Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Saker en statsminister borde säga till sitt folk

av | 6 mar, 2019 | Politik

Lästid: 4 minuter

Vänner och bekanta ringer mig och säger att de inte kan sova för att de är oroliga över att IS-terrorister ska tillåtas återvända till Sverige och göra kaos med vårt land. De berättar att de mår dåligt och undrar vad som ska hända med Sverige? Hur kan vanstyret tillåtas fortsätta? Hur kan slöseriet med skattemedel, försummelsen av gamla, misshandeln av demokratin tillåtas pågå? Och jag tänker att i tider av nationell oro så behövs en statsminister, en chef, som kan lugna de oroliga. Det gick ju bra för Stefan Löfven att stå på Medborgarplatsen hösten 2015 och säga ”mitt Europa bygger inga murar”. (Vi vet alla hur det gick, bland annat tvingas nu Jönköping bygga en mur runt en av parkerna för att värna sig). Därför undrar jag lite var han håller hus nu, den gode Löfven? Han mumlar i skägget om terrorister som kan hota oss alla. Han tar inte ställning för nånting. Istället fortsätter han svika sitt eget folk, över vilka han tagit makten med fula metoder. I den här texten skriver jag vad han borde säga. Det är inga komplicerade saker.

Statschefer uttalar sig lite här och där. Jag läser till exempel brevet som Macron skrivit till Europa, och inser att mannen saknar verklighetsförankring. Eller så vet han mycket väl vad han håller på med, en jättelik avledningsmanöver för att vi som protesterar ska tystas. Då är det bättre att lyssna på den danske premiärministern Lars Løkke Rasmussen som i sitt tal på Venstres EU-landsmöte i Köpenhamn för några dagar sedan sa att ”det är godt” att vara nummer 16 på listan över de länder som tar emot flest asylsökande per invånare i Europa. Där har Danmark nämligen halkat ner från plats 5… Självklart vet jag också vad till exempel Italiens inrikesminister Matteo Salvini med övertygelse säger i flera av sina tal: Att hans eget folk ska komma i främsta rummet.

Det är så tyst från Löfven. Hoppas han att allt ska ordna sig till det bästa? Att gängkriminaliteten ska försvinna? Hur mår Löfven när en kvinna knivhuggs utanför en förskola klockan sju på morgonen? Förskolan hålls stängd nu. Ja, visst, jättebra, och det är Malmö, men hur kan Löfven sova gott om nätterna i ett Sverige han har makt över men som faller isär mer och mer? Jag frågade min väninnan, en av dem som ligger sömnlös, om hon tror att Löfven också ligger och vrider sig. ”Nej, han sover nog gott”, sa hon. Det värsta är att jag tror att det är så. Löfven sover gott, medan hans folk ligger sömnlösa av oro.

Nåväl. Jag ska inte bli långrandig. Här är några saker som en statsminister borde säga till sitt folk, åtminstone för att visa att han faktiskt bryr sig:

”Kära folket! Jag vet att många av er är fundersamma kring vad som pågår i Sverige. Låt mig säga så här, det har varit en hel del stök, som vi brukar kalla det. Men nu har jag, Stefan, bestämt att det ska bli ordning och reda. Sverige har lång historia av att hantera problem och vi har varit framgångsrika om man blickar tillbaka. Så jag tänker ta vid där dessa framgångar slutar. Diplomati har alltid varit Sveriges starka sida (ja, jag tänker nu inte närmast på Margot) så därför har jag några saker jag vill klargöra: Några terrorister kommer inte att komma över Sveriges gränser. Vi stärker dem nu, gränserna! Vi har bett våra kurdiska vänner göra vad de anser är bäst med de så kallade ”svenska” terroristerna. För svenskar är de förstås inte. Det svenska medborgarskapet är förverkat av dessa, och givetvis kan det fråntas lika lätt som det gavs. Jag hoppas dessa besked lugnar er, mitt kära folk.

Dessutom kommer vi göra allt för att Sverige ska fortsätta vara en demokrati. Det har varit si och så med den saken, ska erkännas, men nu tar vi itu med värdegrunden. Jag bjuder personligen in Ann-Sofie Hermansson att ta plats intill mig i Rosenbad. Hon ska få bli ansvarig för att bekämpa religiös extremism. Bakläxa till Göteborgssossarna! Och förlåt Soffan, för allt du tvingats gå igenom. Alla islamistiska förbund förlorar givetvis sina bidrag med omedelbar verkan.

Vad det gäller landets medborgare som far illa ska vi skyndsamt se till att dessa får det bättre. Jag har varit naiv och förvirrad och inte satt mitt eget folk i första rummet, men det ska bli ändring nu, jag lovar, och håller jag inte löftet kommer jag äta upp både mina egna och Annie Lööfs båda skor. Kanske måste jag till och med avgå som straff. Mitt Europa ska värna dem som byggt det. Allt annat är bara käbbel.

Mvh, Stefan Löfven”

 

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer