Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Så sexualiseras barn hos svenska Unicef – är organisationen infiltrerad av islamister?

av | 20 nov, 2018 | Hederskultur

Lästid: 3 minuter

”Vi kommer att fortsätta kämpa för barns rättigheter varje dag, året om. Är du med oss?” Frågan ställs på Unicef Sverigs hemsida, och svaret på den är ett självklart ja. Men samtidigt har Unicef Sverige producerat en affisch om Barnkonventionen som illustreras med tre barn varav ett är en flicka i hijab. Hur sexualisering av barn går ihop med Unicefs arbete för barns rättigheter är högst oklart.

”Vi skapar en bättre värld för alla barn” kan vi vidare läsa på Unicefs hemsida, och det låter väldigt vackert, men för mig krockar detta med en bild på en flicka som förtrycks, vars hår inte får andas eller flyga fritt runt ansiktet, en flicka som anses vara så sexuellt begärlig att hon måste döljas för att inte väcka vuxna mäns åtrå. För det är exakt detta en tätt åtsittande huvudbeklädnad syftar till, att dölja ett flickebarns yttre så pass att vuxna män inte ska fatta sexuella känslor för henne. För mig som anser att alla barn ska vara lika i Sverige är detta ett ofattbart svek mot barn från de kulturer där det råder skev syn på barn. Där bör Sverige gå i bräschen för att tydligt signalera att i vår kultur får barn vara barn. I vår kultur täcker vi inte små flickors huvud och hår och klär dem i obekväma tyghöljen som försvårar lek. I Sverige ska flickor och pojkar kunna leka, umgås, bada och ha gympa tillsammans. I Sverige skär vi inte bort flickors njutningsorgan i vaginan. I Sverige gifter vi inte bort minderåriga till vuxna män. I Sverige är barn fria att välja vem de vill älska, vad de vill tro på. I Sverige tillämpar vi BARNKONVENTIONEN FULLT UT.

Punkt 3 i Barnkonventionen lyder: Barnets bästa ska beaktas vid alla beslut som rör barn. På vilket sätt är tyghuckle på huvudet ett barns bästa? Kan ni svara på det, Unicef?

Punkt 3 i Barnkonventionen: Alla barn har rätt till liv och utveckling. Är det verkligen ett fullgott liv när kamraterna springer utan slöja medan en flicka måste vara täckt av tyg från topp till tå? Forskning visar att de flickor och kvinnor som täcker kroppen får midre solljus och riskerar därför benskörhet i större omfattning än de som slipper detta tyg, i synnerhet i vårt solfattiga land. Hur går detta ihop med Barnkonventionen, Unicef?

Punkt 12: Alla barn har rätt att uttrycka sin mening och få den respekterad. Om flickan inte vill ha slöja? Har hon rätt att protestera? Har en 2-åring något val? Kan ni svara på detta, Unicef?

Jag är besviken på er, svenska Unicef. Hur kan ni på detta sätt vända ryggen åt tusentals små flickor i Sverige genom att normalisera en hämmande, sexualiserande och tvingande religiös/fundamentalistisk klädsel? Sitter det islamister i era led, islamister som anser att barn ska särbehandlas på grund av sitt kön eller ursprung? Är en brun liten flicka inte värd frihet, att hennes hår ska få andas? Eller är hon mindre värd än de vita barn som ni avbildar intill, utan att deras huvuden är invirade i tyg? Eller är ni så förblindade i er missriktade omtanke om den allt överskuggande ”mångfalden” att ni är redo att sälja ut flickors frihet på er politiska korrekthetens altare? Runt 300.000 barn och ungdomar beräknas leva i hedersförtryck i dagens Sverige. Barn vars rättigheter definitivt inte respekteras enligt Barnkonventionen.

Genom att sätta en flicka i hijab på er affisch om barns rättigheter visar ni att ni är en falsk organisation som stöttar sexualisering av småbarn och som förstärker förtrycket av de svagaste och mest utsatta. Ni kämpar inte för en bättre värld för ALLA barn. De förtryckta småflickorna struntar ni uppenbart helt i. Tvärtom bidrar ni till att förtrycket av dem fortsätter.

*******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer