Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Samhället måste sluta särbehandla islamistisk extremism

av | 17 apr, 2018 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 4 minuter

”Veckan innan våra politiker stod i Kungsträdgården och hedrade offren från terrordådet på Drottninggatan anordnades det årliga evenemanget ”Muslimska Familjedagarna” i Kista Galleria. Flera av talarna hade kopplingar till den radikala, våldsbejakande islamistiska miljön.Hur är det möjligt att sådant får ske med samhällets goda minne?” Debattören Isabelle Eriksson kräver nu att samhället behandlar samtidens extremistiska rörelser lika.

Muslimska Familjedagarna drar årligen strax över 5000 besökare från hela Sverige.
Flera av talarna som bjöds in till detta arrangemang hade kopplingar till den radikala, våldsbejakande, islamistiska miljön. Bl.a. var en man som heter Noureddine Khademi inbjuden som talare, en man som går under smeknamnet ”Imam Jihad”. Han är en ökänd islamist från Tunisien som uppmanat till Jihad i Syrien.

Hela arrangemanget var anordnat av Ibn Rushd, ett islamskt studieförbund i Sverige som under många år erhållit svenska skattemedel och som flera gånger granskats för sina kopplingar till Muslimska brödraskapet som internationellt sett klassats för sitt samröre med terrorister. De har dessutom blivit kritiserade för förnekande av hedersrelaterat våld- och förtryck.

Andra sponsorer och medarrangörer var SUM, Sveriges unga muslimer, samt Islamic Relief.
Även de har blivit granskade för sina kopplingar till den radikala, islamistiska miljön.

Jag har som stor mediekonsument endast lyckats hitta ett fåtal nyhetsmagasin som rapporterat om detta. Största delen av mediakåren var lediga och brydde sig inte, det var ju påskledighet!

Inga protester eller kommentarer hörs, varken från muslimska aktivister, eller det övriga politiska etablissemanget. Endast ett fåtal debattörer vågar gå ut och ta avstånd från den här typen av arrangemang och dess islamistiska talare.

Det finns trots allt journalister och politiker som engagerar sig mot islamism. En av dessa är liberalen Bawar Ismail. Han menar att det civila samhället måste börja agera och ta avstånd från den radikala islamismen, samt sluta stödja den här typen av organisationer och dess arrangemang både politiskt och ekonomiskt.

Det blir dessutom lite extra upprörande när en organisation som UNF, ungdomens nykterhetsförbund, befinner sig på det här arrangemanget tillsammans med en massa IS-sympatisörer. I synnerhet eftersom att deras paroll lyder: ”en demokratisk och solidarisk värld fri från droger”.

Tänk tanken att Nordiska motståndsrörelsen hade abonnerat hela Kista Galleria, vilket ramaskri samt medieuppbåd det skulle blivit. Jag är inte lika säker på att UNF hade velat befinna sig där och då!

I en intervju med UNF:s ordförande, Isabelle Benfalk, ställdes följande frågor:

”Tycker du att det är förenligt med er paroll om att ni vill uppnå en ”demokratisk och solidarisk värld fri från droger” genom att befinna er på ett arrangemang som bjuder in IS-sympatisörer som förespråkar Jihad.
Ett arrangemang anordnat av SUM, vars ordförande vägrar ta avstånd från IS samt uttalar sig som att de som åker ner och strider för IS i Syrien ”hjälper till”.

Tycker du att UNF har ett ansvar som en demokratisk samhällsaktör att ta reda på om hela arrangemanget är kapat av våldsbejakande islamister?

Om en annan våldsbejakande organisation, låt säga Nordiska motståndsrörelsen hade arrangerat mässan och nazistiska talare befunnit sig där, hade ni då valt att ställa upp i arrangemanget?

Isabelle Benfalk har vägrat kommentera frågorna samt deltagandet i arrangemanget.

Tystnaden är talande.

Skam över de politiker som är så fruktansvärt fega, inkompetenta och naiva inför den våldsbejakande islamismen i Sverige, som bara tillåts breda ut sig mer och mer.

Kom sedan inte och säg att ni ingenting visste om det händer ytterligare ett terrorattentat!

Alla vackra ord på årsdagen av terrorattacken betyder ingenting i sammanhanget när ord inte översätts i handling. En liten tröst är att SUM, Sveriges unga muslimer, har fått sina bidrag indragna. Detta tack vare MUCF, (Myndigheten för civil och samhällsfrågor) och Magnus Sandelins avslöjande rapport om den våldsbejakande islamistiska miljön i organisationen.

Rashid Musa är ordförande i SUM och var en av talarna på Muslimska Familjedagarna. Han har offentligt uttryckt stöd åt resenärer som åker ner och strider för IS samt Muslimska brödraskapet. När han fått frågan om han sympatiserar med IS har hans svar varit att frågan är ”islamofobisk”. På frågan om han har något ansvar för vilka talare han bjuder in till sina arrangemang svarar han kort och gott ”nej”. Att han fortfarande tillåts uppträda offentligt är chockerande.

Själva begreppet islamofobi myntades av mullorna i Iran i samband med den Iranska revolutionen 1979. De använde begreppet för att tysta kritiker och meningsmotståndare som kritiserande islam. Att regeringen och Alice Bah Kuhnke adopterar dessa islamisters begreppsapparat är historielöst och beklagligt. På bekostnad av svenska skattebetalare dessutom. I en demokrati skall man kunna kritisera ideologier och religioner, punkt!

Detta med indragna bidrag är däremot ett bakslag för Alice Bah Kuhnke som i flera års tid kämpat för att bevilja islamitiska organisationer statliga bidrag. Detta trots mängder av avslöjanden från olika kända forskare och islamkännare.

Nyligen presenterade regeringen med Alice i spetsen, dessutom upp hemsidan islamofobi.se med syftet att minska islamofobin i samhället. Att dessa islamister tillåts ”kapa” ett arrangemang som skulle kunna vara en trevlig sammankomst och nätverksträff för moderata muslimer är skamligt. Islamisterna har en avsiktlig taktik att få det svenska samhället att rikta udden mot alla muslimer. På det sättet kan de lyckas vinna sympatier då övriga muslimer blir illabehandlade och misstänkliggörs. Självklart har hela det svenska samhället ett ansvar i detta, oavsett om du är muslim, kristen eller ateist och har för avsikt att vända den här negativa utvecklingen.

Den dagen då bidragen stryps till såväl islamistiska som övriga antidemokratiska, våldsbejakande organisationer i Sverige, då kan vi tala om likabehandling och demokrati. Tänk om Nordiska motståndsrörelsen skulle få bidrag, vilket fullständigt ramaskri. Jag anser att de våldsbejakande islamistiska organisationerna är lika avskyvärda och farliga som Nordiska motståndsrörelsen och borde bekämpas lika aktivt.

Isabelle Eriksson
Samhällsengagerad debattör

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer