Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Reporter på Dalarnas Tidningar ljög för att sabotera politiskt arrangemang

av | 17 aug, 2018 | Uncategorized, Svensk valpåverkan 2018

Lästid: 4 minuter

Det är inte bara nerrivna valaffischer och störningar av politiska möten som utgör demokratiproblem i dagens Sverige. Nu uppdagas också att etablerade journalister agerar politiska aktivister med hjälp av rena lögner och förtal. Läs om hur Dalarnas Tidningar målmedvetet saboterade ett politiskt evenemang i Sågmyra genom att smutskasta deltagarna och sprida fake news. ”Falukurirens reporter ringde runt till de inbjudna politikerna och ifrågasatte och pressade dem och ljög dessutom om att moderatorn är nazist utan att veta vem det är”, berättar arrangören Jenny Schäfer.

Imorgon är det dags för Dalavalet 2018 i Sågmyra, ett politiskt event som effektivt och medvetet saboterats av Dalarnas Tidningar, DT. Inställningen visar hur den svenska yttrandefriheten och demokratin mår och hur mainstream-mediernas journalister medvetet ljuger och förtalar. Mediernas representanter har i en rad fall visat sig agera uppviglare och desinformatörer med målsättningen att sabotera demokratiska processer. Hur ska läsarna kunna ha förtroende för tidningar som bär sig åt på det här viset? ”Frågetecknen” är något som reportern och tidningen själva krystat fram för att smutskasta ett öppet evenemang och pressa politikerna att hoppa av.

Men avståndstagandet från Dalavalet 2018 i Sågmyra är samtidigt också en uppvisning i politisk feghet. De politiska partierna borde naturligtvis ha valt en mer seriös väg än att låta sig manipuleras av journalistaktivisternas lögner. De borde ha använt hjärnan och tänkt själva. Utfrysning, mobbning och avståndstagande är inte ett bra sätt för att tydliggöra sin politik, det borde Sverigedemokraternas massiva ökning ha lärt dem. Här står faktiskt Miljöpartiet ut som oväntat rakryggat, då de är det enda etablerade partiet som tackat ja till att komma och föra ett civiliserat samtal. Samtliga andra partier i Dalarna, S, M, L, C och V har hoppat av evenemanget. Inte ens vanligen småtuffa KD vågar sig till Sågmyra. Däremot kommer SD och Ungsvenskarna, SD:s ungdomsförbund, att delta i samtalen. Jag själv kommer att prata om Medborgerlig Samlings politik samt om vad jag vill åstadkomma för att få ordning på Sverige.

Jag själv blev inbjuden till Sågmyra i början av sommaren av initiativtagaren Jenny Schäfer, entreprenör och företagare i Sågmyra som kämpat för att hålla den lilla orten levande och som ville skapa en mötesplats för att diskutera aktuella politiska frågor inför det förestående valet. Så här berättar Jenny om varför hon skapade evenemanget:

– Vänsterpartiet i Sågmyra hade annonserat om att det skulle ha en tältturné den 18 augusti, och vänstern är ganska starka här uppe… då kände jag att de inte skulle stå oemotsagda. Jag bestämde mig för att försöka skapa ett politiskt event där även andra partier skulle bjudas in. Till en början hade jag också en jättebra dialog med alla partierna och de var positiva. Men sedan började Dalarnas Tidningar att ringa runt och pressa dem och ifrågasätta arrangemanget och påstå att moderatorn var medlem i NMR utan att de ens hade ett namn! Då blev de andra partierna osäkra och hoppade av.

Jan Sjunesson är författare och systemkritiker som har, precis som många andra systemkritiska röster, smutskastats av mainstream-medier och kallats allt från högerextrem till nazist, en vanlig retorik när man vill misstänkliggöra röster som är obekväma för etablissemanget.

– Jag frågade Jan Sjunnesson eftersom jag anser att han är kunnig och påläst, förklarar Jenny Schäfer. Är det någon i den sfären som klarar av att leda debatt så är det han. Han har ju fortfarande vissa sympatier med vänstern, vilket gör honom till en perfekt person att leda debatten. Jag har till och med försökt få Jonas Sjöstedt till Sågmyra… Jag hade tänkt mig en bredpolitisk valupptakt. Väljare skulle få ställa sina frågor och träffa partiledarna och ta del av vad alla partierna i Dalarna och Falun anser. Det skulle bli en dag då demokratin skulle få en chans och stå i fokus. Som det är nu har alltså medierna medvetet saboterat dessa ambitioner.

– Det som väl är lite positivt mitt i eländet är att skriverierna ändå gjort reklam för oss.

Dalavalet 2018 i Sågmyra äger alltså rum i morgon den 18 augusti, med start klockan tio.  Miljöpartiet kliver på klockan 11, och klockan 12 blir det debatt kring miljö, sjukvård och skola mellan MP och SD.

– Sågmyra som ort är unik och tanken var att man skulle ha olika arrangemang, mässor, konvent i de lokalerna som finns här. Min målsättning är att vi ska ha en helt inför EU-valet nästa år, avslutar Jenny Schäfer.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer