Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Så har vi sex efter 40…

av | 27 apr, 2017 | Sex

Lästid: 6 minuter

Fler orgasmer, ökad lust och större sug efter erotiska äventyr. Men också viss osäkerhet – duger jag fortfarande? Så kan man sammanfatta den mogna kvinnans sexualitet. Den goda nyheten är att ja, det gör du, och att sex bara blir bättre med tiden.

– Jag har aldrig njutit som nu, berättar Marianne, 49.

Möt två kvinnor vars sexliv genomgick ett häftigt ansiktslyft.

Att kvinnor som både fyllt 40 och 50 och faktiskt resten av livet både kan njuta mer och ha fler älskare och ett skojigare sexliv än sina yngre systrar är kanske inte den vedertagna uppfattningen, men faktiskt är det precis så det är. Kåtheten och det nästan ovana intresset för sex får många kvinnor (och även deras partners) att förvånas. Längtan efter förnyelse och efter häftigt sex blir påtaglig. Samtidigt kan många också känna osäkerhet inför kroppens förändringar. Mitt i livet är det många som skiljer sig från sin partner efter ett långt äktenskap och står plötsligt ute på ”marknaden”. Hjälp, hur gör man när man dejtar? Är jag fortfarande ”attraktiv”? Och kan man ha sex utan att det nödvändigtvis kommer med kärlek på köpet? Men eventuella rynkor har aldrig lett till att sexlivet försämras. Även skräckhistorier om torra slemhinnor är många gånger överdrivna. Eventuell torrhet i slidan kan kompenseras mycket bra med något av alla de glidmedel som idag finns på marknaden, och som blir allt bättre. Och för en nybliven singelkvinna i sina bästa år finns ett stort utbud av män, både äldre men även av yngre modell (som också kan ge mer sexuellt). Låt inte åldersskillnaden neråt avskräcka. Med förebilder som Susan Sarandon (67, ihop med en 35-åring), Madonna (56 och ihop med otaliga yngre män) och Demi Moore (51, vars senaste pojkvän var 27-år gammal) finns ingen anledning att inte ta för sig av livet. Även svenska kändiskvinnor har börjat få upp ögonen för yngre killar. Programledaren Jessica Almenäs, författaren Camilla Läckberg och skådespelerskan Maria Lundquist har alla betydligt yngre partners.

Forskning visar att kvinnors sexuella höjdpunkt inträffar runt 45, eller ännu senare. Egentligen är det helt logiskt. Det är först efter 40 som många kvinnor får tid att bli lite mer ego och koncentrera sig på sig själva. Många upplever de här åren som en andra pubertet – men med flera fördelar. Man slipper den osäkerhet som präglar tonåren. För den kvinna som passerat menopausen finns inte längre behovet att skydda sig mot oönskade graviditeter och tvärtemot vad tidigare påståtts innebär inte försvunnen fertilitet per automatik att sexlusten försvinner. Man slipper därmed menscykelns alla negativa effekter. Bonusen med sex efter 40 är också att orgasmförmågan ofta blir bättre och orgasmerna fler.

Marianne, 49:

– Jag skilde mig för två år sedan och var less på allt vad män hette. Min make och jag hade varit tillsammans i nästan trettio år, möttes som tonåringar och hade egentligen inte haft sex med så många andra… De sista tio åren av äktenskapet var en enda lång räcka av trista samlag. Sista året låg vi med varandra kanske tre gånger. Jag minns att jag nästan stängde av när andra pratade om sex och hur fantastiskt det var, jag trodde att de ljög. I mitt stilla sinne tänkte jag att det är väl slut nu. Men en väninna (som också är singel och har dejtat mycket) tjatade på mig att testa nätdejting. Så en kväll loggade jag in på en av sajterna… Jag ser väl rätt hyfsad ut för min ålder även om självkänslan var på botten, min man gav mig aldrig komplimanger. Direkt samma kväll dök det upp en 45-årig man, frånskild, som jag började skriva med. Han ville ses rätt snart, men jag var osäker… Till slut lät jag honom bjuda ut mig. Vi drack vin och sedan åkte vi hem till honom. Redan i taxin lät han handen glida pp under min kjol, och för första gången på åratal kände jag hur det hettade till i underlivet. Sedan hånglade vi som två tonåringar. Hemma hos honom klädde han av mig i hallen och föll på knä och började slicka mig. Min man hade inte gett mig oralsex sedan 1995! Han lyfte upp mig och bar mig till sovrummet där han fortsatte. Jag stönade högt, förlorade mig helt. Hans händer var underbara och han hade en fantastisk kropp, vältränad och muskulös. Men jag kände mig lite blyg först… till slut fick han mig att släppa sargen. Vi hade sex hela natten i olika ställningar och jag fick orgasm på orgasm. Han bekräftade mig och sa att han ville ses igen.

Nu träffas vi regelbundet. Vi har inget förhållande för egentligen har vi inget gemensamt, förutom att vi är väldigt tända på varandra. Jag får nästan orgasm så fort han börjar smeka mig och är våtare än någonsin. Det är som om det inuti mig bott en sexuell varelse jag inte tidigare känt. Jag har aldrig njutit sexuellt som nu och hoppas att det får fortsätta så länge det varar.

Camilla, 40:

– Småbarnsåren tog musten ur oss och sexlivet har gått på sparlåga. Efter att jag inlett en flirt med en kollega hamnade vi i djup relationskris och ett tag övervägde vi allvarligt att skilja oss. Vi hade blivit mer som vänner än som ett älskande par. Det var som om vi inte längre tände på varandra. Men sedan pratade och pratade vi och kom fram till att vi skulle göra ett försök… Vi gick all in för att förbättra sexlivet och tända gnistan igen och det lyckades faktiskt över förväntan. Nu är vi som två nykära tonåringar och längtar tills ungarna gått och lagt sig, eller så passar vi på när det är helg och de är och tittar på teve. Det började med att vi stämde lunchdejt och gick in på toa och hånglade och smekte varandra och jag gjorde något jag aldrig gjort, sög av min egen man på en offentlig toalett! Jag köpte en hel uppsättning sexleksaker och sköna oljor och Björn fick leva ut sin fantasi att bli tagen i rumpan av en kvinna, med en strap-on-dildo… Vi har bundit varandra och lekt riktigt hårda dominanslekar. Läst erotiska noveller högt och blivit superkåta. Det bästa är att jag först nu 40 år gammal visar Björn hur jag gillar att bli smekt, han har till och med filmat mig när jag onanerar och när vi tittat på de här filmerna ihop har vi blivit hur upphetsade som helst. Man kan faktiskt få tillbaka glöden, men man måste våga lite och jobba för det. Nu pratar vi om att kanske gå på en swingersfest ihop… är inte riktigt där än, men kanske vågar vi också det! Hursomhelst är det fantastiskt härligt att ha fått en sexuell nystart.

Elisabeth, 55:

– Yngre män har alltid haft ett gott öga till mig, men det var först efter att jag fyllt femtio som det verkligen blev påtagligt. Tidigare har jag väl kanske tänkt att någon som är 20 år yngre inte är något för mig, men oj vad fel jag hade! Det finns massor av yngre män som drömmer om mogna kvinnor och det känns som om jag står på min sexuella topp nu. Jag dejtar via en kontaktsida och har hur många som helst att välja på. Jag har levt ensam i många år, är inte intresserad av att behöva ta hand om en karl, och min enda dotter är vuxen och har sitt eget liv och behöver inte mig längre som hon gjorde som liten. Så jag har all tid i världen att njuta sexuellt. Detta är livets erotiska högsommar, skulle jag vilja säga. Min senaste älskare är 28 år, han ger mig allt jag kan be om. Han har en gudomlig tunga och händer som kan sin sak. Han gillar också när jag klär upp mig kvinnligt, med stay-up-strumpor och spetstrosor, och låtsas vara pryd och chockad över att en sån ung man vill ligga med mig. Sedan har vi sex i timmar, hans erektion sviker aldrig. Bäst är han på att ta mig bakifrån, han är proffs på att ge mig g-punktsorgasmer. Min förra älskare var 31, han var också fin, vi hade ofta sex utomhus, det tände både jag och han på, gärna med risken att bli upptäckta… Att bada på nudiststrand är också väldigt eggande har jag upptäckt nyligen, inte minst för att man går omkring och är lite småkåt hela tiden. Ibland får man också till det om man råkar träffa någon snygging. Han kanske börjar med att erbjuda sig att smörja in ryggen med solkräm… sedan fortsätter han över brösten. Och vidare. Solvarma kroppar som har sex i det fria, kanske på en klippa vid havet, är det bästa som finns.

Så ökar du lusten efter 40!

* Onanera mera. Med hjälp av en vibrator kan du utveckla din orgasmförmåga. Bra både för singlar och icke-singlar.

* Smek, kramas, ligg nära. Uttråkad med sexlivet? Öka kroppskontakten – det får lusten att växa. Då frigörs hormonet oxytocin som får dig att må bra och som gör dig mer erotisk. Är du singel? Krama en väninnan eller en släkting. Att skaffa husdjur är också oxytocinfrämjande.

* Längre förspel. I ett stadigt förhållande händer det att sexet blir slentrian och att man tröttnar på rutinerna. Många kvinnor upplever att deras kåthet aldrig vaknar till. Boven heter ofta att förspelet är för kort. 20 minuters smek så att kroppen kickar igång är att rekommendera.

* Massage. Även icke-sexuell handpåläggning gör dig mer medveten om din kropp. Jättebra sätt att komma igång.

* Lever du i långt förhållande? Minns hur er nyförälskelse kändes. Ta in på hotell och låtsas vara främlingar.

* Flörta! Att flörta är ett perfekt sätt att väcka ditt sexuella jag. Våga ta ut svängarna, gå emot det du är van vid att göra. Var fräck och tänk på att du inte har något att förlora.

* Läs erotik. Dröm dig bort i någon av alla de erotiska romanerna som svämmar över marknaden. Det är du i huvudrollen – vad som hel

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer