Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Public services mentala sammanbrott: Medan islamisten Abo Raad hyllas mobbar man ut sanningssägaren Leif Östling

av | 1 nov, 2019 | Yttrandefrihet

Lästid: 6 minuter

Det mentala sammanbrottet på skattefinansierade public service blir allt tydligare. Under lång tid har vi kunnat se hur islamism och terror relativiseras och ursäktas av vårt svenska public service, samtidigt som den statliga televisionen missbrukar sin plattform för att dreva mot systemkritiska röster som inte är vänster. Det mest hårresande exemplet är fallet Leif Östling, vars ”brott” består i att han dristat sig till att yppa sanningen och det svenska tillståndet. Bara en dag senare framställer SVT den av SÄPO riskklassade terrorimamen Abo Raad som en mysfarbror och ”rockstjärna”. Vi borde därför alla kollektivt kräva Jan Helins och Hanna Stjärnes avgång, och skapa en nationell rörelse mot att man missbrukar våra skattepengar för att döda yttrandefriheten samtidigt som man relativiserar politisk islam och det terrorhot mot vårt land som detta innebär. Vi bör samtidigt också kräva att de radikaliserade moskéerna omedelbart stängs och att alla utvisningar av individer som Raad verkställs med omedelbar verkan.

Man undrar naturligtvis vilken politisk agenda den statliga televisionen har när man framställer en av SÄPO riskklassad individ som en gullig mysfarbror som har kramkalas när han återvänder till sin moské då svenska myndigheter visar sig oförmögna att utvisa honom? Att SVT efter massiv kritik ändrat sina formuleringar förändrar inte saken, eftersom denna omvändelse så att säga skett under galgen. Hade ingen opponerat sig så skulle orden som ”rockstjärna” och ”kramkalas” stått kvar på SVT:s plattform. Jag anser att detta strider mot public services uppdrag om saklig och neutral rapportering, då man här tydligt tar parti för den kontroversielle Gävleimamen som anses utgöra en risk mot rikets säkerhet.

De ansvariga på SVT, ytterst Jan Helin och Hanna Stjärne, bör därför få sparken med omedelbar verkan då de återigen visat sig missköta sina uppdrag grovt.

Samtidigt som SVT drevar mot Leif Östling hyllar man alltså en terrormisstänkt imam vars moské tillhör en av de mest radikaliserade i Sverige. Det är lika upprörande som farligt för vårt land. Inte nog med att yttrandefriheten stryps allt mer, man relativiserar samtidigt totalitära ideologier på ett sätt som får en att undra om SVT:s redaktion redan lyder under radikal islams påverkan. Hur många islamister sitter det i redaktionerna och anger tonen för hur radikala element ska skildras och framställas?

Frågan är relevant eftersom det redan för två år sedan kunnat påvisas att stöd och ursäktande av islamism och terrorism är genomgående på svensk public service, något bland annat tidningen Nya Tider kunde rapportera om.

Minnet är måhända kort men låt mig friska upp det: Den 6 juni 2017, på Sveriges nationaldag skedde ett terrordåd utanför katedralen Notre Dame de Paris. En man med arabiskt utseende attackerade en polisman med en hammare. Det var den ”svenske” tidigare SR-journalisten Farid Ikken, då 40, som tidigare fått pris för sina reportage om hur utvisade invandrare tvingas söka sjukvård anonymt. Detta reportage gjorde han bara två månader efter att terroristen Rakhmat Akilov kört ihjäl fem människor på Drottninggatan i Stockholm. Akilov skulle utvisas men stannade ändå kvar i Sverige, och var alltså just en sådan person som Farid Ikkens reportage försökte skapa sympati för.

Farid Ikken hade bekänt trohet till terrorarmén Islamiska staten, som tagit på sig flera liknande terrordåd mot europeiska städer. Hans hyllade inslag om hur synd det är om utvisade invandrare som vägrat lämna Sverige visade sig alltså vara dold propaganda från en muslimsk terrorist som använt plattformen i den statliga radion för att underlätta för andra muslimska terrorister. Något som det skattefinansierade public service inte verkar ha något problem med. Farid Ikken är dessvärre långt ifrån ett undantag när det kommer till sympati med muslimsk terrorism inom den statligt finansierade median. Ett flertal namnkunniga profiler har inom public service relativiserar islamism och terror i dess namn.

Några exempel, som Nya Tider tidigare rapporterat om:

Den 5 oktober 2012 lät SVT publicera en text skriven av en av deras egna anställda, Täppas Fogelberg, där denne skrev att konstnären Lars Vilks ”får skylla sig själv” när han dödshotats av muslimer eftersom han har kränkt islam. Lars Vilks får ”stå sitt kast”, menade Täppas Fogelberg, som fortfarande är anställd på SR. Fogelberg ville även att man på YouTube skulle strömma den muslimska stormningen av Lars Vilks hus.

SR-Journalisten Alice Petrén har 2015 sagt om offren för Charlie Hebdo-massakern, alltså tecknare som mördats av islamiska terrorister: ”Det är ju inte oskyldiga personer”

2015 undrade SR-journalisten Helena Groll om inte inte judarna själva har ett ansvar för att muslimer försöker mörda dem. Frågan resulterade i upprörda känslor som senare tvingade Sveriges Radio att be om ursäkt.

Också SVT hamnar med jämna mellanrum i hetluften för att propagera för muslimsk terrorism. Programledaren Doreen Månsson väckte internationell uppmärksamhet när hon lät en barnkör framföra en sång samtidigt som de gjorde det muslimska Tawheed-tecknet. SVT har också fått kritik för att de framhävt unga flickor i muslimska slöjor i sina barnprogram så ofta att dessa flickor faktiskt är överrepresenterade. Bland annat i Sydsvenskan den 26 april 2016 fördömdes hur SVT ständigt visar upp flickor i muslimsk uniform. Safa Safiyari, som är från Iran och ansvarar för barnprogrammen i SVT, svarade på kritiken med att SVT bara visar hur barn kan klä sig.

Nu senast kunde vi se hur SVT:s USA.korrespondent Carina Bergfeldt, ökänd Trumphatare, i det närmaste ser bedrövad ut när hon rapporterar om den dödade IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi. Med sammanbitna läppar tvingas hon konstatera att terroristens död är ”en fjäder i hatten för Trump”. Saklig och opartisk rapportering är det knappast tal om, snarare Bergfeldts egna illa återhållna känslor där hennes fanatiska aversion mot Trump syns tydligt då Bergfeldt i det närmaste ser gråtfärdig ut när hon rapporterar.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/carina-bergfeldt-is-ledarens-dod-en-seger-for-trump

Efter SR-journalistens terrordåd: Här är personerna i statliga media som stödjer islamism

Sammantaget: Public service sviker sitt uppdrag om att rapportera sakligt och opartiskt.Dess chefer ägnar sig åt politisk propaganda. De bör därför få sparken, och public service i dess nuvarande form bör skrotas. Det kan inte sägas ofta nog.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer