Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Så skapas ett polariserat land där svenskarna är mindre värda

av | 15 okt, 2018 | Migrationspolitik

Lästid: 5 minuter

Vill du har recept på hur man skapar splittring, bitterhet och främlingsfientlighet i ett tidigare vänligt sinnat och tillitsfullt land? Svensk migrationspolitik är ett skolboksexempel på hur man gör. Det sägs ibland, mer eller mindre skämtsamt, att det som pågår i Sverige just nu är ett slags socialt experiment. Man tar ett välfungerande land med en relativt homogen befolkning och tillsätter diametralt motsatta kulturer i stor mängd så att demografin raskt förändras, man prioriterar dessa individers behov samtidigt som man vänder det egna folket ryggen. Man tvingar ner det laglydiga, skattebetalande folket på knä. Man ger alla slags fördelar och gräddfil till dem som inte bidrar och pekar sedan ut de missnöjda egna medborgarna, som har mage att klaga på detta, som rasister. Vill man skapa hat och missnöje så är det här bästa metoden. Det är nu bara att gratulera de ansvariga politikerna för väl utfört övergrepp mot landets medborgare, och ilskan som jäser i folkhemmet bland dem som inte röstat på detta.

Att ha någonstans att bo är ett grundläggande mänskligt behov. Egen härd är gud värd heter det och mycket av Sveriges välstånd har byggt på att människor haft möjlighet att skapa sina egna härdar där de levt tillsammans, bildat familjer och haft sin trygghet. Svensken har tagit för givet att hans fädernesland är den jord där han naturligt hör hemma. Dessvärre är det i dag inte längre någon naturlag. De svenska skattebetalarna kan inte per automatik längre räkna med att deras eget land ser till de egnas behov i första hand. I dagarna kom en undersökning som tidningen Hem och hyra gjort, som visar att minst sex av tio kommuner har någon form av förtur till sina hyresbostäder. Klart vanligaste skälet till att människor får gå före i kön är att de är nyanlända, visar Hem & Hyras genomgång.

I årets undersökning uppgav 174 av landets 290 kommuner att de låter vissa grupper gå före i kön, vilket motsvarar cirka 63 procent av kommunerna som svarat på enkäten. Det absolut vanligaste skälet till att förtur beviljats är att personen i fråga varit nyanländ. Bara under fjolåret gav 109 av landets kommuner förtur på dessa grunder. Betydligt färre kommuner lämnar förtur åt hemlösa samt äldre. Bara 23 av landets 290 kommuner lät under fjolåret någon gå före i kön på grund av hemlöshet, medan 20 kommuner har beviljat förtur på grund av ålder, enligt Hem och Hyra.

Samtidigt kommer det till min kännedom, givetvis inte via en text i mainstreammedierna utan genom ett reportage i alternativtidningen Fria Tider, som i sin tur också plockat upp nyheten i Hem och Hyra, att Lomma kommun ska köpa ett helt gårdshotell för att ”lösa den akuta bostadskrisen för de nyanlända”. Där ska ett fyrtiotal nyanlända invandrare få sitt boende, med inflyttning så tidigt som i januari. Kontraktet väntas skrivas redan på fredag, och köpet kommer kostar 16,5 miljoner kronor. Kommunen är dock mycket nöjd med affären. Idag betalar man nämligen hotell för tre invandrarfamiljer i Arlöv, till en kostnad av 65.000 kronor per månad – bara för en enda invandrarfamilj. ”Jag tycker det är en fantastiskt bra lösning. Det innebär att vi kan plocka hem dem som bor på hotell. Familjerna kan flytta rakt in på Borgeby gårdshotellet”, säger Robert Wenglén (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma, till Hem och Hyra.

Varför gör man så här i Sverige? Varför köper man inte i första hand boenden till gamla, sjuka, utslagna och ensamstående svenska föräldrar istället? Hur kan ett land så flagrant strunta i sina egna medborgare och prioritera människor från andra länder innan man försäkrat sig om att Sveriges egna medborgare har det bra och landet fungerar? Men trots att den svenska ekonomin bromsar in och har en av de sämre BNP-tillväxterna i Europa, fortsätter man bejaka ansvarslös massinvandring till Sverige, trots att landets alla system befinner sig i kraftig stress, polisen är underbemannad, vården belastas hårt och många skolor befinner sig i en katastrofal situation. Bostadsbristen är stor och trångboddheten ökar. Frågan om var människor ska bo är rykande aktuell, och ser inte att kunna lösas med andra medel än att de svenska skattebetalarna fortsätter diskrimineras och komma i andra hand. Ja, faktiskt är svenskar i sitt eget land numera mindre värda än utländska medborgare, samtidigt som svenskarna tvingas betala för dessa människors boende med sina skattepengar. Orättvisan är nästan omöjlig att förstå.

Så galet och sjukt har det blivit i Sverige att man helt ogenerat ställer grupp mot grupp och diskriminerar svenskar bara för att de är svenskar. Svenska ungdomar som vill flytta hemifrån kan många gånger inte göra det, man bygger inga hyresrätter och man köper inga gårdar åt dem. Bara i Stockholm är flera hundra tusen unga människor bostadslösa, medan politikerna bygger modulhus för miljoner mitt i city åt människor från andra länder. Politikerna vänder det egna folket ryggen. Landsförräderi är ett kraftfullt ord, men finns det något mer passande? Men… samtidigt har många svenska skattebetalare röstat för detta, så jag gissar att det är vad folket vill ha. Frågan är bara varför? För jag gissar att dessa individer som röstat på galenskapens politik inte är människor som slänger ut sina egna barn för att ge deras hus till totala främlingar. Detta är inte människor som vänder sina gamla föräldrar ryggen och skänker deras lägenhet till kriminella ungdomsgäng. Detta är väl inte människor som vill jobba heltid för att ge bort sina skattepengar till dem som många gånger inte ens har asylskäl, som våldtar och rånar, och som vägrar anpassa sig till samhället? Eller funkar svensken så att man faktiskt vill det? Jag börjarpå allvar undra, eftersom 82% röstade för denna destruktiva, polariserande, vettvilliga politik.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer