Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Så utnyttjas svenska barn av utländska kriminella: ”Min 11-åring har redan hållit i ett skarpladdat vapen”

av | 1 aug, 2021 | Kriminalitet

Lästid: 6 minuter

En ensamstående mamma skriver till mig på Messenger. Det är en kvinna jag varit bekant med i många år men på senare tid tappat kontakten med då hon flyttat till en annan ort i norra Sverige Nu hör hon av sig i förtvivlan, vet inte vad hon ska ta sig till. Det handlar om hennes elvaårige son som drabbats av våldspandemin som pågår i Sverige. Därmed hela familjen, där även flera yngre barn ingår. Jag läser hennes meddelande och det svindlar. Elva år. Föreställ dig en elvaåring, bara ett litet barn. En elvaåring som i det här fallet kidnappats av kallblodiga kriminella… själva inte mycket äldre än det barn han är, men redan fullt involverade i den brottsliga gängvärlden, med ständigt behov av nya offer att utnyttja. Elva år. Vi pratar och det är faktiskt svårt till och med för mig som ändå är luttrad, att ta in vidden av det denna familj drabbats av. Det börjar med att skolan hör av sig då man hittat en kniv hos pojken. Så nystas den fasansfulla historien upp. Polisens råd är att inte anmäla, då familjen riskerar sitt liv om pojken blir känd för att ”skvallra”. ”Allt detta kommer aldrig att dokumenteras” säger mamman till mig. ”Vi som drabbas kan aldrig rapportera detta eftersom vi måste skydda våra barn. Det här kommer inte finnas i någon statistik.” Hon vill också få fram att det inte bara är socialt sköra barn som drabbas. ”Jag vill få fram att detta kan hända alla, även högt älskade barn som har föräldrar som gör allt för dem. Det finns en lockelse och det utnyttjar dessa kriminella maximalt.”

”Du får använda detta, bara vi förblir anonyma. Är det någon som ifrågasätter sanningshalten så går jag i god för detta, säger hon då hon själv är medveten att utomstående kanske inte kommer tro att detta faktiskt händer i dagens Sverige.

I vintras blir hon uppringd på jobbet av rektorn på skolan där hennes elvaåring går. Vi kan kalla honom Martin, egentligen heter han något annat.

– Märk väl, långt ut på vischan i en lugn och trygg villaidyll, beskriver hon.

(Av hänsyn till familjen utelämnar jag alla geografiska detaljer trots att jag har såväl gatuadress samt skolans namn, och givetvis även berörd skolpersonal samt polis.)

– Rektorn sa: Martin har haft med sig en kökskniv till skolan. Jag bara gapade. Jag fick besked att polisen kommer till skolan ett bestämt klockslag och att jag är kallad dit. Jag kommer dit. Martin är redan på plats och har redan berättat för de två poliserna och nu ska han berätta för oss föräldrar, även hans far var inkallad.  Jag bara gapar när han börjar berätta.
– Martin har blivit ”scoutad” via sociala medier av ett invandrargäng som söker sig ut från den närliggande storstaden. Han har – elva år gammal! – passat en väska med okänt innehåll i sin garderob i vårt hus, rökt marijuana, hållit i en skarpladdad pistol två gånger och varit i storstaden när en av killarna kom med en bil och hämtade honom här ute i området mitt på dagen.
– Han blev några veckor senare rånad på sina kläder vid busshållplatsen. Efter det blev han rädd och otrygg och ville beväpna sig. Kniven hade han med sig för han kände behov av att kunna försvara sig om någon kom till skolan.

Jag försöker föreställa mig elvaåringens tankar. Vad som rör sig i hans huvud när han ska somna. Fasaden han håller när familjen sätter sig för att äta. Rädslan han känner när han går ensam på områdets på ytan lugna gator, väl medveten om att det finns kriminella som vet var han bor.
– Allt detta kommer aldrig dokumenteras, fortsätter Martins mamma. Vi väljer att inte göra en polisanmälan för att Martin inte ska ses som någon som skvallrar. Polisen rådde oss att inte ta bort hans sociala medier utan bara ”göra sig ointressant”.

– Katerina, jag vill att du skriver om detta. Att gängen inte alls bara är ett problem för ”utsatta områden” längre, de söker sig utanför utanför storstäderna. De söker upp barn i kranskommuner. Vi som drabbas kan aldrig rapportera detta eftersom vi måste skydda våra barn. Det här kommer inte finnas i någon statistik. Dock önskar jag att människor förstår att detta händer.

– Kanske kommer folk undra om jag inte har koll på min son och om jag är en dålig mamma. Jag skulle vilja få fram att detta kan hända alla, även högt älskade barn som har föräldrar som gör allt för dem. Det finns en lockelse (det har blivit tufft med gäng) och det utnyttjar dessa kriminella maximalt. Barn förstår ju inte allvaret i det som sker.

Bilderna hon sett i sonens sociala medier kan hon aldrig låta omvärlden se. Men det är maskerade unga män med ursprung i Mellanöstern och Afrika. Med vapen och märkeskläder och en uppsyn som signalerar: Lyd, annars kommer du råka illa ut.

– Polisen hjälper oss när de ger råd om att inte ta bort Martin från sociala medier eller anmäla… för de vet vad som kan hända om vi gör det. De hjälper oss för att de vet verkligheten. Men samtidigt är det ju fruktansvärt att vi låter brott inte anmälas.

– Jag vågar inte ens tänka på hur det här kan utveckla sig, säger hon. Jag är försvarslös. En ensam mamma med små barn. Samhället kan inte skydda mig. Och hur påverkar det här min pojke? Vad gör det med honom? Jag är förtvivlad.

Jag har inga råd att ge henne.

 


*****

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet! Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer