Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Regeringen försöker nu styra mainstreammedier – tyst från opinionen till vänster

av | 30 aug, 2021 | Maktmissbruk

Lästid: 5 minuter

Häpnadsväckande och olustigt. Samt ännu ett slag mot den svenska yttrande- och pressfriheten. Så kan man sammanfatta den politiska maktens senaste försök att strypa och kontrollera medierna. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark låter genom sin pressekreterare visa sitt missnöje. Makten hör av sig efter ett avslöjande reportage om misslyckad integration och hur invandrare inte kan försörja sig själva och kallar det för ”en flört med SD”. Det är ett grovt övertramp och maktens långa fingrar som försöker styra och kontrollera rapporteringen. Nu rör det sig inte längre om enbart fria, oberoende samt systemkritiska publikationer, nej nu är det faktiskt självaste Bonnierägda GT, en del av Expressen, som drabbas. Jag må vara kritisk till Expressen och andra mainstreammedier men här står jag till 100% på deras sida. Att etablissemanget inte ser och högljutt säger ifrån mot det flagranta övergrepp som ministrar utövar är faktiskt absurt. Som vanligt handlar det om att man inte vill att sanningen om den destruktiva migrationspolitiken ska komma fram. Men vänstern är tyst. Censur från socialdemokraterna verkar lika välkommen som accepterad – ett sluttande plan för demokratin.

 

Det var alltså arbetsmarknadsministerns Eva Nordmarks pressekreterare  Max Ney som i helgen hörde av sig efter Expressens publicering där man tydligt visade att invandrare lever gott på svenska bidrag och att de inte kommer in i samhället. Efter åratal i Sverige behövs fortfarande tolk och 32.000 kronor i månaden kan man få helt utan krav på motprestation. Men den socialdemokratiska ministern anklagade granskningen för att vara propaganda. ”Flörtar med SD”, var orden Ney använde.

Så här skriver Christer El-Mochantaf som är chefredaktör på GT:

 ”Max Ney, sekreterare åt Eva Nordmark, skriver i ett sms att reportaget är bra ”trots att det är Expressen” och att vi på GT/Expressen ”flörtar med SD”. Detta för att vi har publicerat fakta om nyanländas situation på arbetsmarknaden i dag. När reportern frågar om åsikterna är ministerns egna, vänder Max Ney plötsligt och meddelar att han inte hade läst reportaget – och att han inte längre tycker som han skrev. Det är som en fars. Vi har ett akut problem i dag. Människor som kommer hit får inte jobb, de lär sig inte språket, de blir inte en del av den infrastruktur de förväntas vara del av -– och bidra till. I Göteborg talar en ”Tystnadsrapport” om hur parallella samhällsstrukturer påverkar myndighetsutövningar medan chefer tystar problemen. Samtidigt tycker alltså Arbetsmarknadsministerns pressekreterare att dessa skildringar från journalister är politiska flörtar. Det är mycket problematiskt – snacka om att vara verklighetsfrånvänd. 

Det positiva i kråksången är att även de medier som vanligen försöker släta över Sveriges migrationskollaps, nu börjar tala klarspråk. Det i sin tur beror på att även journalisterna och redaktörerna där är vanliga människor med familjer och privatliv, och även dessa inser att de inom en överskådlig framtid riskerar att drabbas av den huvudlösa politiska kurs som Sverige tycks oförmöget att byta. Journalisternas egna barn och gamla föräldrar kommer att fara illa så självbevarelsedriften börjar sätta in. Medierna som förr ofta kallades ”den tredje statsmakten” inser sin roll, och att opinionen faktiskt kan påverka vilka politiska beslut som kommer att tas framöver.

Nyttigt är också att de medier som under lång tid låtit politiker komma undan med sin misshandel av Sverige, nu börjar inse att politikerna inte är deras bästa vänner. Att den politik som förs är livsfarlig och destruktiv och att yttrandefriheten därmed lever farligt. Jag hoppas att arbetsmarknadsministerns debacle ska leda till fler och hårdare granskningar av den sittande regeringens politiska beslut. Denna soppa ska upp på bordet. Byken måste tvättas. Sanningen ska fram. Bara då kan problemen (inte ”utmaningarna”) hanteras.

Steg ett är en radikal förändring av migrationspolitiken. Asylstopp. Krav på de invandrare som är i Sverige. Hemvandring. Och kraftigt reducerade bidrag. Medborgarlönen som diskriminerar svenskar och gynnar utomeuropeiska migranter, behöver tas bort.

Sverige behöver ett tillfrisknande, och där måste så många medier som möjligt vara behjälpliga. Ju fler som börjar nyktra till, desto bättre. Snyftreportage som de som ständigt produceras av public service, där invandrare är offer medan svenskarna är onda rasister, behöver upphöra. Journalisterna måste börja göra sitt jobb, inte vara politiska aktivister som ska fostra folket i vänstermarinerad ”värdegrund”. Men det måste ske nu, för det är bråttom. Just nu far Sverige och dess skötsamma medborgare väldigt illa.


*****

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet! Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer