Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Reinfeldteffekten”: De brinnande granarnas land

av | 20 dec, 2018 | Politik

Lästid: 5 minuter

Kanske var det profetiskt, uttalandet av förre moderatledaren Fredrik Reinfeldt i mars 2016, då han raljerade över dem som varnade för att utvecklingen i Sverige inte gick åt rätt håll eftersom landet blivit hårt ansträngt av massinvandringens konsekvenser. Numera brinner dock såväl bilar som skolor, bostadshus som fabrikslokaler, förskolor och flyktingförläggningar, för att inte tala om skog och mark. Ovanpå det har vi berikats med en högexplosiv verklighet fylld av bomber och handgranater som detonerar var och varannan dag, samt ett så pass stort antal dödsskjutningar att Sverige nu är unikt i Europa. Låt oss kalla det för Reinfeldt-effekten.

Jag har de senaste två dagarna knappt orkat följa med i nyhetsflödet. Det finns forskning som visar att alltför stort intag av negativ information kan leda till tunga tankar och depression, och att öppna webbtidningarna eller läsa pappersupplagorna kan räcka för att man ska famla efter lugnande medicin. Medan politikerna fortsätter käbbla långt bortom verkligheten och ingen ny regering är i sikte, frodas kriminaliteten och den negativa samhällsutvecklingen tilltar. Skurkarna skrattar och dansar på borden i det politiskt försvagade Sverige. Det är deprimerande med den politiska förlamningen som möjliggör att landet fortsätter förstöras i ett tilltagande tempo.

Att en julgran till slut brinner på ett hvb-hem i Älmhult av alla platser får betraktas som talande symbolik för Sverige i december 2018 och en magnifik manifestation av Reinfeldt-effekten som först nu får fullt genomslag. Den brinnande granen är nämligen långt mer än bara en enstala julprydnad som råkar fatta fyr. Det är istället en bredare sammanfattning av den punkt där vi hamnat efter att inkompetenta politiker rott skutan ända hit. Allt det som systemkritiker försökt varna för har besannats och många gånger dessutom värre än vad som prognoserna antydde. Jag önskar jag kunde ha skrivit något annat, något som ingav hopp inför julhelgerna, men jag är dålig på att ljuga. Jag klarar inte av att sminka grisen och försöka få den att se ut som en fotomodell.

Det var i mars 2016 som Reinfeldt höll ett brandtal mot den retorik som gjorde gällande att landet var på väg mot kollaps på grund av flyktinginvandringen. ”Hur var det att fira jul i kollaps? Brann granen? Tog maten slut? Ramlade huset ihop före ni kom in genom dörren?”, frågade han ironiskt, och talet har sedan dess blivit flitigt citerat, en klassiker, också något slags milstolpe i debatten. Ett slagträ i den verbala kampen om Sverigebilden där vissa – allt färre tack och lov – fortfarande låtsas som om läget är under kontroll.

Om några dagar är det julafton 2018 i landet Sverige och dessvärre har vi numera långt värre problem än en och annan brinnande julgran. I vårt avlånga land här uppe i Norden är det idag, mycket på grund av en utarmad poliskår och ett dysfunktionellt rättsväsende där batikhäxor och vänsterextremistiska genusideologer härjar, rena rama vilda västern. Terrorbrott mot skola i Hässleholm så här på torsdagsmorgonen, med bombskydd på plats och poliser med k-pistar bland eleverna. Hundratals jihadister som rör sig fritt i våra städer och som samhället har en riktigt lam inställning till, då man släppt in dessa kriminella med helt öppna ögon som om detta var ett normalt beteende i ett friskt land. Det här är alltså individer som tränar sina barn till att avrätta ”otrogna” som svenska politiker tillåter leva i godan ro bland oskyldiga, laglydiga medborgare. Knivhuggningar, rån, mord, gruppvåldtäkter, sprängningar av livsmedelsbutiker, stölder, sjukhus som förbereder sig för gängkrig är numera vardagsmat i landet Sverige och medborgarna normaliseras för att klara av denna sjuka situation. Reinfeldt tjänar förstås gott på detta då han numera är ordförande i något som heter Trygghetskommissionen som är ett initiativ instiftat i januari 2018 av branschorganisationen Svensk Försäkring. Enligt egen beskrivning ska Trygghetskommissionen bland annat analysera utvecklingen av den brottsrelaterade otryggheten i samhället och identifiera huvudsakliga orsaker och möjliga konsekvenser.

Varför det behövs en Trygghetskommission förklaras på följande vis: ”Såväl brottsutvecklingen som medborgarnas trygghet har försämrats påtagligt under senare tid. Detta framgår tydligt av statistik från Brå. Statistiken visar även att det sker en ökad polarisering av brottsutveckling och tryggheten såväl mellan olika regioner som mellan enskilda bostads­områden.”

Reinfeldts trygghetsidéer är bland annat att man bör inrätta särskilda zoner i områden där det behövs mer trygghet för medborgarna! Ytterligare en konsekvens av Reinfeldt-effekten, således. Detta är också ett av de bärande förslagen i Trygghetskommissionen rapport som presenterades i juni 2018. I juletid skulle detta kunna vara zoner där julgranar inte brinner, om jag själv får vara lite lustig med Reinfeldt-språk.

Ska man skratta eller gråta? I de brinnande bilarnas och granarnas land är trygghet och det tomma pratet kring sakers tillstånd givetvis en lukrativ business för en avdankad politiker som skadat landet på ett oöverskådligt vis. Hit har vi nått, kära Fredrik, i dag är många livrädda och otrygga och skaffar sig därför larm, säkerhetsdörrar, produkter för självförsvar… Det senaste är rånvåg mot barn som numera inte kan gå på fotbollsträningen själva. Föräldrar måste skjutsa och lämna. Vad det gör med oss människor och hela vårt samhälle måste man inte vara en trygghetskommissionär för att räkna ut. Också tidigare trygga områden, som Enskede och Bromma, drabbas nu av Reinfeldteffekten. Gator där barn kunnat gå till och från skolan är plötsligt befolkade av maskerade rånare som avtvingar ungarna deras mobiler och märkeskläder. Jag vet föräldrar som har råd att köpa dyra jackor till sina telningar som nu har bytt dessa mot billigare från de stora kedjorna. Ja, man kan konstatera att även den tidigare skyddade och välbärgade medelklassen nu börjar drabbas av Reinfeldts storslagna ”humanism”.

”Hur var det att fira jul i kollaps? Brann granen? Tog maten slut? Ramlade huset ihop före ni kom in genom dörren?”, frågade sig Reinfeldt ironiskt i mars 2016. I december 2018 är det andra frågor som bör ställas. ”Blev tomtemor gruppvåldtagen? Sprängdes kyrkan? Gick militären in?” Jag hoppas givetvis att svaret på frågorna ska bli ett samstämmigt nej, men helt säker kan ingen vara. För sådan är Reinfeldt-effekten i de brinnande granarnas land.

PS: Våra demonstrationer mot FN-fördraget, maktmissbruk och massinvandring kommer att fortsätta. Flera manifestationer planeras i januari. Info inom kort.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer