Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Så underminerar skattebetalda SVT förtroendet för polisen med hjälp av vänsterextrema experter

av | 5 okt, 2020 | Kriminalitet

Lästid: 6 minuter

Kanske satte du, precis som många andra, kaffet i halsen igår när du läste rubriken ”Polisens krafttag mot gängen upplevs kränkande av boende i utsatta områden”, och såg inslaget där en anonym, troligen kriminell individ – ”Samir” – beklagade sig över polisens närvaro. Till sin hjälp valde reportern Sofia Yohannes att använda sig av den rasfixerade vänsterextrema kriminologen Leandro Schclarek Mulinari som expertröst. Den tidigare hovkriminologen Jerzy Sanecki, public services forna älsklingsexpert, verkar numera en smula oanvändbar då han på sistone bytt fot och övergett sin daltande attityd mot kriminellt slödder och istället vädrat åsikter som av vänstern brukar tillskrivas ”extremhögern” – nämligen att buset ska låsas in på oöverskådlig tid. Troligen är det därför som han nu ersatts av nykomlingen Leandro Schclarek Mulinari vars partisympatier bättre stämmer in på statstelevisionens politiska agenda. Givetvis får dock tittarna inte veta något om Schclarek Mulinaris politiska hemvist, trots att den helt och präglar hans resonemang. Istället normaliseras hans konspiratoriska åsikter. Det är som att anlita en medlem i nazistiska NMR att tala om moderat politik och förvänta sig att personen ska vara saklig och agera i allmänhetens tjänst.

Leandro Schclarek Mulinari representerar nämligen extrema åsikter, som enkelt kan sammanfattas med att man anser att grovt kriminella i princip ska slippa straff och att polisen ska fråntas sitt våldsmonopol. Dessutom finns här starka inslag av rasism, då man baserar sin syn på människor ur ett identitetspolitiskt perspektiv. Mulinari själv gör ingen hemlighet av var han står på sina sociala medier. Organisationerna han gillar visar hans tydliga slagsida åt vänster:

En snabb titt på vänskaran skvallrar om att han är Facebookvän med till exempel de vänsterextreme politikerna Daniel Riazad och Ali Esbati samt Christina Höj Larsen, islamisterna Rashid Musa och Amanj Aziz, den vänstrextrema rapparen Nabila Abdul Fattah, Expo-aktivisten och hataren av ”vita” människor Bilan Osman, med flera. Dessutom bor han ihop med ”poeten” Athena Farrokhzad, som gjort sig ett namn på sin skamlösa och öppna vurm för våldsvänstern.

Sedan public service blev tvångsfinansierat via skattsedeln har man helt släppt sina försök att ens låtsas vara sakliga och opartiska. Vänsteraktivismen på SVT når nu därför nya oanade höjder, när man skamlöst tar de grovt kriminellas parti och ger röst åt ”experter” som bekräftar att det är synd om de kriminella. På det sättet undermineras samhällets möjlighet att ta krafttag mot kriminaliteten.

Från SVT:

”Poliskontroller av boende i utsatta områden har väckt uppmärksamhet i sociala medier den senaste tiden. Nu berättar flera personer om hur lokalinvånare blir illa bemötta – uppgifter som tillbakavisas av polisen. 

Utökad polisnärvaro och fler personkontroller är några delar av polisens strategi för att komma åt kriminella nätverk. Men enligt flera personer SVT har pratat med, är det inte bara misstänkt kriminella som berörs. Kontrollerna beskrivs dessutom som kränkande och polisers agerande som hetsigt och aggressivt. En bild som bekräftas av kriminologen Leandro Schclarek Mulinari, som undersökt människors erfarenheter av polisen i utsatta områden.  

– Jag har exempel i mitt material där människor har blivit stoppade flera gånger på en dag. Människor som blir stoppade på basis av hur de ser ut, säger han.”

Schclarek Mulinari doktorerade nyligen med en avhandling om rasism och kriminalitet i Sverige. Där granskar han just rasprofilering, samt konsekvenserna den får, och pekar på hur språket bidrar till gränsdragningar mellan ”vi och dom” i brottsbekämpningen. Ja, Leandro Schclarek Mulinari är fixerad vid hudfärg och är en av dem som polariserar samhället genom att hans forskning faktiskt bidrar till större splittring. Detta hakar vänsterliberala medier på i kölvattnet av BLM och skapar ett narrativ av att Sveriges polis är rasistisk. Givetvis bidrar man till att föraktet för ”vita” härmed ges legitimitet och samtidigt bygger man vidare på de låga förväntningarnas rasism.

Jag kan säga så här: Om det nu vore så att jag bodde i ett så kallat problemområde och kvinnor med mitt utseende, i min ålder, med min klädstil och frisyr var överrepresenterade bland terrorister och gängkriminella – medan jag själv var oskyldig som ett lamm – skulle jag gladeligen låta mig visiteras av polisen varje dag. Jag skulle säga, hej polisen, jag förstår att ni blir misstänksamma mot mig eftersom jag ser ut som gängen, jag klär mig som gängen, jag rör mig i samma miljöer som gängen, så varsågod, visitera mig, kolla allt, jag står här och samarbetar med er för jag vill gärna hjälpa er. Jag är inte kriminell men jag har full förståelse för att ni inte kan veta det, bara av att titta på mig… Jag skulle inte börja gapa om diskriminering om hundra av mina systrar skjutit, mördat, våldtagit och sprängt och polisen försökte bringa lag och ordning.

Men nej. Istället hjälper vårt skattebetalda public service till och underminerar förtroendet för ordningsmakten och kämpar med näbbar och klor för att åtgärder mot kriminalitet ska misstänklinggöras som varandes endast ett utslag av ”rasism”.

Varför ges inte en kriminolog med en annan uppfattning plats i SVT? Varför får Leandro Schclarek Mulinari stå oemotsagd med sina konspirationsteorier om att poliser agerar endast utifrån vilken hudfärg människor har? Varför lyfts detta som det största problemet, när alla, inklusive de skötsamma individer som bor i ghettona inget hellre önskar än att kriminaliteten stryps och de får lugn och ro? Vems intressen företräder SVT – den lilla, skötsamma medborgarens eller de kriminella gängens?

Låt mig påminna:

De tre public service-företagen har en särställning på medieområdet och därmed ett särskilt samhällsansvar. Detta särskilda ansvar kommer till uttryck i uppdraget att verka i allmänhetens tjänst. Att bedriva sändningar i allmänhetens tjänst innebär i huvudsak att det ska finnas en mångfald genom ett mångsidigt utbud, spegling av förhållanden i hela landet och en variation i produktionsformer. Det ska vidare finnas en allsidig nyhetsverksamhet och ett brett kulturutbud tillgängligt för hela publiken. Bolagen ska särskilt tillgodose behov hos vissa målgrupper, nämligen barn och unga, personer med funktionsnedsättning och minoritetsspråksgrupper. Denna sändningsrätt ska utövas sakligt, opartiskt och med hänsyn till den enskildes privatliv och till televisionens respektive radions särskilda genomslagskraft.

Tyvärr brister public service återigen i sitt uppdrag. Man ägnar sig åt politisk aktivism och lobbying. Hjärntvätt, på ren svenska. Och kom inte och säg att just DU inte läser, eller tittar på public service och att man därför inte behöver bry sig om vad som sägs eller visas där. Jag önskar det vore så. Att public services vinklar, ämnesval och experter vore oväsentliga. Men det är de inte. De skapar opinion. De har en enorm plattform med räckvidd som har tentakler in i varenda tv-ägares vardagsrum och sovrum. Så länge vi alla tvingas betala för denna vänsterpropaganda är den ett hån mot oss alla, oavsett om vi tittar eller ej. Vad värre är att många fortfarande tror att skildringen av en vänsterextremists tankegångar är ”saklighet”. Det är skrämmande på riktigt.

 

Läs gärna min tidigare granskning av vänsterkriminologerna  från 2019:

Den politiska hjärntvättens oumbärliga aktörer: Statlig kriminologmaffia med rätt att desinformera

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer