Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Rapport från Helsingborg: ”Det håller på att bli ett nytt Mellanöstern här”

av | 12 maj, 2020 | Uncategorized

Lästid: 7 minuter

I natt var det dags igen. En explosion inträffade i ett flerfamiljshus i Helsingborg, en tidigare vacker och fridfull stad som idag närapå skulle kunna gå under benämningen Sveriges Beirut. Katerina Magasins nya krönikör Jack Nilsson växte upp på den skånska landsbygden där han inte kände till hur verkligheten kunde se ut bara några mil bort. Det var inte förrän han 2014 flyttade till Helsingborg som han med egna ögon fick se den numera våldsamma vardagen. Han började dokumentera det han såg, dagliga rapporter som ofta publicerades på sociala medier. Den sista tiden har han inriktat sig på migration och den islamism som tagit allt hårdare grepp om det svenska samhället. ”Människor vet mycket väl vad som sker – att den dysfunktionella migrationspolitiken är det stora problemet – men vågar inte tala om det offentligt av rädsla för att bli utfrysta, trakasserade och förlora jobbet. Vi har levt för gott alldeles för länge och det har landat i att vi blivit fredsskadade och har svårt att ta till oss vår nya vardag. Men kommande generationer lär få betala dyrt för våra skygglappar. Otryggheten ligger över hela riket och främst i städer – vissa ställen är mer drabbat än andra. Skåne är hårt drabbat av den våldsvåg som svept in de sista åren. Det finns snart inte en by som är förskonat från detta. Det är allt från bomber och skottlossningar till överfall och bränder. Våra politiker måste ta tag i detta men jag har svårt att se att det kommer ske så det är upp till oss medborgare nu. Skriv och informera allt och alla – vissa vaknar av information i form av bevis och andra måste dessvärre bli drabbade innan något uppvaknande sker. Förr i tiden så sas det att det var bristen på information som gjorde att man inte var lika upplyst – idag dränks vi i information men man tar inte till sig den.”

Helsingborg, en tidigare vacker och välkänd stad, har på senare år blivit rena ghettot. När jag bodde på landet och hemma hos mina föräldrar tog jag bussen in varje helg, dels för att vara ute på stan (och på krogen) men också för att bara hänga där då det var en mysig sommarstad – nära till hav, till Danmark och till fina tjejer. Jag kunde gå ute ensam på nätterna, full som nykter, i vad som idag är mångkulturens högkvarter, Gamla Torg. 2014 jobbade jag dessutom på tågen och gick av 05 varje morgon – där fanns inte ett endaste gäng på knutpunkten under nätterna. Idag kryllar det av kringströvande gäng, narkotikaförsäljning, rånare, våldtäktsmän, bilar med tonade rutor som kör runt och patrullerar och stirrar surt, bomber, skottlossningar och tungomål allt annat än det svenska språket.

När du är i Helsingborg känner du dig som utomlands. Jag har bott här de sista fem åren och situationen eskalerade samma år jag flyttade in i slutet av 2015/början på 2016. Jag har fått mitt liv att fungera trots gängen och de stökiga som bor här, men har också fått min beskära del av vansinnet –bland annat fått ge några på käften som försökt råna mig, stoppat våldtäktsförsök och duckat för bomber för det har smällt riktigt ordentligt i min närhet.

För några dagar sen var det återigen dags för Helsingborg att få känna på ytterligare en bilbomb – denna gång i Laröd. En bil stod i lågor och var totaldemolerad efter en detonation. Det var bara några veckor sedan vi hade en annan bilbomb så kraftig att bilen flög i luften och motorhuven hamnade tvärs över gatan. En 15-årig tjej gick förbi när det smällde och skadades.

Nu har Helsingborgs undre värld steppat upp och vi har fått vägpirater där man under pistolhot tvingar ut människor ur sina bilar och kör iväg. Vi hade tre bilrån förra helgen – även ett fall där de väntade hemma hos offret och när han kom in på sin uppfart så kom de ur buskarna och stal bilen.

Polisen har i skrivande stund drönare runt om i stan som håller koll då befolkningen (och även poliser) blivit attackerade. Dessa skall användas i brottsförebyggande syfte. Vi har haft massor av raketattacker där man medvetet (inne på knutpunkten) riktat fyrverkeripjäser mot ansiktet på folk. Det har brunnit ofantligt många bilar. Polisen gick för ett tag sedan ut med att man upptäckt bombfabriker i stan där bomber varit så kraftiga att de kunde blåst ut hela fastigheter – polisen sa dessutom att det detonerat bomber i princip var vecka sedan september 2019. För tre månader sedan fick lägenheter evakueras efter att man hittat militärt sprängdeg utanför en nattklubb – även fyra villor i Ramlösa sprängdes. Vi hade även drive-by´s här där man på mopeder öppnade eld mot folk som satt på uteserveringar. Polisen berättade dessutom att man kan hitta pistoler och ammunition på bakgårdar (bland annat på en bakgård bredvid vår högstadieskola).

För ett tag sedan sprängde man gymmet här nere, man sprängde dessutom polishuset och socialförvaltningen, man har sprängt ofantligt många lägenheter och villor och nu har man gått över till bilar. Förra året hade vi nio rån inom loppet av fyra timmar och dessa rån har inte upphört. Våldtäkterna har heller inte upphört och våra kvinnor är väldigt otrygga här.

Jag såg tre blodpölar under min promenad förra veckan och de som bor här känner sig inte alls trygga.

Det har inte alltid varit såhär, trots att så många fortfarande blånekar och hittar på alla ursäkter för att slippa peka på det uppenbara – den kravlösa och slappa migrationspolitiken som våra politiker för och som fullständigt raserar det här landet och allt som tidigare generationer byggt upp.

Jag vet vad jag talar om då jag själv bor i ett av många områden som består till större delen av utrikesfödda – vi vet vilka det är som är kriminella. Många i området är även livrädda för den islamism som i skrivande stund breder ut sig i landet. Att det ser ut så här är inte utlänningar som förnekar, utan det är pursvenskar som aldrig själv skulle sätta sin fot i ett sånt här område och som in i det sista känner sig tvungna att förneka och försvara islamismen –den islamism som så många flytt från men som nu tillåtits få fäste i vårt samhälle genom brist på krafttag från våra politiker – samma politiker som fört in det i landet.

Sverige var en gång i tiden känt för sin trygghet – idag varnar omvärlden för oss. Utländska nyhetskanaler pratar om nu hela tiden om vårt land. Om bomber, våldtäkter, mord, skottlossningar och gänguppgörelser. Detta är på riktigt.

Förstår ni inte att Sverige kommer bli ett nytt Mellanöstern om denna kravlösa politik får fortsätta föras? Det spelar ingen roll vem du håller på eller var du bor, för det kommer nå oss alla tids nog. Det är inte bara vi som lever och verkar just nu som kommer få lida, utan våra barn och barnbarn kommer få stå för notan för detta vansinne. De kommer få stå för notan för att det svenska folket vägrade göra någonting åt situationen våra politiker ställt till med – vad Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt ställt till med.

Jag saknar det gamla Helsingborg och det gamla Sverige. Framförallt så saknar jag tryggheten. För oron sprider sig från stad till stad nu – från by till by.

 

JACK NILSSON (TEXT & FOTO)

Jack Nilsson är 28 år gammal och bor i Helsingborg. Han arbetar som lärare och debuterar nu som krönikör på Katerina Magasin.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer