Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Rasistanklagad medieprofil skriver själv: ”Den tröttsamma svenska gruppmentaliteten fördummar debatten”

av | 20 nov, 2017 | Kultur

Lästid: 7 minuter

En av alla dem som drabbats av censur, avstängningar och rasistanklagelser är medieaprofilen ”Arga blatten” – föga förvånande själv invandrare, en som kan och vågar betrakta Sverige ur ett kritiskt perspektiv. Han är orädd och använder bitvis ett språk som sällan omhuldas i de fina salongerna, men där får arbetarklasshjältar sällan något utrymme i vilket fall som helst (såvida de inte anpassar sig till oigenkännlighet och utplånar sitt oslipade patos). Här skriver han själv om hyckleri, rädsla för avvikande åsikter, dubbelmoral och att rashysterin fördummar både debatten och befolkningen. Samt om hur han själv kränkts, hängts ut och rasistanklagats gång på gång – bara för att han pekar på obekväma sanningar och utmanar vänstereliten och makten.

Sedan jag började göra videor på YouTube för tre år sen har jag blivit kallad husneger, nazist och anklagad av Aftonbladet/Expressen för att inspirerat skolmassakern i Trollhättan. Varför? För att jag sagt självklarheter om invandringspolitiken, saker som brukade anses vara rasism men numera är sossarnas egen politik. Mitt tankebrott har vart att jag erkänner att den smutsiga ankungen SD har några bra poänger, men knappast är förtjust i partiet som helhet. Detta räcker för att förtjäna de värsta stämplarna i landet.

Något jag märkt däremot är att de hemska sakerna jag sagt i mina videos nuförtiden är krönikor i gammelmedia, av en stagnerad journalistelit som vill vara ”goda” samtidigt som de försöker vinna tillbaka sin publik från Fria Tider. Jag kan bara säga att det är tur att man inte haft ett riktigt jobb under hela den här tiden. Då hade man blivit arbetslös. Det är såna historier jag hört av följare under åren, till och med ungdomar kontaktar mig för att berätta att de skulle få sämre betyg av sin PK-lärare ifall de vågade tala ärligt. De blir underkända för arbeten som är kritiska till exempel mot öppna gränser och feminism. Jag kan inte tänka mig vilken effekt detta kommer ha på medborgarens tillit för systemet och makten framöver, men det är väl positivt att folk äntligen fattar att staten inte är din polare.
En konkret konsekvens jag märkt av dock, utöver dåligt underbyggda glåpord, är godhetsvänstern oändliga försök att censurera och ta bort min plattform. Jag har flera gånger tagit del av skärmdumpar i facebookgrupper där vänsteraktivister försökt ta ner min Youtube-kanal via falska anmälningar. Det kan handla om så pass löjliga saker som: ”Han använde en skärmdump från en nyhetsartikel, kan vi inte få det till copyright så de tar ner videon? Anmäl anmäl anmäl!”

Om screenshots av allmänna texter räknades som upphovsbrott hade fri journalistisk varit död. Då hade SVT:s Uppdrag Granskning kunnat bli stämda när de gjorde ”Jihad i Göteborg” som påvisade vad islamister tycker privat, och vad de säger till kommuner offentligt för att lura till sig bidrag. Lyckligtvis är YouTube mycket bättre på att hantera anmälningar och förstå grundläggande juridik än vad Facebook är, och därför har detta inte fungerat. Men Facebook är en annan berättelse.

Jag använder Facebook för att dela idéer, avslöja hyckleri och upplysa folket om händelser som vanlig media inte rapporterar om. Min sida har vart instrumental för att få många att inse vad som pågår i Sverige, vad politiker döljer från dig, samt att växa min följarbas. Några av mina videos lyckas bli virala på Facebook men inte YouTube, så det hjälper verkligen med att nå ut. Faktiskt känner en del inte ens igen mig främst från YouTube, de blev introducerade till mig via Facebook när deras vänner gillat mina inlägg. Kort och gott har det vart viktigt i min opinionsbildning, som grundar sig på fakta. Jag är alltid noga med källhänvisning. Men det där med trovärdiga källor gör ingen skillnad när du knarkar godhet.

Det tog mig två år att bygga upp 40 000 följare. Sedan ändrade Facebook sin definition av vad som räknas som rasism under tryck från EU, och då blev jag plötsligt avstängd för sådana saker som att beskriva hur kultur samverkar med politik. På två veckor fick jag fem strikes av de mest urlöjliga skäl, några exempel kan ni ta del av här: https://www.youtube.com/watch?v=_0yjYYx2TMY
Det var uppenbart att någon vänstergrupp samverkat för att massanmäla. Jag vet hur dessa människor fungerar. Jag har talat med dem innan. Titta bara på följande skärmdump.
Detta hände 2016. Den här kvinnan är fullt medveten om att mina inlägg inte bryter mot Facebooks gemenskapsregler, ändå uppmanade hon en grupp på tusen personer att ignorera detta och massanmäla. Jag valde då att ladda upp skärmdumpen på min Facebooksida och uppmanade gruppen att argumentera emot mig, istället för att falskanmäla. Då fick jag ett privat meddelande från gruppens ledare. Hon ber mig ta bort skärmdumpen då den visade personens namn vid tillfället. Jag säger att jag gärna gör det ifall hon säger åt sin grupp att sluta upp med falska anmälningar. Hon vägrar. Svaret jag får: ”Det har ju att göra med att Facebook sällan bryr sig om att stänga ner sidor som på allvar sprider propaganda.” Samtalet ledde ingenstans. Hon vägrade se något fel med falska anmälningar. Istället tyckte hon bara att Facebook inte tog ”rasism” på allvar.
Ett långt tag senare läser jag en nyhetsartikel om en S-politiker som bestämde sig för att gömma SD:s valsedlar. Namnet låter bekant. Så jag kollar inkorgen på min förra Facebooksida, och det visar sig att misstanken stämde. Det är samma person som var ledaren för gruppen.
Det är alltså definitionen godhetskrigarna har av demokrati: ”Håll käften.” Detta illustrerar massanmälarnas mentalitet, och det finns flera sådana grupper på Facebook. Vissa av dom är hemliga så man inte ens kan söka på dom, och Facebook är helt obrydda kring det här problemet. Som Katerina Janouch tidigare påvisat sitter till och med #JagÄrHär medlemmar bland Facebooks anställda, ännu en grupp som verkar ägna sig åt massanmälningar.

Jag vet inte riktigt vem som tog ner min Facebooksida, men det hände till slut. Jag har nu en ny. Den har 9000 följare vid tillfället, men jag kan inte använda den på en månad då Facebook återigen stängt av mig för ”rasism”. Vad gjorde jag denna gången? Jo, jag skrev om hur Polen legaliserat medicinsk cannabis. Enligt Facebook ska detta vara kränkande mot någons ”ras, etnicitet, religion eller kön”. Det är övertydligt att godhetskrigarna fått orimligt mycket kontroll över sociala medier.

Vad är då problemet med detta?

 Problemet är att rasisthysterin urholkar intelligensnivån på både samhällsdebatten och befolkningen som helhet. Detta har lett till miljarder i bortslösade skattepengar när politiker inte vågar ta obekväma men nödvändiga beslut, då de är rädda för vad media kommer tycka. Case in point, SVT:s Tvärvändningen. Det har också lett till att svenska medborgare blivit andrahandsmedborgare i sitt eget land, och att människor inte lär sig tänka kritiskt. Källkritik är inte att blint lita på mainstreammedia. Det är att förstå att alla har en agenda, och sanningen oftast finns någonstans i gråzonen.

Jag får meddelanden av människor regelbundet. Vuxna människor beskriver hur deras känsla av utanförskap lättar när de får veta att någon faktiskt tycker som de, att de inte är ensamma med att se problemen. Det får dem att sluta må dåligt över att vara oroliga inför samhällsutvecklingen. Unga människor beskriver hur jag hjälpt dem få bättre betyg i skolan. Dels lär de sig väldigt mycket om politik från mina videor, vilket hjälper i samhällskunskapen, och dels utvecklar de sitt kritiska tänkande genom att ta mina tankemönster och applicera dem på andra områden. Det grundläggande budskapet i mina videor är sunt förnuft och kritiskt tänkande. Jag vill inte att du ska tänka som jag, jag vill att du ska tänka som du. Därför förvånar det knappast att vissa av mina följare är sverigedemokrater, medan andra är moderater, liberaler och även kommunister. Det finns en vettig vänster i Sverige också, som förstår värdet i demokratisk debatt. Dessa är väldigt trötta på mainstream-vänstern.

 Min politiska läggning är inget jag är intresserad av att definiera, då jag förkastar den tröttsamma gruppmentaliteten som finns i Sverige. Alla har bra idéer, både vänstern och högern, såväl som dåliga idéer. Jag tror därför sund utveckling nås bäst genom att samarbeta där man håller med varandra. En sak som är helt omöjlig att undvika är dock tyvärr att intoleransen främst kommer från vänsterhåll. Jag har aldrig sett ett gäng moderater eller libertarianer massorganisera sig för att ta bort en vänstersida på Facebook, överrösta en vänsterpartist som håller tal, försöka få någon sparkad från sitt jobb på grund av socialiståsikter, eller allmänt försöka ta ifrån någons röst och inkomst. Däremot är exemplen från vänsterhållet otaliga. Inte bara mot mig utan många andra sidor, debattörer, politiker och aktivister. För många att nämna. Alexander Bard och studenterna i Lund är väl det senaste. Här är något för alla godhetskrigare att betänka: Om åsiktskorridoren kan svänga åt ett håll kan den svänga åt det andra också. Allt ni gjort mot människor över åren kommer ni få uppleva själva, när de ni förtryckt och förföljt lyckas komma åt makten. Jag tycker inte detta är rätt, men det är mycket såna tongångar jag sett på internet. Tänk efter innan ni avfärdar någon som rasist bara för att det är bekvämt.”
Video 2 – Hur en teknikalitet tog bort min sida med 40’000 följare: https://www.youtube.com/watch?v=eO4_JkNlwxY
Blockad i en månad pga cannabis: https://twitter.com/ArgBlatteTalar/status/927453015010893825
Hur Facebookcensur hör ihop med EU:
Hur svenskar blir andrahandsmedborgare i sitt eget land:
”Arga blatten”  är Youtube-bloggare som varit verksam sedan 2014. Profilerar sig främst inom invandringspolitik och feminism, men ägnar sig även åt narkotikapolitik från tid till tid. Delvis nyhetsbevakare, delvis hypersarkastisk odräglig satiriker. Bor långt ute i skogen med alla andra nationalistiska troll.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer