Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Rapport från en lärare: ”Afghanerna blir hotfulla, slår i väggar, skakar av ilska för att de inte får de betyg de vill ha”

av | 9 jul, 2019 | Migrationspolitik

Lästid: 4 minuter

Jag har blivit kontaktad av flera lärare på sistone som vittnar om besvärlig situation på grund av den så kallade ”gymnasieamnestin” då vuxna män utan asylskäl, mestadels så kallade ”ensamkommande afghaner”, placerats i skolorna bland gymnasieungdomar. Efter att en pensionerad lärare mördats av en ensamkommande afghan i Kil har oron ökat. Läraren som berättar här har kontaktat mig via sociala medier. Precis som trebarnspappan ”Rickard” i Expressens långa reportage om medelklassens oro som publicerades nyligen, vågar denna lärare ej framträda med namn och bild utan vill vara anonym (jag vet dock vem personen är). Här är vittnesmålet om hur en vardag ser ut för en lärare i gymnasieamnestins Sverige anno 2019 – det är bland annat inte ovanligt att man ger ”snällbetyg” till afghanska män av rädsla för repressalier, så att afghanerna får stanna i Sverige.

”Det är ju inte på grund av nazister jag har överfallslarm som lärare i skolan, utan på grund av att jag undervisar ”ensamkommande afganska män”. Ingen verkar tycka det är sjukt/konstigt, ingen ifrågasätter att mitt arbete numera innebär allvarliga risker för min hälsa/liv. Jag oroar mig ständigt och det har inte blivit bättre sedan mordet i Kil då en lärare mördades av en afghan.

När ”mina” afghaner inte får de betyg de vill ha, blir de som galna. Jag är rädd för den här aggressiviteten. Det värsta är att de blir uppbackade av sina politiskt korrekta kontaktpersoner. De är väldigt stridiga och hotfulla De skriver till mig och hotar mig.

Det är bland annat därför som många lärare ger ”snällbetyg” till dessa ensamkommande så att de får stanna i landet. Afghanerna är fåraherdar de flesta, de är inte engagerade i undervisningen, de har dålig närvaro och så vidare (det finns självklart undantag). Inte får våra årskurs 9-elever frikort till gymnasiet? Varför får afghaner ”snällbetyg” och förtur, de ska ju uppnå årskurs 9:s mål och kunskapskrav… Jag är så arg hela tiden över det här!

Afghanerna blir hotfulla, slår i väggar, skakar av ilska för att de inte får de betyg de vill ha. De ensamkommande läser årskurs 9 på gymnasiet, eftersom de är för gamla för att läsa på en grundskola. Man vill ju inte ha en afghansk man i en årskurs 3 ihop med 10-11-åringar. Därför får gå grundskola på en gymnasieskola. De läser på alla nivåer på gymnasiet från årskurs 1 till årskurs 9. Här finns väldigt bred variation. Vissa har aldrig gått i skolan, medan andra har en god grund att stå på.

Det går otroligt mycket pengar till dessa ensamkommande. Vår skola går plus på gymnasieeleverna och minus på ensamkommande. Vilket gör att skolan går plus minus noll och vi har inköpsstopp. Drabbar alltså våra egna och deras resurser.

Svenska ungdomar med diagnoser och LSS-behov får inte hjälp och boende som de har rätt till, trots höga skatter, trots att vi betalar för att samhällskontraktet ska fungera. Men nya bostäder finns åt de ensamkommande i kommunen, hur många som helst. De blir placerade i alla lägenheter. Jag blir så upprörd över den diskriminering mot landets medborgare som så öppet sker i samhället.

Jag har självklart också en klick elever som är ambitiösa, som har hög närvaro, som kämpar och sliter för sina betyg. Som vill lära sig om Sverige och det svenska samhället, som vill anpassa sig och integrera sig. Jag värnar självklart om dem, de skulle kunna bli en stor tillgång för Sverige. Tyvärr är det ofta dessa ”bra” elever som blir utvisade. Sjukt systemfel!

Jag har så mycket jag vill berätta, skrika ut till folk. Så mycket jag inte kan förstå att folk tar ställning ”för”. Som man vill dölja. En bekants dotter har till exempel varit med om en gruppvåldtäkt. Förövare är utlänningar. Inget vunnet i rätten.

Vi lärare är ett folk som kokar av ilska, ska du veta. ”Det tysta folket” kallar jag oss för, alla vi som inget vågar säga för att vi inte vill bli utpekade som rasister. Vi pratar bara när ingen hör och ser… De flesta lärare är ändå väldigt politiskt korrekta själva. De sväljer ner sina känslor. Tiger. ”Det tysta folket” kokar, men vågar ingenting säga.”

 

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer