagsrum?

I nättidningen Politism siade Mina Dennert enligt ovan: ”2017 bli de tystade rösternas år”. Allt går visst fru Dennert i händerna och profetian har besannats. Tack vare #jagärhär och dess idoga strävan efter att få bukt med icke-politiskt korrekta åsikter och röster har man med gemensam ansträngning lyckats bidra till att en rad Facebooksidor och konton stängts ner (ja, det är Facebook som stänger ner, men det är på grund av massiva anmälningar som man agerar.). Ännu lättare går det givetvis när man har SVT med sig på tåget.

I rättvisans namn vore det snyggare om Magnus Dennert höll ren och tydlig gräns mellan sin hustrus verksamhet och sin egen anställning på SVT, hur engagerad han än är i #jagärhär. Istället utnyttjar han i egenskap av sociala medier-medarbetare glatt den breda och ansedda plattformen SVT och public service som en bekväm gratismegafon för att basunera sitt censurnätverk och sin hustrus förträfflighet. Bland annat sådant här ska vi alltså i framtiden tvångsbeskattas för. Jag måste säga att jag baxnar och häpnar inför skamlösheten. Det sägs att kärleken gör människan blind. I detta fall är det nog snarare fartblind och fullständigt gränslös som gäller.

Tack till bloggen Toklandet för bild och mer info.

 

********

Stötta mig gärna genom att köpa min senaste bok Vapendragerskan! Det är den tionde delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund, utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta då Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch Blir glad för varje liten slant! Största tacken på förhand! Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer