Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Regeringen Löfven arbetar aktivt för att ödelägga Sverige

av | 6 feb, 2021 | Elkrisen

Lästid: 4 minuter

Sveriges befolkning vaknade denna iskalla och soliga lördag till en tidigare aldrig skådad uppmaning i den statliga mediaplattformen SVT: Allmänheten ombads undvika dammsugning ”de närmaste dagarna” för att inte i onödan anstränga det numera sköra elnätet. Många satte (det ännu varma!) kaffet i halsen. Men det var inget förtida aprilskämt. Däremot en konsekvens av en helt galen politik där extremisterna i Miljöpartiet tillåtits diktera agendan för vårt land. De dyra elpriserna och bristerna i elnätet är en direkt konsekvens av att kärnkraftreaktorn Ringhals1 stängde vid årsskiftet. Gott folk, det är bara att inse att den nuvarande regeringen Löfven ihop med extremisterna i Miljöpartiet är i full fart arbetar för att ödelägga Sverige som ett tryggt och välfungerande industriland. Elbristen är bara början.

 

Det har under 2020 rått elbrist i södra Sverige. Redan i somras fick därför oljekraftverket i Karlshamn startas upp för att lösa elbristen. I dagarna gick Holmens vd Henrik Sjölund och berättade att man på grund av rekorddyr el tvingats dra ner produktionen på pappersbruken i Norrköping och Hallstavik. Och från 2027 kan södra Sverige tvingas att klara sig utan elöverskotten från norra Sverige, enligt en rapport från Region Norrbotten. En stor anledning till det är att basindustrin ska ställa om. Bara statliga gruvbolaget LKAB kommer framöver behöva en tredjedel av Sveriges nuvarande elproduktionen – samtidigt som elbehovet i södra Sverige bara ökar.

Svensken är redan kokt likt en groda som knappt reagerar på att döden i grytan närmar sig. Folket drar på sig en extratröja och tänker att snart är det vår. Men elnätet är livsviktigt för ett land i norden där kylan och mörkret har ett grepp om samhället i 7-8 månader om året… Att vargavinter kommer är regel och inte undantag. Att Sverige kunnat vara världsledande industriland har berott på att vi haft billig energi från kärnkraftverken. Detta är något som regeringen Löfven nu i rask takt monterar ner.

Utan el blir det svårt för industrin. Jobb hotas, skatteintäkterna minskar. Samhället halkar efter. Vi blir beroende av andra länders energikällor. Just nu importerar Sverige smutsig el från våra grannländer. Sedan Ringhals 1 och 2 stängdes ner har Sveriges elsystem blivit allt mer väderberoende och osäkert. Danmark, Tyskland och Polen har under året regelbundet eldat fossila bränslen för att försörja oss med el. Under tisdagsmorgonen förra veckan importerade vi exempelvis 14 gånger smutsigare el från Polen, än vad vi själva samtidigt producerade (Sverige hade en inhemsk elproduktion med kolintensitet på ca 50 gCO₂eq/kWh jämfört den polska importerade elen som låg på 704 gCO₂eq/kWh).

Den destruktiva politiken som regeringen Löfven åkallat över Sverige är inget annat än ett brott mot den egna befolkningen. Asylmigrationen spås öka samtidigt som asylmigranter särbehandlas på svenska folkets bekostnad (bland annat tillåts de resa in i landet utan krav på negativt covidtest, som om månandet om människors hälsa var ”icke humanitärt” enligt Mikael Dambergs sekreterare). Skatteslöseriet är flagrant men pengarna går inte till behövande svenska hårt arbetande skattebetalare utan till allsköns kriminella och terrorstater i oändliga strömmar av ”bistånd” som flödar ut ur landet, medan höga chefer lever i sus och dus fjärran från Sveriges fattigpensionärer. I Danmark bildas nu missnöjesrörelser, som ”Black Men som ställer sig upp mot det socialistiska förtrycket i coronas namn. Det bubblar av ilska på flera håll i Europa. I Sverige? Missnöjet sjuder på sociala medier – men folket låter sig kokas vidare.

Se mer här från SwebbTV, preppa, och förbered dig på bistra tider!

Elnätet går mot katastrof:

 


*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer