Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Så normaliserar Stockholms stad islamistiskt kvinnoförtryck

av | 16 mar, 2021 | Islamisering av Sverige

Lästid: 6 minuter

Tyvärr är vi tvungna att prata om det här. Om och om igen. Tills det upphör. För den här bilden lämnar mig ingen ro.  För det Stockholms stad säger med sin fullkomligt bisarra bildsättning av 2021 års sommarjobb för ungdomar, är att sharia har en naturlig plats i det svenska samhället. Det Stockholms stad säger är att hedersrelaterade brott är helt okej. Det Stockholms stad säger är att unga tjejer behöver skyla sig från mäns lystna blickar. Det Stockholms Stad säger är att en kvinna bär familjens heder i sitt kön, att hon enbart är en ägodel som är till för att giftas bort. Det Stockholms Stad säger är att extremism är okej. Fundamentalism är något som numera helt skamlöst accepteras av våra myndigheter. Det är därför jag fortsätter att skriva om det, fast jag är innerligt trött på det. Jag skriver om det, för att det är en statlig instans som beter sig på detta sjuka sätt och det behöver belysas. Jag pekar ut det, eftersom Stockholms Stad säger att flickor inte är lika mycket värda som pojkar. Det Stockolms Stad säger är att sharialagar är något vi ska respektera och vänja oss vid. Det Stockholms Stad säger är att staden numera böjer på huvudet för islam. Att man underkastar sig dess föråldrade kvinnosyn, homoförtryck, förföljelse av oliktänkande. För oss är det islamism. För de bokstavstroende muslimerna är det kort och gott islam. Ja, smaka på det – i vårt demokratiska, enligt politikerna feministiska och humanistiska Sverige. Sommarjobb, kära tjej, är att du klär dig i heltäckande tygtält, vallar en get, och lyder den man som vill gömma ditt hår och din kropp från omvärldens ögon.

Så här svarar Stockholms stad på Twitter: ”Hej! På bilden är en tjej som sommarjobbat på en 4H-gård i Stockholms stad. Vi ber olika stadsdelar att fråga ungdomar om de är intresserade av att vara med i kampanjerna och på så sätt får vi en stor bredd på vilka ungdomar som får representera sommarjobben. Vi jobbar med fyra olika ungdomar i varje kampanj och vårt mål är att alla ska känna sig tilltalade och välkomna att arbeta hos oss.”

Frågan är då om en kristen, en jude, en homosexuell eller rent av ett offer för islamistisk förföljelse kommer känna sig välkommen då Stockholms stad så tydligt tar ställning för islamistisk extremism i valet av bild?

Frågan är relevant. Och nej, det går inte att bortse från en bild. För det är inte bara en bild. Det är mer än så. En bild säger mer än tusen ord, eller hur? Det är därför det är så stötande när dessa tusen ord samtliga talar ur en förtryckares perspektiv. Dessa bilder som kommuner och myndigheter använder för att signalera att vi ska underkasta oss en medeltida ökenideologi. Gävle sätter beslöjade kvinnor på reklamtavlor. Norrtälje tycker att en islamsk högtid är att jämställa med en svensk. Växjö skryter med kuvade kvinnor, med bilder av dem på sina broschyrer. Och ja, vi har en regering som glatt underkastade sig islam för ett par år sedan. Den bilden bör ingen någonsin glömma.

Allt medan modiga flickor och kvinnor i Iran slåss med sina liv som insats för att slippa påtvingade hucklen. De slåss för att få sjunga och dansa offentligt. För att få känna vinden i sitt hår. Dessa flickor straffas med 25 år i fängelse för att de tar av sig påtvingad slöja. Medan svenska politiker drar på sig en trasa över huvudet och tror de stöttar feminism. När de i själva verket normaliserar förtryck och ett patriarkalt våld som inte hör hemma i ett modernt samhälle.

Men att normalisera sexualiserat kvinnoförtryck och islamistisk extremism är inget som bekymrar Stockholms stad, som inte verkar ha några som helst insikter i politisk islam och hur den flyttar fram sina gränser för att skapa ett allomspännande kalifat. Ja, där de icke-muslimska tjänstepersonerna i Stockholms stad kommer bli tvungna att underkasta sig exakt det islam de så korkat och aningslöst promotar.

Visste du att islamister är en part i 73 procent av alla inbördeskrig med över 1000 döda per år? Detta är fakta, enligt konfliktforskning från 2016 vid Uppsala universitet.

I Sverige handlar debatten inte om de tusentals i hedersförtryck, trots att det nu är minst 1400 fall av hedersvåld som ska utredas (toppen på isberget då hundratusentals barn och unga lever i hedersrelaterade, främst islamska, miljöer). Debatten borde istället handla om huruvida bokstavstrogen tolkning av koranen, dvs islamism, är kompatibel med svensk lagstiftning och rättsuppfattning. Om islam överhuvudtaget är förenligt med svensk lag, med den demokrati och yttrandefrihet som vi har i vårt land. Men istället för att svara på den frågan och reda ut detta en gång för alla, tjafsar politiker och opinionsbildare år efter år om ord. Om retorik. Stefan Löfven har sagt att han aldrig kommer att kritisera islam.

Av dagens diktaturer lyder runt 20 länder, eller 33% under politisk islam, det vill säga islamism.

Det är förbjudet att och behäftat med dödsstraff eller stränga straff att:

– konvertera från islam

– ha sex utanför äktenskapet

– hävda likhet inför lagen för båda könen

– vara HBTQ person

– vägra hijab som kvinna

Samtidigt är det tillåtet för utländska intressen finansiera framväxten av mer radikala islamistiska miljöer i Sverige. Och svenska offentliga medel finansierar islamistisk organisering med runt 1 miljard per år. Att Ibn Rushd blev av med sina bidrag i Göteborg är bara en liten droppe i havet. I runt 50 av landets kommuner där Moderaterna har makten, ger man bidrag till islamistiska organisationer. Det är bedrövligt. Mycket pengar går också till att motverka islamismens skadeverkningar såsom hedersrelaterat våld och förtryck i en islamistisk kontext samt segregation. Hur mycket som sammantaget faktureras det allmänna av diverse föredragshållare och självutnämnda integrationsexperter, vet ingen. Men det är ansenliga summor.

Sanningen är att Sverige i dag göder muslimsk extremism. Naivt tillåter man snabb och aggressiv tillväxt av en härskande doktrin. Stockholm stads idiotiska bild kan tyckas vara en marginell företeelse, men i ett större kontext är den ett steg på vägen bort från det Sverige vi haft, ett land där frihet och trygghet för bara ett par decennier sedan kunnat tas för givet.

Det Sverige finns idag inte längre.

 


*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer