Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Renovera ditt sexliv

av | 27 apr, 2017 | Sex

Lästid: 8 minuter

Gifta män som söker en älskarinna på en otrohetssajt är många och av förklarliga skäl anonyma. Men vilka är de som axlar rollen som villiga erotiska lekkamrater? Det är en brokig samling, förstås. Här finns både singlar men även de som själva lever i fasta relationer och som längtar efter spänning. Söndag har pratat med tre av dem – en man som främst träffar heterosexuella män för en stunds homosexuella lekar, samt två kvinnor.

– Jag vet inte hur många bilder på resta penisar jag fått i min mobil, berättar Isabella, 40.  Men det är underhållande. Jag gillar att ha många olika partners.

Över en kvarts miljon svenskar har konton på någon otrohetssajt. Majoriteten av de registrerade – över 70% – är män, och nästan samtliga har barn och familj. Samtidigt söker samtliga sexuella äventyr och heta affärer utanför relationen. Att sträva på i sexuell nöd är inte längre ett ideal, även om otrohet fördöms på ytan. Men dubbelmoralen är stor, många av dem som aldrig skulle acceptera sin partners snedsteg är mindre hårda när det kommer till det egna flörtandet.

Otrohetssajterna lever ett slags skuggliv. Alla vet att de finns men samtidigt är det ingen som stoltserar med att ha ett konto där. Vare sig de som letar en älskarinna att dela stulna timmar med på hotell eller affärsresa eller de som tackar ja till kortare och längre förbindelser av icke-officiell karaktär. I några fall sker det sexuella utbytet med partnerns goda minne, kanske är detta till och med en del av ett pars samliv.

– Vi ingick ett slags pakt, berättar en man som vi kan kalla Lars och som är i 55-års åldern. Jag hade tappat lusten för sex och sa åt min hustru att hon fick ta ut skilsmässa eller skaffa en älskare. Hon valde det sistnämnda. Öppenheten i sig blev faktiskt startskottet på en bättre relation för oss båda. Jag blev överraskad av hur min egen sexualitet vaknade till liv genom att min kvinna började ta för sig och leva ut sin sexualitet. I dag har vi ett väldigt öppet äktenskap, hon är min bästa vän och vi har sex ibland, främst då hon kommer hem och berättar att hon haft sex med någon ny man… Jag har funderat på om det är fel, men eftersom vi båda är nöjda kan jag inte se att det vi gör är skadligt för oss. Men förstås tänker jag ibland på vilka män hon träffar och vad som skulle hända om hon faktiskt blev förälskad på riktigt.

Men dessa generösa och polyamorösa äktenskap tillhör ändå mer undantagen än regeln. I de flesta fall känner partnern inte till vad som pågår. Och om otroheten ändå uppdagas kan konsekvenserna bli förödande.

– Min fd hustru hade ett konto på en otrohetssajt, berättar Clas. Jag tyckte att hon hade betett sig annorlunda en tid och blev svartsjuk. Jag är van vid datorer och snart hade jag nästlat mig in i hennes dator. Hon hade inte raderat historiken så jag såg hur ofta hon varit inne på sajten… Först blånekade hon men sedan kom erkännandet. Efter det kunde jag inte gå vidare med henne. Jag försökte, men var för äcklad.

Maria, 35, vittnar om samma sak:

– Mitt ex började plötsligt träna som en tok och köpte en uppsättning nya kläder. Från att ha varit en soffpotatis utan någon vidare energi förvandlades han radikalt, naturligtvis blev jag misstänksam. Jag konfronterade honom efter att ha hittat en restaurangnota för två, en middag han tydligen ätit en kväll då han sagt till mig att han skulle jobba över. Han erkände och det visade sig att han haft en affär med en och samma kvinna, gift hon också, i sju månader. Vi separerade veckan därpå. Jag blev för ledsen, och insåg sedan att vår relation ändå mest bara gått på tomgång.

Nej, kärlek är inte lätt. För många krockar drömmen om romantik och önskan att hitta en livskamrat med vardagens slit och tristessen som uppstår när den första förälskelsen lagt sig. Psykologer liknar också förälskelse och passion vid rus av kemiskt slag – hjärnans belöningssystem kickar igång och har man ett konsumtionsbeteende i fråga om sex och relationer fortsätter man söka nya kickar så snart nyhetens behag med den fasta partnern lagt sig. Utbudet och möjligheterna bidrar också till att fler fastnar i jakten på spänning, flört och sexuella äventyr. Det är okomplicerat att klicka hem en älskare eller älskarinna – nästan som en lek. Och därmed lätt att glömma att det handlar om verkliga människor med verkliga känslor.

Isabella, 40:

”Min unga älskare kan ligga och slicka mig i timmar”

– Jag har varit singel i fem år nu. Har en vuxen dotter som pluggar utomlands. Jag är faktiskt inte intresserad av att hitta en man att leva med, men jag vill inte leva utan sex! På vanliga dejtingsajter och dejtingappar tycker jag de flesta män är intresserade av att hitta nya relationer. Jag är nöjd med att träffas för sex och sedan leva mitt eget liv. Jag har konton på flera sajter men föredrar när männen är gifta. De är ofta svältfödda på sex och närhet och ger mig sina bästa sidor. Ibland blir jag lite för mätt på att träffa många olika men då loggar jag bara ut, det är enkelt gjort. Det bästa med nätdejtingen är att allt pågår som vanligt när man väljer att komma tillbaka. Jag har träffat alla möjliga män, den gemensamma nämnaren har varit att de är högpresterande och har lyckade liv utåt men är väldigt otillfredsställda i det privata. De har kvinnor som tycker det är äckligt med oralsex, som aldrig smeker sig själva under samlaget, som ständigt har migrän, som ägnar all sin fritid åt barnen… När jag möter mina män – några är yngre än jag men redan så desillusionerade i sina relationer – några äldre, de är mest tacksamma för de inser hur svårt det är att hitta en kvinna som verkligen gillar sex (vilket förvånar mig) – får jag livets guldkant sexuellt, de är alla många om att tillfredsställa mig och vara så bra älskare som möjligt. Jag vet inte hur många bilder på resta penisar jag fått i min mobil… Men det är härligt och jag blir kåt. Jag gillar att ha många olika partners. Jag skickar också bilder på min kropp och får alltid översvallande kommentarer och det stärker självförtroendet. De yngre går igång på att jag är 40 och de äldre skämmer bort mig med presenter. Jag träffar en VD regelbundet, han är gift med en kvinna som är oerhört vacker och representativ och de har ett fullspäckat socialt liv och två perfekta söner, men sexuellt är han helt utsvulten och dyrkar det jag ger honom. Sen har jag en ung kille, bara 27, som är tillsammans med en tjej med problem och som han inte vill lämna… han är oerhört välutrustad och kan ligga och slicka mig i timmar. Jag är väldigt nöjd med mitt sexliv och bryr mig inte om folks moraliserande. Men naturligtvis är detta inget jag berättar om öppet! Mitt sexliv är en väl bevarad hemlighet.

Max, 29:

”Jag träffar gifta män som drömmer om gaysex i smyg”

– Jag är bisexuell och tycker om att ha sex med både män och kvinnor, men har hittat en särskild målgrupp om vi kan kalla det så, och det är de gifta straighta männen som är bisexuella i smyg. Eller de vill inte ens kalla sig bisexuella, de skulle aldrig säga något annat än att de är hetero, men i hemlighet drömmer de om gaysex och har inget emot att träffa en man då och då. En del träffar jag ute, de är rätt lättraggade faktiskt och väldigt tacksamma. Några finns under fejkade namn på gaysajterna och även på dejtingapparna för homosexuella. Män är mer benägna att ta risker, betraktar ett snabbt sexuellt möte som utökad onani. Heteromän är väldigt tacksamma eftersom de äntligen får leva ut sina sexuella fantasier – och jag får både njutning men också tillfredsställelse i att få dem att göra något gränsöverskridande. Jag tänker aldrig på deras privatliv när vi ses hemma hos mig och de drar ner byxorna. Ofta vill de bli penetrerade eftersom de aldrig får analsex av sina fruar eller flickvänner. Jag är förvånad över att inte fler kvinnor skaffar en strap-on och kör sina män… men detta verkar vara tabu för många att prata om. Det är ju inte bara själva det tekniska, jag märker att de är svältfödda efter en manskropp och ruffa tag. Och det bjuder jag på. Jag gillar sex och vill ha det mycket och gärna med olika, att bara ha en partner tråkar ut mig. Så för mig är alla sajter och appar väldigt bekvämt, jag kan alltid få sex och inom rimlig tid. En av de gifta snubbarna träffar jag regelbundet, ungefär var sjätte vecka. Han har småbarn hemma och timmarna med mig är hans paus i en oerhört stressig tillvaro. Och jag har inget emot att stå till tjänst.

Anna, 33:

”Jag njöt av tanken av att ha haft två olika män på två veckor”

– Jag är gift sedan fem år och vi har en dotter på två år. Vårt samliv är i princip obefintligt och jag har svårt för att prata med min man m det här. Men det är tryggt och vi har det bra ekonomiskt och jag vill inte bryta upp för sexets skull, vill inte att vår dotter ska bli ett barn som tvingas till växelvis boende. Jag pratade med en kompis för ett tag sen och till slut berättade jag hur jag hade det och då sa hon mest på skoj ”du borde kanske hitta en älskare på Victoria Milan”. Jag skrattade bort det men idén hade slagit rot. Några veckor senare skapade jag ett konto på sajten. Redan då kände jag mig pirrig. Samma dag började det trilla in svar. Många män var oerhört rakt på sak, sa rakt ut att de ville ha sex, frågade mig vad jag gillade… Först blev jag lite störd men sedan skakade jag av mig obehagskänslorna och svarade på några av mejlen. Det var främst två män som utkristalliserade sig efter en tid, vi kan kalla dem Mats och Simon (jag skulle aldrig avslöja deras riktiga namn). Båda något äldre än jag, båda gifta med småbarn precis som jag… Ingen av dem bodde i Stockholm men båda hade ofta resor hit i jobbet. Första dejten med Mats var på hans hotell. Hemma sa jag att jag skulle träffa en väninna, min man frågar aldrig om detaljer. Jag var supernervös innan, funderade mycket på vilka underkläder jag skulle ha och samtidigt fick det inte märkas utåt att jag skulle iväg och träffa någon speciell… Glömmer aldrig stunden när Mats öppnade dörren, han var kanske inte så lång som jag hade trott men hade fina varma ögon och han tog mig i famnen direkt och han kysste fantastiskt. Så hade jag nästan aldrig blivit kysst… Vi hamnade i sängen och han var skicklig som sjutton, jag hade inte fått orgasm med min sambo på över fyra år men med Mats gick det för mig inom tjugo minuter. Vi hade sex på alla sätt men vid midnatt bröt jag upp. Vi bestämde att ses igen. Veckan efter träffade jag Simon och det var inte riktigt lika passionerat men sexigt ändå och jag njöt av tanken av att ha haft två män på två veckor… Nu träffar jag båda sporadiskt men har även en tredje på gång. Mina älskare ger mig energi att orka vidare med mitt känslolösa förhållande, men jag inser att jag inte kommer kunna leva så för gott.

Vett- och etikett i relationsträsket

Att skriva om otrohet och dejtingsajter är alltid känsligt. Kan man ens tala om vett- och etikett i dessa sammanhang? Här några punkter att tänka på:

  1. Skydd. Tillfälliga sexuella kontakter bör ej ske utan kondom.
  2. Känslor. Människan är ingen robot. Vid sex frigörs endorfiner och närhetshormonet oxytocin vilket binder två individer vid varandra. Därmed kan sägas att de flesta sexuella kontakter, även om de är tillfälliga, innebär ett känslomässigt risktagande.
  3. ”Öppet förhållande”. Det finns par som kan hantera andra sexuella partners, men det gäller långtifrån alla. Det kan ändå vara bra att kommunicera kring synen på vad som gäller i just er relation.
  4. Ärlighet. Även om livet genomsyras av lögner kan det vara bra att försöka vara sann mot en person: Sig själv.
  5. Sex- och relationsmissbruk. Att låta tankar på sex och jakten på nya kickar ta överhanden kan tyda på att du utvecklat ett missbruk. Gå gärna in på slaa.se och kolla om du kan vara drabbad.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer