Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Rasmus Paludans löfte: ”Det kommer brinna många fler koraner i Sverige”

av | 1 sep, 2020 | Yttrandefrihet

Lästid: 8 minuter

Isabella Lövins avgång och Annie Lööfs comeback. Det var förmodligen vad gammelmedia om inte hoppades så åtminstone trodde att svenska folket skulle prata om under veckan som gick. Två vänsterkvinnor med rätt värdegrund. Nu blev det inte så. För in på arenan klev en för många svenskar hittills okänd dansk. Med hjälp av en gasbrännare och ett par koraner såg representanter från hans islamkritiska parti Stram Kurs till att rikets tredje största stad återigen hamnade på allas läppar, denna gång så till den milda grad att hashtaggen #Malmo och #swedenriots började trenda borta i Indien. Katerina Magasin tog sig en pratstund med den Larry Flynt-esqua partiledaren Rasmus Paludan om hans framtidsplaner, hans syn på Sverige i allmänhet och den svenska polisen i synnerhet.

Förra veckans stora samtalsämne blev tveklöst dansken Rasmus Paludan-ledda antimuslimska parti Stram Kurs koranbrännarstunt, som även kom att dela landet i två läger: För. och emot att bränna en religiös skrift i syfte att utmana hur väl yttrandefriheten i ett land fungerar. Efter att Paludan bjudits in av svenska konstnären Dan Park för att manifestera mot islamiseringen genom att bränna muslimernas heligaste symbol blandades ömsom kritik, ömsom hejarop. Men trots att åsikterna gick isär om huruvida det var genialt och rätt eller korkat och förkastligt, blev likväl den gemensamma nämnaren att alla hade en åsikt om det inträffade. Och resultatet blev som många misstänkt: Svensk yttrandefrihet mår uselt.

Rasmus och hans gäng dominerade politikdebatten totalt i sociala medier, efter att islamister svarat på deras provokation med att tända eld på och vandalisera delar av Malmö. PR-fiaskot för islam som mainstreammedia gjort sitt bästa för att försöka undvika, var än en gång ett faktum, trots ambitiösa försök från SVT och SR att i elfte timmen släta över det med rubriker som ”Polisen Fredrik fick rosor kastade på vindrutan” och ”Personer med andra motiv än religiösa” när de desperat sökte politiskt korrekta förklaringar över vilka som låg bakom upploppen.

Ett färskt klipp som Samhällsnytt lagt ut i måndags på sin YouTube-kanal sköt den sistnämnda fake news-rubriken i sank då den visar hur en pöbel av muslimer skriker just ”Allahu Akbar” efter att en kvinna med ett brinnande metallobjekt som på arabiska kallar Rasmus Paludans partikamrater för hundar och grisar inför lynchmobben, innan hon ropar att ”polisen konspirerar med dem”.

Men handlingarna från polisen tyder snarare på motsatsen. Det var den svenska polisen som förbjöd Paludan att ha manifestationen. Det var svenska polisen som gav Paludan två års inreseförbud till Sverige utan att ha begått något brott alls på svensk mark. Och det var svenska polisen som grep Stram Kurs medlemmar när de spelat fotboll med Koranen. Hälften av dem som fördes bort var inte ens misstänkta för brott.

Hej Rasmus, du är en van anordnare av koranbränningar i Danmark. Blev reaktionerna i Sverige som du väntat dig?

– Att den svenska polisen är ett dåligt skämt var något jag inte hade förväntat mig. De är komplett odugliga och fungerar som lakejer för islam när de saboterar vår lagliga demonstration. Tre medlemmar från Stram Kurs greps, och man förde bort ytterligare tre medlemmar för att ”fungera som vittnen”. Syftet var förstås inte att de skulle vittna, utan att helt enkelt se till att vi inte hade några man kvar som kunde demonstrera. Men den svenska polisen vet inte vilka de har att göra med. De är bra naiva om de tror att vi danskar i Stram Kurs blir skrämda av dessa fasoner. Alla som var med i vår demonstration var stolta över att få äran att kämpa för vårt broderfolk. En sa till mig att han inte känt sig så stolt på många år. Att svenska polisen sedan stjäl våra videoupptagningar och ljuger för att få mig till gränsen där de möter upp bevisar att svensk polis i stor grad är en kriminell islamiserad organisation. Hur kan ni i Sverige ens respektera någon som beter sig så?

Mitt bestående minne från kravallerna i Malmö är hur en till synes oorganiserad och för situationen gravt underbemannad svensk poliskår bokstavligt talat backar för bråkmakare som knuffar dem framför sig. Vad kände du när du såg klippet?

– Den svenska polisen är extremt feminiserad och förlåtande mot denna sortens ligister som härjar i Rosengård. Polisen tycks tro att man är kapabel att hantera en folkmassa oberoende av vilka nationaliteter folkmassan innehåller, vilket naturligtvis är totalt idiotiskt. Kommer man från en kultur som bara kan respektera fysisk makt, så är det naturligtvis fysisk makt man måste använda om man ska kunna upprätthålla ordningen. Jag gissar att svensk polis är rädd för att ta i med hårdhandskarna när de vet att de som de möter kan slå tillbaka. En icke-maskulin poliskår som den svenska är något som få kulturer respekterar, säger Paludan.

Därefter slinker samtalet in på högern i Sverige. Även om intrycket på sociala medier är att de flesta inom högern välkomnar Rasmus Paludans initiativ i olika utsträckning, så har även tung kritik förekommit från samma läger.

När det utannonserades att du och Dan Park skulle organisera en koranbränning i Rosengård väckte det starka känslor – bland annat från högern. En högerdebattör skrev att han önskade att du blev slagen på käften. Och före detta statsministern Carl Bildt har i efterhand gått ut och fördömt bokbränningen men undvikit att kritisera upploppen. Är du förvånad över att högern som normalt sett förknippas med yttrandefrihet har levererat dessa utspel?

– Om vi pratat ett annat land än Sverige så hade jag blivit överraskad. Men ligistkramarna fick mark redan 1975 då den kända kommunisten och Sverigehataren Olof Palme beslutade att Sverige skulle bli mångkulturellt. Det är en extrem grad av anpassning i den svenska makteliten i Sverige, och denna anpassning försvarar sig när det centrala angrips: Att några få men väldigt välbärgade människor styr Sverige, som önskar att dessa önskar att islam ska förändra och ödelägga Sverige. Vad gäller att någon ska ha uttryckt en önskan om att slå mig i ansiktet har jag inte hört något om, men det är uppenbart en kriminell buse när man föredrar att bruka våld framför att argumentera för sin sak.

Ett annat återkommande klagomål från just högern som jag sett mot manifestationen är kostnaden. Man tycker det är en onödig utgift att finansiera polis och betala för skadegörelse bara för att bränna en bok.

– Kostnaden för islam är redan enorm i Sverige. Dels ekonomiskt, då så stora resurser läggs på kriminalitet relaterat till islam. Men också i mänskliga termer. Vi ser hur svenska kvinnor våldtas och män som blir torterade, misshandlade och mördade. Utgiften för Stram Kurs koranbränningar är en droppe i havet i sammanhanget. Dessutom är våra handlingar helt nödvändiga för att svensken ska vakna, säger Paludan.

Just när röken lagt sig från kravallerna så fick sagan om Paludan ett nytt oväntat kapitel, då det kommit till hans kännedom att han enligt rättsliga definitioner med största säkerhet räknades som svensk medborgare i tillägg till det redan etablerade danska medborgarskapet. Något som en överraskad Paludan upptäckte strax efter att svenska polisen ålagt honom med inreseförbud i två år, och med uppenbar förtjusning lät meddela på Facebook i lördags. Vad detta innebär i praktiken kan få stora konsekvenser. Antingen så lär Paludans inreseförbud rivas upp, eller så kan politiker hädanefter inte hävda att dubbla medborgarskap utgör ett hinder för att utvisa kriminella.

Många i kommentarerna på ditt Facebookinlägg om ditt dubbla medborgarskap vill att du prövar detta mot Sverige och helt enkelt stämmer staten. Är det något du planerar att genomföra?

– Jag har redan skrivit till den svenska ambassaden i Köpenhamn och sagt att jag vill träffa dem i denna veckan för att beställa svenskt pass. Normalt upphör medborgarskap om man inte har bott och varit folkbokförd innan man blir 22. Men jag arbetade och var folkbokförd i Stockholm när jag var 18. Därför har jag lyckats behålla mitt medborgarskap. Med detta sagt har jag ännu inte tagit ställning till om Sverige är säkert för mig. Risken att bli dödad är ju påtaglig eftersom svensk polis varken kan eller vill beskydda mig.

Vi har tidigare sett danska komikern Jonatan Spang träffsäkert driva med Sveriges politiska korrekthet och censurkultur på ett sätt som nog varit svårt här hos oss. Ibland får jag nästan intrycket att danskar är mer medvetna om vad som pågår i Sverige än svenskarna själva. Hur går egentligen snacket i Danmark om oss tokiga grannar i norr?

 – För de danskar som följer debatten är det ett mysterium hur ett stolt folk som under tusen år av slit och möda byggt upp ett lyckligt land inom loppet av några år tycks vilja söka att förstöra samma land. Vilket nöje är det att framöver kunna se när svenska män och kvinnor varje fredag ska våldtas på stan som allmän underhållning av den nu härskande klassen? Ändå ser ni hur överfall och förnedringsrån mot båda könen ökar i omfattning från era fiender. Hur svenska föräldrar har samvete att rösta på något annat än SD och AfS är bortom mitt förstånd. Förstår inte svenska föräldrar att de indirekt blir ansvarig för morgondagens våldtäkter när de idag lägger sin röst på folkförrädarpartier?

Det har inte saknats kritik mot er manifestation, men många har också varit väldigt positiva, både innan och efter. Ditt parti deklarerade häromdagen på Facebook att en ny koranbränning i Rosengård kommer ske. Kan du avslöja några detaljer?

– Vår ståndpunkt är att det är etiskt att bränna riktigt många koraner i Sverige, tills svenskarna vaknar. Men då svensk polis – åtminstone den i Malmö – är öppet kriminell, så kommer framtida bränningar att ske utan deras inblandning. Jag gissar, att resten av året kommer bli något alldeles extra för Sveriges del, säger Paludan kryptiskt.

Man kan älska eller hata Rasmus Paludan, och man kan vara för eller emot koranbränning. Men utan att lägga någon värdering i hans tilltag just här och nu, så tycker jag mig kunnat se att ett mångårigt dödläge är på väg att brytas i Sverige. Partiledaren har hittat muslimernas akilleshäl, med en kontroversiell men alltjämnt laglig metod så testar han nu Sveriges muslimer i synnerhet och yttrande- och mötesfriheten i allmänhet. Och även svenskarnas tålamod, såväl med den skeva migrationspolitiken som med politikernas flathet. För hur många kravaller klarar folket i stugorna av att se i sina städer? Vem kommer de lägga skulden på, de islamister som utför dem, mannen som provocerar fram dem, eller de folkvalda som inte kan skapa trygghet för sitt eget folk? Jag vet inte. Tiden får utvisa. Men en sak är säker: Detta var knappast den sista koranbränningen på svensk mark i Paludans regi.

MARC WEST

Marc West är skribent och medarbetare i Katerina Magasin.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer