Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Regeringens svek mot landets medborgare är monumentalt”

av | 31 jan, 2020 | Det nya Sverige

Lästid: 5 minuter

Det är idag nästan på dagen exakt fyra år sedan jag gick ut i sociala medier och skrev det då förbjudna ordet ”slödder” om kriminella element, gatugäng, ofta utländska, som rånar, våldtar och sprider otrygghet på svenska gator. Det fick man inte göra då. Jag fick springa gatlopp undan drev där man ville stämpla mig som rasist. Nu är det 2020 och igår blev en ung flicka brutalt våldtagen i en park i Uppsala. Ännu ett offer för de öppna gränsernas vansinne. Ett par i 85-års åldern misshandlades grovt och rånades på sin gård i Österlen av kringresande tjuvliga. Människor dödas, våldtas, misshandlas dagligen i ett Sverige där man lagt ner all kraft och energi på att förfölja och trakassera personer som protesterat mot samhällsutvecklingen. Idag kallas de kriminella för ”satans avföda” av krönikören Ann-Charlotte Marteus på Twitter. Men det kommer inte bli något drev mot henne, vilket är bra. För det är slödder, satans avföda och monster som vår regering släppt in i landet. De utländska kriminella står för 80-90% av den grova kriminaliteten. Det så kallade förnedringsvåldet har säker ännu högre andel utländska förövare. Gruppvåldtäkter mot pojkar är det 100% utländska (afghanska) förövare. Droghandeln har exploderat. Liksom skjutningar och sprängningar. Sverige befinner sig inte i krig. Men inte heller i fred. Politikerna har tappat kontrollen.

Här medan följer en del av mitt öppna brev från 30/1 2016. Debatten ströps effektivt av etablissemangets medier som fortfarande är utrustade med en ”rasistdetektor” och dammsuger alla uttalanden noga för att hitta minsta spår av kritik mot det fullsändigt groteska migrationssystemet och de öppna gränserna, som dagligen skördar blodiga offer i Sverige:

Jag ser kvinnor och flickor våldtas, mördas, trakasseras, tafsas på, kallas hora. Jag blir själv kallad de vidrigaste skällsorden. Jag är ett tryggt objekt att mobba och trakassera. Kvinnohatet, antisemitismen och hatet mot oss som vägrar stillatigande acceptera orättvisor är inget annat än vidrigt. Jag sa vad jag tänkte. I stunden jag skrev var det min egen, min dotters och min egen mors säkerhet jag hade för ögonen.

Jag tänkte på min rätt till ett fritt liv som kvinna i Sverige. Jag kallar alla våldtäktsmän för slödder. Kriminella. Rånare. De som utnyttjar vårt fina öppna samhälle till att begå brott. Oavsett hudfärg, religion. Slödder. Svenskar som svinade i Alperna på 80-talet och blev portade kallades också för slödder.
”Tankarna” som så ofta går till våldsmän, mördare, terrorister, går knappast till mig.
Men det är nog nu. Nog med att jaga oss som vill ha ett fritt och jämställd samhälle där våldsamma ideologier och diktaturer inte ges utrymme. Jag tänker inte springa. Jag tänker inte acceptera mer av denna svenska dubbelmoral.

Stockholm är min stad. Sergels Torg är mitt, jag skall kunna gå där utan att vara rädd.  Badhuset är mitt, jag simmar där, min dotter simmar där, vi skall inte behöva sluta med det. Ingen kvinna eller flicka kan idag vistas ensam på vissa stora publika områden i våra städer.  När det blir ett rädslans samhälle, så har samhället brustit. Och vi är många som fått nog. Rättsväsendet kan inte längre garantera min och min dotters säkerhet. Jag kan inte längre röra mig fritt i mitt land. Det pågår ett nedtystat krig i Sverige.
Att det till slut börjar bildas medborgargarden är både fasansfullt – men också begripligt.

Jag är kvinna, säger ifrån. 
Jag straffas.

De som tar sig till Sverige med falsk eller ingen identitet, som erbjuds hjälp av svenska staten, som får ett boende men avviker och istället gör våra städer osäkra är inte värda min respekt eller mina skattepengar. Mina tankar går inte till dem. Alla som har en traumatisk barndom begår inte brott. Jag har också haft en traumatisk barndom, jag rånar ingen. 

Vems tankar går till mig och hur jag mår?

Vi är många kvinnor som skriver öppet om problemen, och som sedan blir smutskastade. Kvinnor i förorterna. Kvinnor i storstäderna. Kvinnor som flytt hit från länder där kvinnor förtrycks, men som möter på samma slags förtryck här i Sverige. Även män höjer sina röster.

Vi måste sluta blunda nu och tala om problemen utan att vara fega. Polisen måste sluta tysta ner vad som händer. Regeringen måste sätta min och mina medsystrars säkerhet i första rummet.

Min familj fick politisk asyl i Sverige på 70-talet. Nu upplever jag åsiktsförtryck än en gång, av samma slag som i en kommunistdiktatur. Det är tragiskt och skrämmande, men jag är uppfostrad till att inte hålla käften. Att härbärgera våldsamma män ska inte ske på jämställdhetens och kvinnors trygghets bekostnad. Om vi som land saknar kunskap, möjligheter, resurser att ta hand om traumatiserade individer som riskerar radikaliseras när de kommer hit, så ska vi inte göra det på kvinnors säkerhets bekostnad.

Svensk säkerhetspolitik säger:

Staten har ansvar för att rättigheterna främjas och skyddas.

FN:s allmänna förklaring och de två FN-konventionerna från 1966 (konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter samt konventionen om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter) innehåller tillsammans med de regionala konventionerna en lång rad rättigheter som innefattar grundläggande friheter, rätten till skydd mot övergrepp och rättigheter för att tillgodose de grundläggande behoven.
Staterna är skyldiga att respektera folkrättens regler. Varje land har ett ansvar för att åtaganden vad gäller de mänskliga rättigheterna omsätts i nationell lagstiftning. Det räcker dock inte med lagar som klargör statens skyldigheter eller förbjuder vissa handlingar. Det krävs också ett fungerande rättssystem (poliser, advokater och åklagare, opartiska och rättvisa domstolar) som förverkligar lagarna. Därutöver behövs kompletterande åtgärder bl.a. information och kunskap för att göra människor medvetna om sina rättigheter.

Smaka på det: Staten har ansvar för att rättigheterna främjas och skyddas.

Men vi flickor och kvinnor skyddas inte längre i Sverige. Inte heller pojkar och män. INte gamla människor. Sjuka, svaha, utsatta. Inte heller värnlösa djur.

Sveket mot landets medborgare är monumentalt.

Och slödder fortsätter råna och våldta.

De som sitter i Rosenbad och som gör allt detta möjligt har jag långt väre ord för. Men jag behåller dem för mig själv just nu. Jag vet bara att allt fler kallar dem ”landsförrädare”.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer